Allah'ın "Rızık" nimetinin tüm insanlar için "eşit şekilde" bahşedildiği Fussilet suresinin 10. ayetinde bildirilmektedir.
41/10 Ve ceale fiha ravasiye min fevkiha ve barake fiha ve kaddera fiha AKVATEHA fi erbeati eyyam SEVAEN lis sailin
( Ve "Orada, onun üstünde dağlar oluşturdu. Orada bereket verdi. Orada, GIDALARI, AZIKLARI araştıranlar için dört günde EŞİT OLARAK düzenleyerek ölçülendirdi." )
Ayet numarasının 10 olması, nümerolojik olarak "1" ( 1+0 = 1 ) sayısına işaret niteliğinde olup, ayette, insanların "Birlik" ( Vahdet ) anlayışı içinde olmaları durumunda herkesin "Rızık" nimetlerinden "Eşit" şekilde faydalanabilecekleri bildirilmektedir. Mevcut kaos ve adaletsizlik düzeninin kök sebebi "Birlik" bilincinin maalesef kalplere yerleşmemiş olmamasıdır.
"Rızk" ( رِّزْقَ ) kelimesinin ebced değeri 307 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 10 üzerinden "1" olmaktadır. ( Ra 200 + Ze 7 + Kaf 100 = 307 ... 3+0+7 = 10 ... "1" )
Ayetteki "Akvat" ( اَقْوَاتَ ) ( Rızıklar, Gıdalar ) kelimesi "Kut" ( قْوَتَ ) ( Rızık, Gıda ) kelimesinin çoğulu olup, bu kelimenin ebced değeri olan 506 sayısının nümerolojik değeri olan 11 sayısı da içerdiği "1" sayısı itibarıyla dikkat çekmektedir.
Allah'ın yerdeki rızık nimetlerinden bahsedilen Abese suresinin ilgili ayet grubunun ( 26 - 32 ayetler arası ) son iki ayetinde "Yemişlere, meyvelere" işaret edilmekte ve bunların "insanlar ve hayvanlar için fayda ( meta ) olduğu" vurgulanmaktadır.
......
......
( وَفَاكِهَةً وَاَباًّۙ )
( Ve YEMİŞLER, MEYVELER ve çayırlar. )
80/32 META'AN lekum ve li en'amikum
( Size ve hayvanlarınız için FAYDA olarak. )
Yukarıdaki 80/31 kodlu ayet, Kur'an'da ebced değeri 127 ( 1+2+7 = 10 ... "1" ) olan yegane ayet olup, bu sayı, "Allah" kelimesinin Ku'an'daki tekrar adedi olan ve nümerolojik değeri "1" olan 2701 sayısındaki rakamları içermektedir.
Vav 6 + Fe 80 + Elif 1 + Kef 20 + He 5 + He 5 + Vav 6 + Elif 1 + Be 2 + Elif 1 = 127 ... 1+2+7 = 10 ... "1"
Ayrıca söz konusu ayette 10 harf ( وَ فَ ا كِ هَ ةً وَأَ بًّ ا ) ( Vav, Fe, Elif, Kef, He, He, Vav, Elif, Te, Elif ) bulunmaktadır.
Ayetteki kelimelerin sıra numaraları toplamı da 10 sayısını ve dolayısıyla nümerolojik olarak 1 sayısını vermektedir. ( 1+2+3+4 = 10 ... "1" )
Rab'bin nimetinin "basit matematik hesapla" tespitinin mümkün olamayacağı, O'nun rızkının "hesapsız" olduğu Kur'an ayetlerinde defaatle tekrarlanmaktadır. Bu husus, ilk defa Bakara suresinde zikredilmektedir. ( 2/212 ... Allah dilediği kimseyi hesapsızca rızıklandırır. )
"Hesapsız rızık" kavramı, İncil'de de, "Balık" ve "Ekmek" misali vasıtasıyla Matta ve Luka surelerinde iki kere tekrarlanmak suretiyle bildirilmektedir. İlgili ilk ayet grubu Matta suresinde yer almakta olup, ayet grubunun ana mesajını içeren başlangıç ve bitiş ayetlerinin numaralarını oluşturan rakamlar 1, 7, 2 ve 0 rakamlarıdır ki bu rakamlar da yine "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısını oluşturan rakamlardır.
40-Matthew-14-17 Öğrenciler, "Burada BEŞ ekmekle İKİ balıktan başka bir şeyimiz yok ki" dediler.
40-Matthew-14-20 Herkes yiyip doydu. Artakalan parçalardan ONİKİ sepet dolusu topladılar.
Ayrıca, ayetteki misallemeye konu olan sayıların ( 5, 2 ve 12 ) toplamı olan 19 ( 5+2+12 = 19 ) sayısının nümerolojik değeri de "1" olmaktadır.
Psişik yetenekler hususunda.Hiçbir teknik kullanmadan basit olduğu varsayımıyla garip kolaylıkta bir telekinezi yaptım. Ama bu neden sürekli değil? İman demiştiniz buna sahibim ama hala pek değişen yok...
ReplyDeleteİnsan, iman seviyesinin tespiti hususunda genellikle tam ve doğru değerlendirmeyi yapamamakta, kendisine karşı dürüst ve objektif olmak hususunda zafiyet gösterebilmektedir. Bu nedenledir ki “İnandık.” diyenlere hitaben, Hucurat suresinin 14. ayeti vasıtasıyla resulün verdiği cevap "İnanmadınız. Lakin "Teslim olduk." deyin. İnanç kalplerinizin içine henüz girmedi.” olmuştur. Dolayısıyla, psişik yeteneklerin gelişmesine de vasıta olacak olan iman ve idrak seviyesi yükselişini temin edebilmenin yolu, 2/177 kodlu ayette tanımı verilen “iyilik” hususunda uzun ve meşakkatli çalışmalar yapmaktan, feragatlarda bulunmaktan ve sabretmekten geçmektedir. Zira anılan ayet şöyle nihayet bulmaktadır. “Eğer Allah’a ve O’nun resulüne itaat ederseniz, size çalışmalarınızdan hiçbir şey eksiltmez. Kesinlikle Allah affedendir merhametlidir."
ReplyDelete