Sebe suresinin aşağıdaki ayeti "mitoloji" olarak bilinen ancak esası "cinlere kulluk" olan politeizme yani şirke işaret etmektedir.
34/41 Kalu subhaneke ente veliyyuna min dunihim bel KANU YA'BUDUMEL CİNN EKSERUHUM BİHİM MU'MİNUN
( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis CİNLERE KULLUK ETMEKTEYDİLER. ONLARIN ÇOĞUNLUĞU ONLARA İNANMIŞLARDI." derler. )
Grek mitolojisinde "yılan" sembolizmi ile özdeşleştirilmiş sözde tanrısal karakter "Hermes Trismegistus", üzerine iki yılanın dolanmış olduğu bir çubuk taşırken resmedilmektedir ki "Caduceum" ( Kadüse, Asa ) olarak anılan bu figür "tıbbın sembolü"! olarak kullanılagelmiştir.
Hermes, sağ elinde Kadüse ile...
Ortasında Kadüse bulunan Sağlık Bakanlığı Logosu
"Hermes Trismegistus" kelimesi, Herma, Hermes ( Taş blok ), Tris ( Üç kez ) ve "Megistus ( Büyük, Yüce, Ulu ) kelimelerinden oluşmakta ve kök anlam olarak "Üç kez yüceltimiş taş blok" anlamına gelmektedir. Bu semantik durum, Kur'an'da sakınılması gereken şirk unsurlarından biri olan "Nesab" ( Dikilitaş ) kelimesini hatırlatmaktadır.
Grek mitolojisindeki yılanlı karakterlerden bir diğeri de Asklepos ( Ἀσκληπιός ) ismi verilmiş olan sözde "sağlık ve tıp tanrısı"'dır. Hatta bunun kızlarından! biri "temizlik tanrıçası" addedilen Hygieia ( Ὑγιεία ) olup, bu kelime günümüzdeki "Hijyen" kelimesinin de kaynağıdır.
Üzerine yılan sarılmış asasıyla Asklepos
Evvelki bölümlerde defaatle incelendiği üzere, Türkçe alfabeye göre sayısal değeri 72 ( 7+2 = 9 ) olan "Yılan" kelimesi, kutsal kitaplarda düşük negatif frekansı yani hastalığı simgeleyen ve 9 sayısı ile ilintilendirilen bir fenomen olarak zikredilmiştir. Dolayısıyla "yılan" figürünün "sağlığın ve tıbbın sembolü" olarak kullanılagelmesi bir tezat oluşturmakta gibi görünmektedir. Bu sembolizm, olumlu bir yaklaşımla, "hastalığı iyileştirilme" tasviri olarak yorumlanabilecek olsa da semantik incelemeler bunun esasen "hasta etme" tasviri olabileceğini de ortaya koymaktadır. ( Bu noktada, sembollerin, insanın ruhsal ve fiziksel durumunu doğrudan etkilediği ve "kötülüğü, iyilik kisvesi altında icra eden" sinsi şeytanların sembolizme büyük önem vermelerinin ardında da bu gerçeğin bulunduğu hatırlanmalıdır. )
Farsça'da "Mar" kelimesi "Yılan" anlamına gelmekte olup, semantik köken itibarıyla "Yılanlı" anlamına gelen "Bimar" ( Bi ( İle ) + Mar ( Yılan ) ) kelimesi ise "Hasta" anlamında kullanılmaktadır. Keza semantik köken itibarıyla "Yılanlı Yer, Yılan Yeri" anlamına gelen "Bimaristan" ( Bi ( İle ) + Mar ( Yılan ) + İstan ( Yer ) ) kelimesi de "Hastane" anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca Arapça "Maraz, Marad" kelimesi "Hastalık " anlamına gelmekte olup, bu kelime semantik köken itibarıyla "Yılanlı olma" anlamını içermektedir. Fransızca'daki "Mal" ( Kötü ) ve "Maladie" ( Hastalık ) kelimeleri de "Mar" kelimesiyle köken ilintisi arzetmektedir.
"İstanbul Havalimanı Kontrol Kulesi"'nin ve "Çamlıca Anten Kulesi"'nin yılan formunda olması ( görselleri evvelki bölümlerde mevcut ), Zionist zihniyetin sinsi sembolizminin bir tezahürü ve çarpıcı örnekleridir.
Kaynaklarda "Marmara" kelimesinin Grekçe "Marmaros" ( Mermer ) anlamına geldiği, Marmara Denizi'nde bulunan mermer yataklarından dolayı denizin ve bölgenin bu isimle anıldığı bilgisi yer almaktadır. Ancak bilindiği üzere, Marmara Bölgesi iki adet "boğaz" içermektedir ve tüm boğazlar "yılan" gibi "ince uzun" forma sahiptirler. Bölgenin, bu iki boğaza istinaden, içeriğinde iki adet "Mar" kelimesi bulunan bir kelime olan "Marmara" kelimesiyle isimlendirilmiş olması ihtimali de mevcuttur. Bu noktada, her olgunun, zahiri olduğu gibi batıni mesajlarının da olduğu ve bu batıni mesajların büyük bölümünün de insan bilinci dışında kurgulandığı, senkronize ve tezahür ettirildiği hatırlanmalıdır.
Bu bağlamda, bir ulaşım hattı olan "Marmaray" da logosu itibarıyla dikkat çekmektedir.
Marmaray logosu
Yukarıdaki logoda, dikilmiş "yılana" benzeyen ve yanyana dizilmiş üç adet şekil görünmektedir. Bu şekiller Arapça ve İbranice alfabedeki "Vav" harfine benzemektedirler. "Vav" harfi bu alfabelerdeki 6. harf olup, üç "Vav" yanyana 666 ( 6+6+6 = 18 ... 1 + 8 = 9 ) sayısını oluşturmaktadır. Tıpkı, webin ( internetin ) bağlantılı bilgi sistemini simgeleyen "WWW" kodunda olduğu gibi ... "W" harfi Arapça ve İbranice alfabedeki "Vav" harfinin tezahürü olup, yanyana üç adet "W" de 666 sayısının bir tezahürüdür ki bu sembolizm, küresel şeytanların "internet üzerinden her şeyi görebildiğinin" ve "her şeyi gören göz" sembolünün bir ifadesidir. Bu durum A'raf suresinin 27. ( 2+7 = 9 ) ayetinde bildirilmiştir.
7/27 ....Kesinlikle o ( şeytan ), o ( şeytan ) ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. ....
Benzer sembolizm "Monster" ( Canavar ) isimli enerji içeceğinin logosunda da mevcuttur.
Monster enerji içeceği logosu
66-Vahiy-13-18 Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, CANAVARA ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı İNSANI simgeler. Sayısı ALTIYÜZALTMIŞALTIdır.
Bu blogda değinilen birçok konuya istinaden akla gelebilecek olan "Neden hep böyle kötülük ve kötü sembolizm var?" sorusunun cevabı çok basittir. Çünkü maalesef, İncil'in yukarıdaki ayetinde işaret edildiği üzere, "canavar" niteliği arzeden çoğu "insanın", dünya hayatında peşinden koştuğu, uğruna mücadele verdiği, söylemde aksini ifade etse de bilinçaltında tutku haline getirdiği yegane unsur "zenginlik, zenginleşebilmek"tir. Dünya hayatında zenginleşebilmenin yolu ise kötülükten geçmektedir. Zira zenginleşmek, başkalarını fakirleştirmek anlamına gelmektedir. Bu kökten yanlış olan yaklaşım daim olduğu sürece herhangi bir durum değişikliği beklemek beyhude olacaktır ki zaten özü cehennem olan Dünya bunun yeri değildir. Dünya, sadece aşılması gereken bir engel, geçilmesi gereken bir sınavdır.
Ayrıca bkz.
No comments:
Post a Comment