Küresel şeytanların insanları dinden uzaklaştırıp inkâra sürükleme metodlarından, tuzaklarından belki de en sinsi olanı ortaya attıkları "Bilim mi? Din mi?" sorusu ve "Bilim dini yendi." cümlesidir.
Bu cümlelerin, hiçbir rasyonel yönü olmayan "Dünya mı? Evren mi?" veya "Dünya evreni yendi." cümlelerinden hiçbir farkı yoktur.
Din, varlıklar için genel bir düşünsel çerçeve olup yaratılışa ilişkin tüm bilgileri ( matematik, fen, psikoloji, parapsikoloji, astronomi, UFOloji, sosyoloji vb. ) kapsayan ana kaynaktır. Kutsal kitaplar da bu bilgi bütünlüğünü ve onun kodlarını insanların algısına sunan ilahi ve kozmik yazılımlardır.
Bu kozmik bilginin içeriğini ve tesir gücünü idrak edemeyip onu reddeden veya idrak edip de bu bilgiyi diğer insanları kontrol ve idare altına almak için kullanan şeytanlar bilinçli olarak bir kavram çatışması ortamı yaratarak insanları bölmekte, ayrıştırmakta ve aralarında düşmanlık oluşturmaktadırlar. Oysaki din, yukarıda da zikredildiği üzere her türlü bilgiyi içeren bilimler üzeri bilimdir.
Kozmik bilgiyi kavrayamayadıklarından dolayı kibirlenen ve bunun sonucunda ilahi ilmi reddederek inkârcıya dönüşenlerin durumu Yunus suresinin 10/39 kodlu ayetinde bildirilmektedir.
10/39 - Bel kezzebu bima lem
yühıytu bi ılmihı ve lemma
ye'tihim te'vılüh kezalike
kezzebellezine min kablihim
fenzur keyfe kane akıbetüz
zalimın
( Bilakis, O’nun ilmini kuşatıp
kavrayamadıklarından dolayı
yalanladılar. Onun yorumu onlara
asla gelmedi. Onlardan öncekiler
de işte böyle yalanlamışlardı. Artık bak zalimlerin sonu nasıl
oldu.
)
"Din"* kelimesi "Borç, Vefa, Haysiyet" gibi anlamları barındırmakta olup, Allahü Teala'nın insana bahşettiği yaşam ve ilim nimeti karşılığında ifa etmesi gerekenleri ( yaratılıştaki tüm olgulara ilişkin ilmi araştırmalar yaparak bilgiyi sürekli geliştirmek ve onu paylaşmak, yaymak, iyilik yapmak, doğruluktan ayrılmamak, duaya kalkmak, zekât vermek, yalan söylememek, ahlaksızlık yapmamak, yardım etmek .... ) ( * "Haysiyet" anlamına gelen "Dignity" ( İng. ) ve "Dignité" ( Fra. ) kelimeleri de "Din" kökünden türemişlerdir. )
"Bilim" kelimesi ise aslında sadece "Bilinen" anlamını barındırmaktadır. Her iki kelimeye bu açıdan bakıldığında dinin bilimi zaten kapsayan ilahi ve kozmik bir kavram olduğu görülmektedir.
No comments:
Post a Comment