13 Mart 2019 Çarşamba

"Huriler" meselesi

"Cennetteki Huriler" söylemi asırlardır insanların dilinde gerçek anlamı dışında anlam yüklenmek suretiyle dönüp durmuş ve daima bir suistimal konusu olmuştur. Bunun temel nedeni, kelimelerin kök anlamlarının bilinmemesi, araştırılmaması, sadece alim addedilen kişilerin söylediklerine itibar edilmesidir. Kötü niyetli satanist yöneticiler ve sözde din adamları, samimiyetle gerçeği arayan masum insan kitlelerini şeytani emellerine göre yönlendirmişler ve aldatmışlardır.

Cinsiyet veya cinsellik içermeyen "Huri" kelimesi HVR / HAVR kökünden gelmekte olup, "Ahver" ve "Havra" ( "Ahver"in dişisi ) kelimelerinin çoğuludur ve "Birlikte olan, Eşlik eden, Akıllı, Beyaz yüzlü, Beyaz Yıldız, Jupiter, Geri dönüş, Döngü, Dolanma" anlamlarını içermektedir.

"Havari" kelimesi de aynı kökten olup, "Birlikte olan, Eşlik eden, Etrafında dönen, Dolanan" anlamına gelmektedir. Haberci İsa'nın "havarileri" sürekli olarak O'nun etrafında - çevresinde O'na yardım etmek için "eşlik ederlerdi, dönüp dolaşırlardı. Yani "O'nun hurisiydiler".

"Sinagog" anlamına gelen "Havra" kelimesi de özünde "Geri dönülen yer, Dönüp dolaşarak zikir yapılan yer" anlamını taşımaktadır.

Dolayısıyla ayette yer alan "Zevvecnahum bi HURİn İYN" ( Onları İRİ GÖZLÜ HURİlerle eşleştirdik. ) ifadesi bir "Cinsel eşleşme / Erkek - kadın birleşmesi - eşleşmesi" anlamı taşımamaktadır. Zira ayette de fiil olarak yer alan "Zevc / Zevvece" ( Eş / Eşleşme, Birleşme ) kelimesi de özünde "erkek - kadın eşleşmesi" anlamını içermemektedir. Çoklu anlamlardaki ortak nokta itibarıyla eşleşilecek olanların "insanların üst boyuttaki eşlenikleri / astral ( yıldızsal ) projeksiyonları" olması ve ayetlerde "öze dönüş" mesajının veriliyor olması kuvvetle muhtemeldir.


"Huri" kelimesi Kur'an'da ilk kez Duhan suresinin 44/54 kodlu ayetinde geçmektedir.

44/54 - Ke (1) zalik (2) ve (3) zevvecna (4) hüm (5) bi (6) HURİN (7) İYN (8)

( İşte böyle. Onları İRİ GÜZEL GÖZLÜ HURİLERLE eşleştiririz. )

Esas itibarıyla, ayetteki "Huri" kelimesinin "Kadın" anlamı içermemesi kuvvetle muhtemeldir. Anlam şöyle oluşmaktadır:

"İşte böyle. Onları cinsiyeti olmayan iri gözlü beyaz geri dönüşlerle eşleştirdik."

Huri kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodu 44/54 olup, "8" nümerolojisi içermektedir. ( 4+4+5+4 = 17 ... 1+7 = "8" ). Ayrıca sure kodunun ( 44 ) nümerolojik değeri de "8" olmaktadır. Ayette "8" kelime bulunması da yeni döngü başlangıcının nümerolojik sembolü olan "8" sayısı açısından önem arzetmektedir.

"Ahver / Havra" kökünden türemiş olan "Huri" ve "Havari" kelimeleri Kur'an'da toplam "8" ayette geçmektedir. ( 3/52, 5/111, 5/112, 44/54, 52/20, 55/72, 56/22, 61/14 )

Üst plan ( alem, boyut ) varlıkları olan ve "Alien" veya "Grey" olarak anılan varlıklar hep iri gözlü resmedilmektedir. Üst plandaki ( Sirius, Cennet, Sevgi Planı ) varlıkların, insanların tekamül etmiş astral projeksiyonları oldukları fenomeni baz alındığında, ayette aslında insanın öz yapısına geri dönüşten mi bahsedilmektedir? İnsanlar, çıkarıldıkları cennete yani özlerine dönüp, kendi astral bedenleriyle mi / öz varlıklarıyla mı eşleşeceklerdir? ( Sirius, "Beyaz Yıldız" olarak da adlandırılmaktadır. )

"Huri" kelimesi Kur'an'da 4 kere geçmekte olup, ilgili diğer ayetler aşağıdadır.

44/54 - Ke (1) zalik (2) ve (3) zevvecna (4) hüm (5) bi (6) HURİN (7) İYN (8)

( İşte böyle. Onları İRİ GÜZEL GÖZLÜ HURİLERLE eşleştiririz. )

52/20 - Muttekiine ala sururin masfufeh ve zevvecnahüm bi HURİN İYN

( Saf saf dizilmiş koltuklar, döşekler üzerinde yaslanıp otururlar. Onları İRİ GÜZEL GÖZLÜ HURİLERLE eşleştirdik. )

55/72 - HURUN maksuratün fil hıyam

( Çadırların içinde kısa, saklı bakışlı HURİLER. )

56/22 - Ve HURUN İYNUN

( Ve İRİ GÜZEL GÖZLÜ HURİLER. )

Ruhsal tekâmüle ererek ölüm diyarı olan kaba madde planı dünyadan ( cehennem ) yaşam diyarı olan üst süptil plana ( cennet, sevgi planı  ) intikal edenlerin cinsiyete bağlı bir durumları ve ilişkileri olmayacağı İncil ayetinde de zikredilmektedir.

41 Mark 12-25 İnsanlar ölümden dirilince ne evlenir ne evlendirilir, göklerdeki melekler gibidirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder