Toplumsal bellek ve idrak bileşimi olan ve Ünite'yi ( Birliği ) oluşturan Kolektif Bilinci özümseme ve onun bir parçası olma seviyesine erebilmiş olan varlıklar artık ferdi mevcudiyetlerinin söz konusu olmadığını, her bir varlığın bir diğerinin yansıması olduğunu dolayısıyla "Ben" yerine büyük bir "Biz"'in olduğunu hissetmektedirler.
Evvelki bölümlerde incelendiği üzere Kur'an'da yer alan "Tek nefisten yaratılmış olma" kavramı aslında "Biz" olan "Birliği" tanımlamaktadır.
Kur'an'da "Biz" ( Na ) zamiri ilk kez Ünite yolunda ilerleyen ve kader mekanizmasında sorumluluk alarak varlıkların tekâmülüne vesile olan Vazifeli Varlıkları tanımlamak üzere bir fiilin çekim hali içinde ve bulunduğu ayetteki 8. kelime olarak geçmektedir.
Ayetteki ikinci "Na" ( Biz ) zamiri ise 11. kelimedir.
2/23 - Ve (1) in (2) küntüm (3) fı (4) raybin (5) min (6) ma (7) nezzelNA (8) ala (9) abdi (10) NA (11) fe e'tu bi suratin min mislih ved'u şühedaeküm min dunillahi in küntüm sadikın ( Ve eğer o kulumuza indirdiğiMİZden şüphe içindeyseniz haydi aynısından bir sure getirin. Eğer doğrular iseniz Allah’tan başka olan şahitlerinizi de çağırın. )
Yeni döngü başlangıcı, sonsuz döngü ve melek kavramlarının nümerik sembolü olan 8 sayısı ve üst boyuta / aleme / plana / frekansa geçiş kapısının nümerik sembolü olan 11 sayısının "Biz" ( Na ) zamirine ilişkin olarak kullanılmış olması hem ünitenin nümerik sembolü olan "1" sayısı ( 8+1+1 = 1 ), hem de 8x11 = 88 sayısı açısından dikkat çekmektedir. ( 88 sayısı Melek kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan sayıdır. )
No comments:
Post a Comment