Çeviri

Friday, September 6, 2019

Plasebo Etkisi

"Plasebo Etkisi", farmakolojik olarak etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkarma halidir. Tıp alanında kullanılmakta olan bu kavramın özünde odaklanma, zihinsel şartlanma ve en önemlisi inanma yoluyla herhangi bir sorunun ortadan kalkması veya imkânsız görünen bir durumun gerçekleşmesi bulunmaktadır. Esas itibarıyla Plasebo Etkisi fenomeni vibrasyon frekansının yükseltilmesi yoluyla süptilleşme ve böylelikle kaba madde planındaki etkilerden azade olma durumudur. Ateşte yürüyebilenler, vücut ısısını değiştirebilenler, uzun süre yemeden içmeden yaşayabilenler bu fenomenin başlıca örneklerdir. "Plasebo" kelimesi Latince "Hoşnut etmek" anlamına gelmekte olup, bu kelime İngilizce'de "Please", Fransızca'da ise "Plaire" olarak telafuz edilir.

Kur'an'da ve İncil'de "İnanç" olgusunun gerçekleşmenin temel koşulu olduğu misallerle izah edilmektedir.

Kur'an'daki "Azabın olmaması" misali;

4/147 - MA YEF'ALÜLLAHÜ Bİ AZABİKÜM İN şekartüm ve AMENTÜM ve kanellahü şakiran alima ( EĞER şükrederseniz ve İNANIRSANIZ ALLAH AZABINIZI NE YAPAR? Allah şükredendir, bilendir.  )

Kur'an'daki "Ateşin soğuk olması" misali;

21/69 - Kulna ya naru kunı berden ve selamen ala ibrahım ( "Ey ateş, İbrahim' e soğuk ve güvenli ol." dedik. )

Kur'an'daki "Mesih İsa'nın asılamaması, öldürülememesi" misali;

4/157 - Ve kavlihim inna katelnel mesıha ıysebne meryeme rasulellah VE MA KATELUHÜ VE MA SALEBUHÜ VE LAKİN ŞÜBBİHE LEHÜM ve innellezinahtelefu fıhi le fı şekkin minh ma lehüm bihı min ılmin illettibaaz zann ve ma kateluhü yekına ( Ve "Kesinlikle biz Allah' ın resulü Meryem oğlu İsa Mesih' i öldürdük." sözlerinden dolayı. OYSA ONU ÖLDÜRMEDİLER VE ASMADILAR. LAKİN ONLARA BENZETİLDİ. Kesinlikle onun hakkında ihtilaf edenler, ondan şüphe içindedirler. Onlara onun ilminden yoktur. Ancak zanna tabi olurlar. Doğrusu onu öldürmediler. )

Ayette kaba madde aleminde enkarne olan süptil vazifeli varlık Mesih İsa'nın frekansını tekrar yükselterek süptilleştiği ve böylelikle asılma ve öldürülme girişimlerinden etkilenmediği bildirilmektedir.

İncil'deki "Su üstünde yürüme" misali;

40 Matthew 14-28 Petrus buna karşılık, "Ya Rab" dedi, "Eğer sen isen, buyruk ver suyun üstünden yürüyerek sana geleyim." 

40 Matthew 14-29 İsa, "Gel!" dedi. Petrus da tekneden indi, suyun üstünden yürüyerek İsa'ya yaklaştı. 

40 Matthew 14-30 Ama rüzgarın ne kadar güçlü estiğini görünce korktu, batmaya başladı. "Ya Rab, beni kurtar!" diye bağırdı. 

40 Matthew 14-31 İsa hemen elini uzatıp onu tuttu. Ona, "Ey KIT İMANLI, neden kuşku duydun?" dedi.

"Büyük imanlı adam" misali

40 Matthew 8-5 İsa Kefarnahum'a varınca bir yüzbaşı O'na gelip, "Ya Rab" diye yalvardı,

40 Matthew 8-6 "Uşağım felç oldu, evde yatıyor; korkunç acı çekiyor.

40 Matthew 8-7 İsa, "Gelip onu iyileştireceğim" dedi.

40 Matthew 8-10 İsa, duyduğu bu sözlere hayran kaldı. Ardından gelenlere, "Size doğrusunu söyleyeyim" dedi, "Ben İsrail'de BÖYLE İMANI OLAN birini görmedim.

40 Matthew 8-13 Sonra İsa yüzbaşıya, "Git, İNANDIĞIN GİBİ OLSUN." dedi. Ve uşak o anda iyileşti.

No comments:

Post a Comment