9 Ekim 2017 Pazartesi

Ukad ( Düğümler ) ... Aksonlar ve Ranvier Düğümleri

Nöron adı verilen sinir hücresinin ip şeklinde yapıya sahip uzantısı olan "Akson"lar, bilgiyi farklı nöronlara, kaslara ve bezlere iletme işlevini gören bağlantı birimleridir. Aksonlar sinir tandonları olarak da bilinirler. Bu bağlantı yapısı, insanın olgular ve olaylar arasında bağlantı kurma yeteneğinin yani idrak mekanizmasının da temelini oluşturur.





Yukarıdaki figürlerde görüleceği üzere, Aksonlar birbirlerine DÜĞÜMler ile bağlanmış olan ip şeklinde bir yapı sergilerler.

Bilimsel araştırmalar, yüksek frekans stimülasyonlarının Aksonların bilgi iletme işlevlerini bloke ettiğini ortaya koymaktadır.


1835 - 1922 yılları arasında yaşamış olan Fransız patolog Louis Antoine Ranvier, Aksonların üzerini kaplayan ve "Myelin Sheath" ( Myelin Kılıfı ) adı verilen kılıfların aralarında periyodik boşluklar bulunduğunu tespit etmiştir. Bu boşluklara tıp literatüründe "NODES of Ranvier" ( Ranvier DÜĞÜMLERİ ) adı verilmektedir.




"Ranvier DÜĞÜMLERİ"ni de gösteren Nöron figürü

Aksiyon Potansiyeli hücre içinde bir konumdan diğerine hareket edebilmektedir. Ancak membranlar arası iyon akışı sadece Ranvier Düğümleri'nde gerçekleşmektedir. Bunun sonucunda, aksiyon potansiyeli sinyalleri yavaş yavaş akmak yerine akson boyunca düğümden düğüme atlarlar. Aksiyon Potansiyeli zamanlaması beynin bilgi/veri işleme prosesi açısından temel teşkil etmektedir. Düşük ses frekanslarına en iyi yanıt veren aksonlar, yüksek frekans aksonlarına göre daha geniş çapa ancak daha kısa internodlara ( iç düğümlere ) sahiptirler.



Felak suresinde, "kötü" olan kimselerin "Düğümlere Üflemek" suretiyle insanlara kötülük yapma eylemlerinden bahsedilmektedir. Bu "Düğümler", "Ranvier Düğümleri" midir?

Felak 113/1 - Kul e'uzü bi rabbil felak

("Gün ağarmasının Rab’bine sığınırım." de. )

Felak 113/2 - Min şerri ma halak

( “O yarattıklarının kötülüklerinden." )

Felak 113/3 - Ve min şerri ğasikın iza vekab

( Ve çöktüğünde, gecenin karanlığının kötülüğünden. )

Felak "113/4" - Ve (1) min (2) şerri (3) en (4) "NEFFASATİ" (5) fi (6) el (7) "UKAD" "(8)" 

( Ve DÜĞÜMLERİN içine ÜFLEYENLERİN kötülüklerinden. )

Felak 113/5 - Ve min şerri hasidin iza hased

( Ve kıskandıklarında, kıskananların kötülüklerinden. )

Halk arasında kötülük amaçlı yapılan "Büyü Pratiği" olarak bilinen "Düğüme Üfleme" fenomeni, esas itibarıyla beyindeki aksonlara yapılan dış müdahale sonucunda nöronlar arasındaki bağlantının kesilmesini, beynin idrak, kavrama, anlama ve yorumlama yetilerinin bloke edilmesini, felç edilmesini tanımlar gibidir. Nöronlar arasındaki bağlantının kesilmesi insanın olgular olaylar arasındaki bağlantıları kuramamasına neden olur.  Yukarıdaki ayet setindeki "DÜĞÜM" kelimesi "RANVİER DÜĞÜMLERİ", "ÜFLEME" kelimesi ise "FREKANS İLETİSİ" olarak yorumlandığında anlamlı bir mesaj ortaya çıkmaktadır. ( Düğüme Üfleme = Aksona Frekans İletisi )

- "Akson Çapı" bilgi ileti hızını etkileyen bir faktördür. Laboratuar çalışmaları, insan beynindeki ortalama "Akson Çapı"'nın 0.16 to "9" aralığında olduğunu ortaya koymaktadır. "Akson"u temsil etmesi kuvvetle muhtemel "Ukad" ( Düğüm ) kelimesinin geçtiği 113/4 kodlu ayetin kod numarasını oluşturan rakamların toplamı "9" olmaktadır. ( 1+1+3+4 = 9 )


"Ukad" ( Düğümler ) kelimesinin geçtiği 113/4 koadlu ayette "8" kelime yer almakta olup, "Ukad" kelimesi "8." kelimedir.

- İnsan beyninde "80" Milyar nöron olduğu bilinmektedir.

Kaynak 1 : Brain, Self and Consciousness: Explaining the Conspiracy of Experience
Kaynak 2 : Neuropsychology For Coaches: Understanding The Basics: Understanding the basics

Kur'an'da geçen "Ruhundan ÜFLEMEK" kelimesi de bu noktada dikkat çekicidir. Zira, bu ifadedeki "Üflemek" kelimesi de yine bilgi, kod, frekans iletisi olarak yorumlanabilir.

Hicr 15/29 - Fe iza sevveytühu ve "NEFAHTÜ" fıhi min ruhıy fe kau lehu sacidın

( Onu düzenleyip şekillendirdiğimde ve içine ruhumdan üflediğimde, artık ona yere kapanarak serilin. )

Secde 32/9 - Sümme sevvahü ve "NEFEHA" fihi min ruhıhı ve ceale lekümüs sem'a vel ebsara vel efideh kalilen ma teşkürun

( Sonra onu düzenleyip şekillendirdi ve içine ruhundan "ÜFLEDİ". Size kulaklar, gözler ve gönüller oluşturdu. Azdır o şükretmeniz. )

Sad 38/72 - Fe iza sevveytühu ve "NEFAHTÜ" fıhi min ruhıy fe kau lehu sacidın

( Böylece onu düzenleyip şekillendirdiğimde ve içine ruhumdan üflediğimde artık ona yere kapanarak serilin. )

Tahrim 66/12 - Ve meryemebte imranelleti ahsanet ferceha fe "NEFAHNA" fihi min ruhına ve saddekat bi kelimati rabbiha ve kutubihi ve kanet minel kanitın

( Ve o ayıbını koruyan İmran kızı Meryem. Onun içine ruhumuzdan "ÜFLEDİK". Rab’binin kelimelerini ve O’nun kitaplarını doğruladı ve itaat edenlerden oldu. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder