Nebe suresinin 29. ayetinde yaratılışın ve yaratılıştaki her şeyin sayılar ile yani frekans ile temsil edilebildiği bildirilmektedir.
36/12 ... Her şeyi, apaçık delil içinde SAYDIK.
58/6 O gün Allah onları topluca diriltir de onlara o yaptıklarını haber verir. Allah onları SAYMIŞTIR. O'nu unuttular. Allah her şeye şahittir.
72/28 ... Onların yanında olanları kuşatmıştır ve her şeyi adet olarak SAYMIŞTIR.
78/29 Ve her şeyi yazı / kitap olarak SAYDIK.
Sayılar, tıpkı harfler gibi yaratılışın kaynak kodları olan kelimeleri yani anlamları simgeleyen ve ilahi kozmik kudrete haiz olgulardır. Her şeyin özünün frekans ( tekrar adedi ) olduğu olduğu düşünüldüğünde sayıların derin anlamı daha da netleşmektedir. Zira esasen sayılar 0'ın ve 1'in tekrarlarından ( frekanslarından ) oluşmaktadır. Bu nedenledir ki bugün neredeyse her şeyin yapılabildiği ve yaratılış sisteminin bir kopyası olan bilgisayar teknolojisinin özü ikili kodlar ( binary codes ) olarak anılan 0 ve 1 sayılarının tekrarlarına dayanmaktadır.
Ebced veya Gematria olarak anılan ve harfleri sayılar ile ifade etmeye dayalı sistemler de sayıların yaratılıştaki önemini ortaya koymaktadır.
Ezoterik sembolizmde her bir sayının temsil ettiği farklı anlamlar bulunmaktadır. Ancak düalite ilkesi gereğin kullananın niyetine bağlı olarak sayılara pozitif ( rahmani ) veya negatif ( şeytani ) anlamlar yüklenmesi mümkündür.
Bazı sayılar ve anlamları aşağıda ayetlerle destekli olarak yer almaktadır
1 SAYISI
Allah'ın birliğini, Vahdeti ( Üniteyi ), her şeyin tek bir özden kaynaklandığını, kolektif bilinci, birleşik insanlığı, oldurma kudretini ve kusursuzluğu temsil eden sayıdır. Bu sayı, nümerolojik değeri 1 olan 10 sayısıyla da temsil edilmektedir. Yokluğu ifade eden 0 sayısı hariç bütün sayıların özü 1'dir. Çünkü bütün sayılar 1 sayısının tekrarlarından oluşmaktadır.
6/98 Ve sizi TEK nefisten inşa eden O'dur.
40/84 Zorluğumuzu, azabımızı gördüklerinde "ALLAH'A, O’NUN BİRLİĞİNE inandık. O’na ortak koşmuş olduklarımızı inkar ettik." dediler.
112/1 De ki: "O Allah BİRDİR."
5/89 ... Artık onun keffareti, o ailenizi beslediğinizin ortalamasından ON YOKSUL beslemek veya giydirmek veya köleyi hür kılmaktır. ...
6/160 Kim güzellikle gelirse, artık onun aynısının ON KATI onadır. ...
7/142 Ve Musa'ya otuz gece vaad ettik ve onu ON İLE TAMAMLADIK. Böylece Rab’binin zamanı kırk geceye tamamlandı.
11/13 "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan ON SURE getirin. ...
"10'a tamamlanma" hususu aşağıdaki ayetteki hem doğrudan 10 sayısı ile hem de nümerolojiye işaret edilerek, 8 ve 2 sayıları ( 8+2 = 10 ) ile vurgulanmaktadır.
28/27 "Kesinlikle ben, bana SEKİZ YIL ücretlenmen karşılığında şu İKİ kızımdan birini sana nikahlamayı isterim. Eğer ONA TAMAMLARSAN senin indindendir. ...
2 SAYISI
Yaratılıştaki düalite ilkesini yani her şeyin ikili bir sistem içerisinde, karşıtı ile anlam kazandığını simgeleyen sayıdır.
14/33 Ve usulünde devam eden İKİLİ olan Güneş’i ve Ay’ı buyruğunuza verdi. Geceyi ve gündüzü de buyruğunuza verdi.
15/87 Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik.
39/23 En güzel sözü, benzetmeli İKİLİ kitap olarak Allah indirdi.
