8 Eylül 2024 Pazar

Manşet terörü devam...

Evvelki bölümlerde defaatle ve örneklerle incelendiği üzere, yanıltıcı manşetlerle toplumda korku frekanslarını daim kılma görevini üstlenmiş olan medya, faaliyetine aralıksız devam etmektedir. Bugün, önde gelen bir basın kuruluşunun internet haber sitesinde yer alan bir haber ve manşeti şöyledir.

"ABD'li sağlık yetkilileri ilk kez, hayvanla bilinen bir teması olmayan bir hastada kuş gribi vakasının görüldüğünü bildirdi. VOA Türkçe'nin aktardığı habere göre, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) yapılan açıklamaya göre son vaka bu yıl içinde ABD'de insanlarda görülen 14'üncü kuş gribi vakası."

Basından ( 08.09.2024 )

Yukarıdaki haberde ABD'de bir kişide kuş gribi virüsü tespit edildiğinden ve bunun yıl içindeki 14. tespit olduğundan bahsedilmektedir. Ancak heberin manşeti şöyledir.

Bu haber için yapılan manşetteki görsel ve metindeki "Salgın" ve "Korku" kelimeleri vasıtasıyla sanki ortada ölümcül büyük bir salgın ( pandemi ) varmış da bir kritik eşik daha aşılmış algısı oluşturulmaya ve bir yandan da "tıklanma sayısı" artırılmaya çalışılmaktadır. Manşete tıklanarak erişilen haberin içeriğinde "salgın" kelimesi geçmemektedir bile...

33/60 Eğer ikiyüzlüler, o kalplerinde hastalık olanlar ve ŞEHİRDE YALAN HABER YAYANLAR vazgeçmezlerse, kesinlikle seni onlara musallat ederiz. Sonra, az bir zaman haricinde, orada senin civarında olamazlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder