21 Eylül 2024 Cumartesi

Alınlardaki sembolizm

12000 yıllık olduğu belirtilen Şanlıurfa'daki Karahantepe ören yerinde bulunan aşağıdaki uzun kafalı yüz heykelinin alnındaki çizgiler dikkat çekmektedir.

Zira bazı Afrika kabilelerindeki insanların, alın derilerini yardırarak heykelinkine benzer şekiller oluşturdukları görülmektedir. Bu uygulamanın satanik bir yönü olması kuvvetle muhtemeldir.










Bu durum coğrafyalar arası ilginç bir etkileşimden ziyade farklı boyutlarla olan mistik iletişimi ortaya koymakta gibidir. ( Evvelki bölümlerde, üzerinde reptil ( sürüngen ) figürü yer alan uzun alınlarla tasvir edilmiş masklar  incelenmişti. )

Star Wars film serisinde şeytaniyeti temsil eden Darth Sidius ( Palpatine ) karakteri de alın bölgesinde benzer yarık çizgiler ile sürüngen nitelikli olarak tasvir edilmiştir.


Şanlıurfa ilinde ve insan başlı yılan figürü olan Şahmiran ( Yılanlar Şahı ) karakteriyle meşhur Mardin* ilindeki bazı kadınların alınlarına, çenelerine ve ellerine dövme yaptırmaları da konuyla uyum arzetmektedir  ( * Mar = Yılan ( far. ) + Din ( Din ) ... "Yılan Dini" ) 

Çeneye yapılan dövme, okült sembol olan ve üst boyutlarla iletişimi simgeleyen "Sakal" uzantısının temsili niteliğindedir. Sakal veya çene uzantısı sembolizmi Mısır'daki kral / kraliçe tasvirlerinde, İblis'in sembolü olan Baphomet figüründe ve Karahantepe'de bulunan insan heykelinde mevcuttur. Bu konu, aşağıda linki bulunan "Göbeklitepe'deki heykel ve sakal" başlıklı bölümde incelenmiştir.





İnsandaki denge ve algı bölgesi olan alın bölgesi, kutsal kitap ayetlerinde de konuyla uyumlu olarak vurgulanmaktadır.

Kur'an;

96/15 Asla, imtina edip vazgeçmezse ALNINI TUTUP, savurarak sürükleriz.

96/16 HATALI, YALANLAMIŞ ALINI

İncil,

66-Revelations-13-16 Küçük büyük, zengin yoksul, özgür köle, herkesin sağ eline ya da ALNINA BİR İŞARET VURDURUYORDU.

66-Revelations-20-4 Bazı tahtlar ve bunlara oturanları gördüm. Onlara yargılama yetkisi verilmişti. İsa'ya tanıklık ve Tanrı'nın sözü uğruna başı kesilenlerin canlarını da gördüm. Bunlar, canavara ve heykeline tapmamış, ALINLARINA VE ELLERİNE ONUN İŞARETİNİ ALMAMIŞ OLANLARDI. Hepsi dirilip Mesih'le birlikte bin yıl egemenlik sürdüler.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/10/gobeklitepedeki-heykel-ve-sakal.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/09/karahantepedeki-monolitler-dikilitaslar.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/12/seytanlarn-baslar.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/11/reptilianaliencin.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder