Çeviri

Monday, July 14, 2025

Su, Cam ve portaldan geçiş

Suyun, boyut portalı (kapısı) açılışı ve halden hale geçiş sağlayan kozmik bir katalizör olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti. Bu hususa ilişkin en belirgin mesaj veren ayet Kamer suresinin aşağıdaki ayetidir.

54/11 Fe (1) fetahna (2) EBVABE (3) el (4) semai (5) bi (6) MAİN (7) munhemir (8) 

( Böylece akıp dökülen SU ile göğün KAPILARINI açtık. )

Ayetin kodundaki 11 nümerolojisi ve ayette 8 kelime bulunması anlamsal mesaja sayısal destek vermektedir.

Saydam maddeyi ifade eden "Cam" kelimesi, kitaplarda "Su" kelimesini temsil edecek şekilde "portal açılışı" ve "boyutlar arası geçiş" anlamı bağlamında yer almaktadır. ("Star Gate" (Yıldız Kapısı / Yıldız Geçidi) kavramı da daima "içi su dolu dairesel bir yüzey" ile tasvir edilmektedir.)

Konu ile ilgili ayet örnekleri şöyledir.

2/60 Ve izisteska musa li kavmihi fe kulnadrib bi asakel hacer fenfecerat minhuSNETA AŞRATE AYNA kad alime kulli unasin meşrabehum kulu veşrabu min RİZKİLLAHİ ve la ta'sev fil erdi mufsidin

( Ve zamanında Musa kavmi için su istedi de "Asan ile taşa vur." dedik. Böylece ondan ON İKİ PINAR fışkırıp aktı. Tüm insanlar içecekleri yeri bildiler. ALLAH'IN RIZIKLARINDAN yiyin ve için. Yerde bozgun yaparak asileşmeyin. 

7/160 Ve katta'nahumusnetey aşrate esbatan umema ve evhayna ila musa İSTESKAhu kavmuhu enidrib bi asakel hacer fenbeceset minhuSNETA AŞRATE AYNA kad alime kulli unasin MEŞRABEHUM .... 

(Ve onları on iki torunlardan oluşan topluluğa ayırdık. Kavmi O'ndan SU istediğinde Musa’ya "Asan ile taşa vur." diye vahyettik. Böylece ON İKİ PINAR oluştu. Tüm insanlar İÇECEKLERİNİ öğrendiler. ....)

Rızık kapısının açılışından bahsedilen yukarıdaki ayetlerde yer alan "Ayn / Ayna" (Pınar) kelimesi, yine saydam bir madde ve bir organ olan "Göz" anlamına da gelmektedir. Türkçe'de camdan yapılmış ve görüntü yansıtan nesnenin ismi olan "Ayna" kelimesi de "Ayn" kelimesinden türemedir. "Ayna", boyutlar arası geçiş kapısı sembolü olarak da bilinmektedir.

Sebe melikesiyle Hz. Süleyman'ın meselini içeren Neml suresinin aşağıdaki ayetinde Sarh (Yüksek yapı, Köşk), Luccet (Engin su) ve "Kavarir" (Camlar; Gözbebekleri) kelimeleri "içine girilen" bir halden hale geçiş platformunu, bir boyut portalını tasvir etmekte gibidirler.

27/44 Kile leheDHULİS SARH fe lemma raethu hasibethu LUCCETEN ve keşefet an sakayha kale innehu sarhun mumerradun min KAVARİR* kalet rabbi inni zalemtu nefsi ve eslemtu mea suleymane lillahi rabbil alemin

(Ona "KÖŞKE GİR." denildi. Onu gördüğünde, onu ENGİN SU sandı. Bacağını açıp kaldırdı. "Kesinlikle o CAMLARDAN / ŞİŞELERDEN / GÖZBEBEKLERİNDEN* imar edilmiş KÖŞKTÜR." dedi. "Rab’bim, kesinlikle ben nefsime zulmettim ve Süleyman ile birlikte, alemlerin Rab’bi Allah için teslim oldum." dedi.)

* "Kavarir" kelimesi, "Karure" (Cam, Cam şişe; Gözbebeği) kelimesinin çoğuludur ki bu noktada "Göz" kelimesi de tezahür etmektedir.

Farklı plandan madde planına giriş bağlamındaki tasvirleri içeren İncil'in aşağıdaki ayetinde de "Taht" (Kur'an'daki "Sarh" ( Köşk, Yüksek yapı) bağlamında), "Camdam deniz" ve "Gözler" kavramları bir arada yer almaktadır.

66-Vahiy-4-6 TAHTIN önünde BİLLUR GİBİ CAMDAN bir DENİZ vardı.  TAHTIN ortasında ve tahtın çevresinde, önleri ve arkaları GÖZLERLE DOLU dört yaratık vardı.

Aşağıdaki ayette de "Cam deniz" ifadesi geçmektedir.

66-Vahiy-15-2  Ateşle karışık CAMDAN DENİZ gibi bir şey gördüm. Canavara, heykeline ve adını simgeleyen sayıya karşı zafer kazananlar, ellerinde Tanrı'nın verdiği lirlerle CAM DENİZİN üzerinde durmuşlardı.

Aşağıdaki ayette yer alan "On iki kapı = On iki inci" ifadesi de Bakara suresinin 60. ayetinde geçen "On iki pınar" ifadesiyle ilintilidir.

66-Vahiy-21-21  ON İKİ KAPI ON İKİ İNCİYDİ. Kapıların her biri birer İNCİDEN yapılmıştı. Kentin anayolu cam saydamlığında saf altındandı.

Bir kişinin vefatından belirli bir süre sonra, o kişinin doğrudan veya dolaylı olarak ilintisi bulunan cam nevi eşyaların (ayna, cam çerçeve, avize, ekran vb.) kırılması veya su akması fenomeni de konuyla uyum arzetmektedir. Zira bu fenomen, vefat ederek madde planından spatyoma (a'raf) geçmiş ancak ruhsal (bilinçsel) olarak madde bağlarından kurtulamamış varlıklara ilişkin de tezahür eden bir fenomendir.

No comments:

Post a Comment