Kur'an'da yer alan "Beni Adem" ( Ademoğulları ) ve "Beni İsrail" ( İsrailoğulları ) kelimeleri "soy" vurgusu yapmaları ve bir "ayrışıma" işaret etmeleri açısından dikkat çekmektedir.
Ayetlerde "Beni Adem" kelimesi 7 kere tekrarlanmakta olup, ilk yaratılan insan olan Adem'e istinaden, "insan soyunu" tanımlamak için kullanılmıştır.
"İsrail" kelimesi ise ayetlerde 41 kere tekrarlanmakta olup, aşağıda detayları yer aldığı üzere, kökeni Hz. Yakub'a dayanan bir "kavim"* ismi olmasına rağmen, Kur'an'da haberci isimleriyle tanımlanmış "Kavmi Ad" ( Ad Kavmi", "Kavmi Nuh" ( Nuh Kavmi ), "Kavmi Lut" ( Lut Kavmi ) vb. gibi bir ifadeyle değil yani "Kavmi Musa" veya "Kavmi İsrail" ifadesiyle değil "Beni İsrail" ( İsrailoğulları ) olarak, sanki "ayrı bir soyu, farklı bir varlık soyunu" belirtir şekilde zikredilmiştir.
* Hz. Musa, ayetlerde İsraillilerden "kavmim" diye bahsetmektedir.
2/54 Ve zamanında Musa kavmine "EY KAVMİM siz dişi buzağıyı kendinize edinerek kesinlikle nefislerinize zulmettiniz. ....
"İsrail" kelimesi, "Sar" ( Güreşmek, Uğraşmak, Mücadele etmek, Yıkıp yere çalmak ) ve "El"( Tanrı, İlah ) kelimelerinden oluşmakta ve "Tanrıyla güreşen, Tanrıyla uğraşan, Tanrıyla mücadele eden, Tanrıya meydan okuyan, Tanrıya kafa tutan" anlamına gelmektedir. Zira Kur'an ayetlerinde de "İsrailoğulları"'nın bu isyankar ve inkarcı niteliği defaatle vurgulanmaktadır.
"İsrail" kelimesinin kökeni, aşağıdaki Tevrat ayetlerine dayanmaktadır.
1-Genesis-32-24 Böylece Yakup arkada yalnız kaldı. Bir adam gün ağarıncaya kadar onunla güreşti.
1-Genesis-32-25 Yakup'u yenemeyeceğini anlayınca, onun uyluk kemiğinin başına çarptı. Öyle ki, güreşirken Yakup'un uyluk kemiği çıktı.
1-Genesis-32-26 Adam, "Bırak beni, gün ağarıyor" dedi. Yakup, "Beni kutsamadıkça seni bırakmam" diye yanıtladı.
1-Genesis-32-27 Adam, "Adın ne?" diye sordu. "Yakup."
1-Genesis-32-28 Adam, "ARTIK SANA YAKUP DEĞİL, İSRAİL DENECEK." dedi, "ÇÜNKÜ TANRI'YLA, İNSANLARLA GÜREŞİP YENDİN."
1-Genesis-32-30 Yakup, "TANRI'YLA YÜZYÜZE GÖRÜŞTÜM, ama canım bağışlandı" diyerek oraya Peniel adını verdi.
İyimser bir yaklaşımla, yukarıdaki ayetlerde "Tanrı" olarak yer alan kelimenin bir "Melek"i temsil ediyor olması düşünülse dahi -ki ayet akışı böyle bir durumu teyid etmemektedir - ayetin semantik içeriği Kur'an ve vicdan ile uyum arzetmemektedir. Bu ayetler, Rab'bin yaratışlarından olan farklı boyut varlıklarına ilahi nitelik atfedilen ve onların Rab'be şirk koşulduğu politeist mitolojik metinlere benzemektedir.
Yahudi kaynaklı olduğu bilinen Zionism'in ( Di, Zi ( Tanrı ) + on ( gibi ) + ism ( olma durumu ) ) Tanrıcılık, Tanrı gibi olmacılık ) temelinde, şeytani aklın özünü oluşturan, "kendini Rab'be şirk koşmak, O'na meydan okumak ve yarattığı insanlığı O'nun yolundan ayırarak tahakküm altına almak" düşüncesi yatmaktadır. Bugün dünyadaki kan ve gözyaşının kök sebebi de bu şeytani düşüncedir.
Bu noktada, Zionism kavramının Yahudi kavmi ile genel anlamda özdeşleştirilmesinin yanlış olduğu da hatırlanmalıdır. Zira her kavmin, her topluluğun* içinde rahmani ve şeytani bireylerin olduğu bir gerçektir Bu noktadaki detay, Zionism kavramının Yahudi kavmi içinden tezahür etmiş olmasıdır. ( * Cin topluluğunun içinde de rahmaniler ve şeytaniler olduğu bilinmektedir. ( * Cinn = Görünmeyen, Örtülü; Görülemeyen farklı boyut varlığı ) )
Bir Yahudi kolu olan "Ferisi'ler" ve Allah yolundan sapmış "Yahudi bilginleri" ile ilgili olarak Mesih İsa'nın şu sözleri de "soy ayrışımına" işaret niteliğindedir.
40-Matthew-23-29 "Vay halinize ey DİN BİLGİNLERİ ve FERİSİLER, ikiyüzlüler! Peygamberlerin mezarlarını yapar, doğru kişilerin anıtlarını donatırsınız.
40-Matthew-23-33 "SİZİ YILANLAR, ENGEREKLER SOYU! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız?
40-Matthew-12-34 SİZİ ENGEREKLER SOYU! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? Çünkü ağız yürekten taşanı söyler.
Küresel elitlerin kendilerini "Blue Blood" ( Mavi Kan ) olarak nitelemeleri de konuyla ilintilidir.
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2024/08/yapay-zeka-ve-kutsal-kitaplar.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2024/08/sahte-kanaat-onderi-harari-ve-akla.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2021/09/davostan-soylemler-yl-2018.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2021/05/blue-origin.html
Rüyamda bir camiye girdim,bir abi bizi karşılarken bize kuran okudu. Karışıktı sadece hammat-tammat, hammatun tammatun,gibi bir ifade hatırlıyorum manevi bir anlamı olabilir mi?
ReplyDelete