Yukarıdaki 15/87 kodlu ayette misali yer aldığı üzere 2 ve 7 sayıları birlikte, "döngüsel düalitenin" sembolü olan "İkili Yedi" kavramını oluşturmaktadırlar. Ayetlerde yer alan "Yedi semiz, yedi cılız sığır", "Yedi normal, yedi zorlu sene", "Gökteki ve yerdeki yedişer tabaka" misalleri İkili Yedi kavramına işaret etmektedir.
3 SAYISI
7, 12 ( 1+2 = 3 ) ve 40 sayıları gibi "Tamamlanmanın, Olgunlaşmanın, Gerçekleşmenin, Oldurmanın, Döngünün ve Döngü sonunun" sembolüdür. Bu sayı okült satanizmde ise "Teslis" veya "Trinity" ( Üçleme ) kavramının yani şirkin ( Rab'be ortak koşmanın ) sembolüdür. 3 sayısına rahmani veya şeytani anlam yüklenmiş ayetler şöyledir.
3 sayısının "yaratılış" ve "tamamlanma, olgunlaşma" anlamı ile ilişkilendirilmesine yani bu sayıya "rahmani" anlam yüklenmesine bir örnek aşağıdaki ayette yer almaktadır.
39/6 ... Sizi annelerinizin karınlarında ÜÇ KARANLIKTA yaratıştan yaratışa YARATIR. ...
Aşağıdaki ayette, sembolik anlam itibarıyla 3 sayısı ile benzer işleve sahip 7 sayısına da yer verilmiş ve "tamamlanma" kavramı vurgulanmıştır.
2/196 ... Kim bulamazsa, hac içinde ÜÇ ve döndüklerinde de YEDİ GÜN ORUÇ TUTSUN. Bunlar ONA TAMAMLANIRLAR. ...
Yukarıdaki ayette doğrudan 10 sayısı yerine 3 ve 7 sayıları üzerinden 10 sayısına ulaşılması hem esası nümerolojiye dayanan ebced - gematria sistemine hem de 3 ve 7 sayılarının Ruh ve Vahdet ( Ünite ) kavramları ile olan ilişkisine işaret etmektedir.
3x7 = 21 ( Ruh kelimesinin numerik sembolüdür. )
3+7 = 10 ... 1+0 = 1 ( Vahdet, Ünite )
37 x73 = 2701 ( "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi. Bu sayının nümerolojik değeri de 1'dir. ( 2+7+0+1 = 10 ... 1+0 = 1 )
2/228 Ve boşanan kadınlar nefisleri için ÜÇ ADET SÜRESİ beklerler. ....
3/41 ... "Senin ayetin, işaret haricinde, insanlara ÜÇ GÜN kelam edemeyip söz söyleyememendir. ...
5/89 ... Ancak bulamayan için ÜÇ GÜN ORUÇ tutmaktır. ...
9/118 Ve o geride kalan ÜÇ KİŞİ üzerine yemin etti. ...
11/65 ... "Yurdunuzda ÜÇ GÜN faydalanın. ... "
Kehf suresinin aşağıdaki ayetinde bir tamamlanma süresi, yine nümerolojik değeri 3 olan 300 sayısı vurgusuyla bildirilmektedir.
18/25 Ve mağaralarının içinde ÜÇYÜZ sene kaldılar ve dokuz artırdılar.
19/10 ... "Senin ayetin insanlarla ÜÇ TAM GECE konuşamamandır." dedi.
36/14 Zamanında onlara ikisini gönderdik de onları yalanladılar. Böylece ÜÇÜNCÜSÜ İLE DESTEKLEYİP kuvvetlendirdik de ....
56/7 ÜÇ EŞ olursunuz.
65/4 ... öylece onların adetleri, BEKLEME MÜDDETLERİ ÜÇ AYDIR ...
Aşağıdaki ayette nümerolojik değeri 3 olan 30 sayısı, 10 sayısı ve 40 sayısı vasıtasıyla "tamamlanma" kavramı vurgulanmaktadır.
7/142 Ve Musa'ya OTUZ GECE vaad ettik ve onu ON İLE TAMAMLADIK. Böylece Rab’binin zamanı kırk geceye tamamlandı.
Aşağıdaki ayetler ise 3 sayısına şeytani anlam yüklenmiş misalleri içermektedir.
4/171 ... O halde, Allah’a ve O’nun resullerine inanın ve ÜÇTÜR DEMEYİN. Kendi hayrınıza bundan imtina edin, vazgeçin. Kesinlikle ki Allah tek ilahtır. ...
5/73 O "Kesinlikle ALLAH ÜÇÜN ÜÇÜNCÜSÜDÜR." DİYENLER İNKÂR ETMİŞLERDİR. Tek ilahtan başka ilah yoktur. Eğer o söylediklerinden vazgeçmezlerse, kesinlikle onlardan o inkar edenlere elim azap dokunacaktır.
77/30 ÜÇ ÇATALLI GÖLGEye gidin. )
77/31 GÖLGELENDİRMEZ VE ALEVDEN KORUYUP FAYDA VERMEZ.
77/32 Kesinlikle o saray gibi kıvılcımlar atar.
77/33 Kesinlikle o sarı erkek develer gibidir.
77/34 VAY O GÜN O YALANLAYANLAR İÇİN.
Ayrıca Teslis ( Üçleme ) hususu yani "üç ilah edinme" hususu İncil'de 666* nümerolojisiyle bildirilir. Bu sayı İncil'de "İnsanı simgeleyen, canavarın sayısı" olarak tanımlanır. Yani nefsani menfaatlerini, heveslerini, ihtiraslarını, kendisini ve diğer olguları Allah'a ortak koşarak ilah edinenleri temsil eder.
66-Revelations-13-18 Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı ALTIYÜZALTMIŞALTIDIR.
* 6 sayısı Allah'ın yaratışını simgeleyen ve O'nun mühürü niteliğindeki sayıdır. Bu nedenle 666 sayısı Teslis ( Üçleme, Üç İlah Edinme ) şirkinin sembolüdür.
Teslis hususu, farklı coğrafyalarda, farklı isimlerle tezahür etmiştir. Antik Mısır'da Horus - Osiris - İsis, Hinduizmde Brahma - Vişnu - Şiva, Sümerlerde Nimrod - Semiramis - Tammuz vb. gibi...
4 SAYISI
40 sayısının nümerolojik değeri de olan 4 sayısı, 2 sayısı gibi, düalite ( ikilik ) kavramının bir başka sembolü olup, ayrıca tamamlanma, olgunlaşma, güvenli olma anlamlarını da temsil etmektedir. Konuşma dilindeki "Dört dörtlük", "Dört başı mamur" gibi ifadeler de bu anlamın tezahürleridir.
6 SAYISI
Rab'bin yaratışının, yaratılışın sembolü olan sayıdır. Yaratılıştaki estetiği ve mükemmelliği temsil eden Altın Oran'ın grafiksel ifadesi de 6 sayısının bir tezahürüdür.
7/54 Kesinlikle Rab’biniz Allah, gökleri ve yeri ALTI GÜNDE YARATTI. ...
10/3 Kesinlikle Rab’biniz o Allah'tır ki, gökleri ve yeri ALTI GÜNDE YARATTI.
11/7 Ve gökleri ve yeri ALTI GÜNDE YARATAN O'dur. ....
25/59 Gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini ALTI GÜNDE YARATAN, sonra arş, taht üzerine istiva eden o Rahman' dır. ....
32/4 Allah o, gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini ALTI GÜNDE YARATANDIR ...
50/38 Ve gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini ALTI GÜNDE YARATTIK. ...
57/4 Gökleri ve yeri ALTI GÜNDE YARATAN O'dur. ...
7 SAYISI
3 ve 40 sayısı gibi "Tamamlanmanın, Olgunlaşmanın, Gerçekleşmenin, Oldurmanın, Döngünün ve Döngü sonunun" sembolüdür. 7 sayısı ile aynı sembolik anlamları ifade eden 3 ve 40 sayısının toplamının nümerolojik değerinin 7 olması da dikkat çekmektedir. 7 sayısı, yukarıda değinildiği üzere "İkili Yedi" kavramı, 10, 21 ve 2701 sayıları itibarıyla da önem arzetmektedir.
2/29 ... Sonra göğe seviyelendi ve onu YEDİ GÖKLER olarak düzenleyip seviyelendirdi. ...
15/44 ... Orada YEDİ KAPI vardır. ...
23/17 Ve üstünüze YEDİ YOL yarattık. ...
31/27 Ve şayet kesinlikle o yerdeki ağaçlar kalemler olsa ve deniz de ona destek olsa, ondan sonra da YEDİ DENİZ, Allah’ın kelimeleri tükenmez. ....
69/7 Onu üzerlerine YEDİ GECE ve sekiz gün aralıksız fırtına olarak salıp musallat etti. ....
Tevbe suresinin aşağıdaki ayetinde 70 ( 7+0 = 7 ) sayısının, bir düşüncenin gerçekleşebilmesi için gerekli olan o düşüncenin zikir ( tekrar ) adedi olduğu tersten ve dolaylı misalleme ile bildirilmektedir.
9/80 Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE AF İSTESEN DE Allah onlara af eylemeyecektir.
8 SAYISI
11 sayısı gibi düalitenin, halden hale geçişin, boyutlar arası geçiş portalının, yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün sembolü olan sayıdır. Ayetlerde "Melek" kavramı ile ilintili olarak da yer alır.
Kehf suresinin aşağıdaki ayetinde yer alan "sekizincileri köpekleridir" ifadesi halden hale geçişi, boyutlar arası portalı simgeleyen Sirius yıldızını temsil etmektedir.
18/22 ... "Yedidirler ve SEKİZİNCİLERİ köpekleridir." derler. ...
Aşağıdaki ayette 8 sayısı, üst ilahi planı temsil eden "Arş" kelimesiyle ve melekler ile ilintili olarak yer almaktadır.
69/17 Ve MELEKLER onun çevresindedir. O gün onların SEKİZİ, üstlerinde Rab’binin ARŞINI, tahtını taşırlar.
9 SAYISI
"Sihirli 9 sayısı" başlıklı bölümde de incelendiği üzere, matematiksel bir fenomen olan bu sayı okültizmde sihirin, tahakkümün, yıkımın* ve negatif frekansın sembolüdür. ( Allah'ın esması içinde yer alan "Musahhir" ( Buyruğa alan ) kelimesinin ebced değerinin 900 ( 9+0+0 = 9 ) ( ra 200 + hi 600 + sin 60 + mim 40 = 900 ) olması da bu bağlamda dikkat çekmektedir. "Sihr" kelimesinin kök anlamı "Buyruğa almak, Tahakküm ve kontrol altına almak" olup, sihir ( büyü ) uygulamalarının özünde de bu anlam bulunmaktadır. )
* 6 sayısı yaratışın, 9 sayısı yıkımın sembolü olup, bu durum düalite ilkesinin de bir yansımasıdır. Kur'an'da 9 sayısı 6 kere, 6 sayısı ise 9 kere tekrarlanmaktadır.
İsra suresinin aşağıdaki ayetinde Firavun için musibet niteliğinde olan ayet sayısının 9 olduğu bildirilnektedir.
17/101 Ve Musa' ya delil olarak DOKUZ AYETİ verdik.
Aşağıdaki ayette bozgun çıkaran çete adedi 9 olarak bildirilmiştir
27/48 Ve şehirin içinde, yerde bozgun yapan ve iyileştirmeyen, iyileşmeyen DOKUZ ÇETE vardı.
Kibirin, zulmün, zorbalığın, gaspın, mal çoklamanın ve adaletsizliğin tasviri misalinin yer aldığı aşağıdaki ayette de 99 sayısı vasıtasıyla 9 sayısına işaret edilmektedir. Ayrıca 99 sayısının nümerolojik değeri de 9'dur. ( 9+9 = 18 ... 1+8 = 9 )
Yukarıda 3 sayısı bölümünde değinilen ve negatif frekans sembolü olan 666 sayısı da 9 sayısının bir temsili tezahürüdür. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )
38/23 Kesinlikle bu benim kardeşim. Ona DOKSANDOKUZ dişi koyun ve bana bir dişi koyun. "Onu bana ver." dedi. Beni söylemde yendi.
https://kuranilmi.blogspot.com/2019/09/sihirli-9-says.html
10 SAYISI
Nümerolojik değeri 1 olan bu sayıya ilişkin bilgiler yukarıdaki 1 sayısı ile ilgili bölümde yer almaktadır.
11 SAYISI
8 sayısı gibi düalitenin, halden hale geçişin, boyutlar arası geçiş portalının, yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün sembolü olan sayıdır. Ani hal değişimini ifade eden "BİRdenBİRe" kelimesi de 11 sayısının bir temsili tezahürüdür.
Halden gale geçiş portalını simgeleyen "Göğün kapıları" ifadesinin yer aldığı aşağıdaki ayetlerin kodlarının nümerolojik değerleri 11'dir. ( 7+4+0 = 11 ve 5+4+1+1 = 11 )
7/40 O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara GÖĞÜN KAPILARI KESİNLİKLE AÇILMAZ. ...
54/11 Böylece akıp dökülen su ile GÖĞÜN KAPILARINI açtık.
Hz. Yusuf'un halden hale geçişine yani idraki değişimine vasıta olan rüyasında da 11 yıldız bulunmaktadır.
12/4 Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben ONBİR YILDIZ, Güneş ve Ay gördüm. Onları benim için yere kapanırlarken gördüm." dedi.
Çok önemli bir sayı olan 11 sayısına okült satanik sembolizmde farklı anlamlar yüklenmekte ve 11 sayısı Allahü Teala'ya şirk koşmanın ( haşa ) ve O'na kibirlenmenin ( haşa ) sembolü olarak kullanılmaktadır. Zira Allahu Teala'nın birliğini ve tekliğini ifade eden ve ilahi mühür olan 10 sayısının nümerolojik değeri 1 olup, 11 sayısındaki* iki adet 1 tezahürü vasıtasıyla 1'e eş olma* anlamı ( haşa ) sembolize edilmiştir. Bir başka deyişle 1'den bir tane daha var anlamı verilmeye çalışılmıştır. ( * 11 sayısının İngilizcedeki karşılığı ELEVEN kelimesidir. Bu kelime EL ve EVEN köklerinden oluşmaktadır. EL ( İlah ) EVEN ( Eşit, Müsavi ) ... "İlaha Eş / İlaha Müsavi" ( Haşa )
12 SAYISI
Nümerolojik değeri 3 ( 1+2 = 3 ) olan bu sayı da tamamlanma ve olgunlaşma kavramlarını simgelemektedir.
9/36 Kesinlikle, Allah indinde ayların adedi ONİKİ AYDIR ...
2/60 ... Böylece ondan ONİKİ PINAR fışkırıp aktı. ...
5/12 ... Onlardan ONİKİ MÜFETTİŞ göndermiştik. ...
7/160 Ve onları ONİKİ TORUNLARDAN oluşan topluluğa ayırdık. ...
14 SAYISI
Evvelki bölümlerde sıkça tespitlere konu olan ve yaratılıştaki düaliteyi sembolize eden "İkili Yedi" kavramının nümerolojik tezahürü olan sayıdır. ( 7+7 =14 veya 2x7 = 14 )
19 SAYISI
Nümerolojik değeri 10 üzerinden 1 olan bu sayıya ilişkin bilgiler yukarıdaki 1 sayısı ile ilgili bölümde yer almaktadır.
21 SAYISI
Bu sayı "Ruh" kelimesinin ve "İkiyi Birlemenin" ( Düalitenin bertarafı ) sembolüdür. "Ruh" kelimesi Kur'an'da 21 kere tekrarlanmaktadır. Ruh ilminden bahsedilen aşağıdaki ayette de 21 nümerolojisi bulunmaktadır. Ayetin kodunun nümerolojik değeri 21 ( 1+7+8+5 = 21 ) olup, ayette 21 kelime bulunmaktadır.
17/85 Ve (1) yes'elune (2) ke (3) an (4) er (5) RUH (6) kul (7) er (8) RUHU (9) min (10) emri (11) rabb (12) i (13) ve (14) ma (15) utitum (16) min (17) el (18) ilmi (19) illa (20) kalila (21)
( Ve sana RUHTAN sual ediyorlar. De ki: "RUH, Rab’bimin işlerindendir. İlminden size azıcık haricinde verilmemiştir." )
27 SAYISI
Evvelki bölümlerde sıkça tespitlere konu olan "İkili Yedi" kavramının nümerolojik tezahürü olan sayıdır. ( 2 ve 7 )
Nümerolojik değeri 6 olan 33 sayısı Rab'bin mühürü niteliğinde olan ve nümerolojik değeri itibarıyla yaratışı simgeleyen sayıdır. Ayetlerde Allah'ın yeri ve gökleri 6 günde yarattığı bildirilir.
Kur'an'da, ayetteki sıra numarası 33 olan ilk kelime "Allah" kelimesidir.
2/20 Yekad (1) el (2) berku (3) yahtafu (4) ebsara (5) hum (6) kulle (7) ma (8) edae (9) lehum (10) meşev (11) fi (12) hi (13) ve (14) iza (15) azleme (16) aley (17) him (18) kamu (19) ve (20) lev (21) şae (22) allahu (23) le (24) zehebe (25) bi (26) sem'i (27) him (28) ve (29) ebsari (30) him (31) inne (32) ALLAHE (33) ala (34) kulli (35) şey'in (36) kadir (37)
( Şimşek gözlerini kapıverecek gibi oldu. Onlara her çaktığında, onun içinde yürürler, üzerlerine karanlıklar verdiğinde ayakta dururlar. Şayet Allah dilerse kulaklarını gözlerini giderir. Kesinlikle Allah her şeye gücü yetendir. )
40 SAYISI
3 ve 7 sayıları gibi tamamlanmanın ve olgunlaşmanın sembolü olan sayıdır.
Ahkaf suresinin aşağıdaki ayetinde 40 sayısı, doğrudan "olgunlaşma, tamamlanma" kavramına işaret etmektedir.
46/15 ... Nihayet OLGUNLUĞUNA ERİŞTİĞİNDE VE KIRK SENESİNE eriştiğinde ...
2/51 Ve zamanında Musa’ ya KIRK GECE vaad ettik.
Tevrat'ta da 40 sayısı, bir tamamlanma döngüsünü temsilen 7 sayısı ile birlikte aşağıdaki ayetlerde yer almaktadır. Ayetlerin kodlarında ve bölüm kodlarında 7 ve 4 nümerolojisi bulunmaktadır.
1-Genesis-7-4 Çünkü YEDİ GÜN sonra yeryüzüne KIRK GÜN KIRK GECE yağmur yağdıracağım. Yarattığım her canlıyı yeryüzünden silip atacağım."
Ayetin bölüm kodu 7 ve 4 sayılarından oluşmaktadır.
1-Genesis-7-12 Ve yağmur, KIRK GÜN KIRK GECE yeryüzünün üzerinde kaldı.
Ayetin kodunda 7 ve 4 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 1+1+2 = 4 ve 7 )
Diğer Tevrat ayetleri ise şöyledir.
11-1 Kings-19-8 İlyas kalktı, yiyip içti. Yediklerinden aldığı güçle KIRK GÜN KIRK GECE Tanrı Dağı Horev'e kadar yürüdü.
İncil'de de Mesih İsa'nın İblis ile sınanma süresi, numarası 40 olan surenin aşağıdaki ayetinde 40 gece olarak belirtilmektedir.
40-Matthew-4-2 İsa kırk gün kırk gece oruç tuttuktan sonra acıktı.
Kırkı çıkmak, Kırkından sonra azmak, Kırk yılda bir, Kırk katır kırk satır, Kırk yıllık dost, Kırk yıl hatırı olmak, Kırk haramiler, Kırk hafta süren hamilelik vb. gibi örnekler de 40 sayısının temsil ettiği olgunlaşma, tamamlanma, döngü sonu anlamlarının yansımalarıdır.
49 SAYISI
Evvelki bölümlerde sıkça tespitlere konu olan "İkili Yedi" kavramının nümerolojik tezahürü olan sayıdır. ( 7x7 = 49 )
66 SAYISI
"Allah" kelimesinin Arapça yazılışındaki harflerin ebced değerlerinin toplamına eşit olan ve "Allah" kelimesini temsil eden sayıdır.
88 SAYISI
"Melek" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedini veren sayıdır. ( Şeytan kelimesi de Kır'an'da 88 kere geçmektedir. Kur'an'da her iki kelimenin frekansları eşit kılınmak suretiyle şeytani varlıkların Melek taklidi yaparak insanları aldattıklarına dikkat çekilmiştir.
merhaba size ulaşmam lazım....
ReplyDelete