21 Kasım 2023 Salı

Alşimik Harfler, Ebced Tablosu ve Periyodik Tablo

Kelimelerin harflerden, kelimelerin tezahürü olan maddelerin ( elementlerin ) ise atomlardan oluşması harflerin ve atomların batinen özdeş nitelik arzettiklerinin teyidi gibidir 

Element atomlarının birbirleriyle kimyasal reaksiyona girmesi sonucunda atomlar artık şekilsel olarak tespit edilemeyecek hallere girerek değişirler ve yeni şekile sahip maddeler ( bileşik ) oluştururlar.

Maddenin kaynak kodu olan periyodik tablodaki element atomları, yaratılışın kaynak kodu olan alfabedeki harflere benzemektedir.

Tıpkı kimyasal reaksiyonlarda bileşen atomların şekil değiştirerek halden hale girmeleri ve yeni şekilli madde ( bileşik ) oluşturmaları gibi Arap alfabesindeki harfler de birbirleriyle reaksiyona girerek kelime oluşturduklarında kelime içindeki konumlarına ( baş, orta, son ) göre şekil değiştirmektedirler. Bir başka ifadeyle Arap alfabesi, harflerin birleşerek kelime oluşturmaları durumunda, ilgili harflerin yalın hallerinin kelime içinde değişebildiği özel bir alşimik alfabedir. 

Örneğin "Tahvil" ( Dönüşüm ) kelimesi te, ha, vav, ya, lam  ( ت ح و ي ل ) harflerinden oluşmakta ancak " تحويل "  olarak yazılmaktadır. Kelimenin yazılışında "te, ha, ya" harflerinin değiştiği görülmektedir.

Periyodik tabloda 118 element bulunmaktadır. Bu elementlerin esasen tek bir bütünün bileşenleri oldukları mesajı veriliyormuş gibi, 118* sayısının nümerolojik değeri 10 üzerinden 1 olmaktadır. ( 1+1+8 = 10 ... 1+0 = 1 ) 

* 11 ve 8 sayılarının döngü, düalite, halden hale geçiş, sonsuz döngü kavramlarını simgelemeleri de ayrıca ilginç bir durum arzetmektedir.


Elementlerin Periyodik Tablosu

Elementlerin atom numaralarının toplamı, yani 1-118 arası sayıların toplamı 7021 sayısını vermektedir. Bu sayının nümerolojik değeri de 10 üzerinden 1 olmaktadır. ( 7+0+2+1 = 10 ... 1+0 = 1 )

Ayrıca 7021 sayısındaki rakamların, "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi ve O'nun vahdetinin bir tezahürü olan 2701 sayısını oluşturan rakamlar olması da dikkat çekmektedir.

Arapça alfabede ve dolayısıyla ebced tablosunda 28 harf bulunmaktadır ki bu sayının yapısı da ( 2 ( 1+1 ) ve 8 ) 118 sayısına benzemektedir. ( Bilgisayar yazılım teknolojisinde her karakterin "8" bitlik haznelerdeki "ikili" kodlarla ( binary codes ) ifade edilmesi de 2 ve 8 rakamlarının bir başka tezahürüdür. )


Harflerin Ebced Tablosu

1-28 arası sayıların sıra değerlerinin toplamı 406 sayısını vermektedir. Bu sayının nümerolojik değeri de 10 üzerinden 1 sayısını vermektedir. ( 4+0+6 = 10 ... 1+0 = 1 )

( 1-28 arası sayıların ebced değerlerinin toplamı da 5995 sayısını vermektedir. Ebced sisteminin nümerolojik bir sistem olması nedeniyle elbette bu sayının numerolojik değeri de 10 üzerinden 1 sayısını vermektedir. )

"Elementlerin Periyodik Tablosu"'ndaki 1 numaralı element yani atom numarası ( elektron adedi ) 1 olan element, madde alemi kâinatın kaynak kodu ( cevheri ) olan ve "H" harfi ile simgelenen Hidrojen'dir. "Harflerin Ebced Tablosu"'nda "H" sesini veren he, ha, hi harflerinin ebced değerleri sırasıyla 5, 8, 600 olup, bu sayıların toplamının nümerolojik değeri de 1 olmaktadır. ( 5+8+600 = 613 ... 6+1+3 = 10 ... 1+0 = 1 )

"Elementlerin Periyodik Tablosu" ile "Harflerin Ebced Tablosu" arasındaki nümerik ilinti vasıtasıyla hem yaratılıştaki vahdet ( ünite ) kodlamasına hem de harflerin yaratış kudretine işaret edilmekte gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder