17 Nisan 2016 Pazar

Ay'ın Yörüngesi ve Hurma Dalı

Yasin 36/39 - Ve (1) el (2) KAMERA (3) kadderna (4) hü (5) MENAZİLE (6) hatta (7) ade (8) ke (9) el (10) urcuni (11) el (22) KADİM (13)

Ve AY, ona DURAK MESAFELERİ mesafeleri ölçtük, takdir ettik. Nihayet kurumuş ESKİ hurma dalı gibi döndü. )

* Ay’ ın Dünya’ nın çevresinde ve Dünya ile birlikte Güneş’ in çevresinde dönerken oluşturduğu yörünge çizgisi sinüsoidal bir yapıya sahiptir. Aşağıdaki figürde Ay'ın Dünya çevresindeki konumlarına ( durma noktaları ) göre oluşturulmuş yörünge hareketi yer almaktadır. Ay'ın konumları saatteki konumlar olarak düşünüldüğünde sinüsoidal patern tam olarak saat 3, 6, 9 ve 12'de elde edilen konumlarla oluşmaktadır.



* Yasin suresinin 36/39 kodlu ayetinde "Ay" ( Kamer ) kelimesi 3. ve "Durma Noktaları" ( Menazile ) 6. kelimedir. Ayrıca ayet kodunun 3,6 ve 9 rakamlarından oluşması da dikkat çekicidir. Ay'ın durma noktalarının saat formatında ifade edildiği yapıda, her durma noktası arasında 3 saatlik bir fark bulunmaktadır. Saat 12 konumu da nümerolojik açıdan ilginçtir. Zira 12 sayının nümerolojik toplamı da 1+2 = 3 rakamını vermektedir.

* Ay'ın Dünya çevresindeki tam bir turunu tamamlayarak durma noktasına erişmesi 27.3 günlük bir süreçten oluşmaktadır. 

Ayet kodunu ( 36/39 ) oluşturan rakamlar ile, Durma Noktaları ( Menazile ) kelimesinin sıra numaraları ( 6 ) toplandığında;
3+6+3+9+6 = 27 sayısı elde edilmektedir.

"Kamer" ( Ay ) kelimesi Kur'an'da 27 kere tekrarlanmaktadır.

* Ayet kodunu ( 36/39 ) oluşturan rakamlar ile, Ay ve Durma Noktaları ( Menazile ) kelimelerinin sıra numaraları ( 3 ve 6 ) toplandığında;

3+6+3+9+3+6 = 30 sayısı elde edilmektedir. "Bir ay" olarak ifade edilen zaman 30 günlük bir süreçtir.

* Ay’ ın Dünya’ nın çevresinde ve Dünya ile birlikte Güneş’ in çevresinde dönerken oluşturduğu yörünge çizgisinin sinüsoidal yapısı, "Kurumuş Hurma Dalı"nın ( Urcunil Kadim ) dalgalı şekline benzemektedir. Ayette, ancak uzaydan gözlemle tespit edilebilecek bu yörüngesel hareket paternine ilişkin açık betimleme yapılmıştır.

Kurumuş Hurma dallarının dalgalı şekli;





Ay'ın Dolunay hali, 27 günlük döngünün 13. gününe denk gelmektedir. Yani döngü sembolü olan "daire" şeklinin oluşması 13. günde gerçekleşmektedir. Ayette 13 kelime olması ve "dönüşten" bahsedilmesi bu açıdan dikkat çekmektedir.




1 yorum: