Aşağıda yer alan olaylar, olayların tarihleri ve ayetler arasında semantik ve nümerik bir uyum var gibi görünmektedir. Ancak bu noktada vurgulanmak istenen ayetlerdeki nümerik kodlamaların, yaratılıştaki tüm olgular ve olaylar ile ilintisi olduğudur. Bu bölümdeki misallerde ağırlıklı olarak Türkiye ile ilgili olayların, ayetler ile semantik ve nümerolojik ilintisi sorgulanmış olup, elbette ki bölüme konu ayetler daha sayısız olgu ve olayı eşzamanlı ve batıni olarak kodlamaktadır.
18/80 Ve emmel ĞULAMU fe kane ebevahu mu'mineyni fe haşina en yurhikahuma tuğyanen ve kufra
( Ve ama OĞLAN. Onun ana babası inananlardı. Onları azgınlığa ve inkara sürüklemesinden korktuk. )
18/81 Fe eradna en yubdilehuma rabbuhuma hayran MİNHU zekaten ve akrabe ruhma
( Rab’lerinin onlara, ONDAN temizlikçe ve merhamete yakınlıkça daha hayırlısı ile değiştirmesini istedik. )
Ayette yeni bir çocuğun bahşedilmesinden, doğumundan bahsedilmektedir. Atatürk'ün doğum yılı 1881 olarak kabul edilmektedir. Ancak bazı belgelerde 1880 yılı da yer almaktadır. Her iki tarih de yukarıdaki ayetlerin kodlarıyla uyum arzetmektedir.
19/19 Kale innema ene rasulu rabbike li ehebe leki ĞULAMEN zekiyya
( “Kesinlikle ben sana TEMİZ OĞLAN bağışlamak için Rab’binin resulüyüm." dedi. )
Atatürk, 1919 yılı için "İşte benim doğum tarihim." demiştir. Bu tarih ayetin koduyla uyum arzetmektedir.
19/23 Fe (1) ecae (2) ha (3) el (4) mehadu (5) ila (6) ciz'in (7) nahleh (8) kalet (9) ya (10) leyte (11) ni (12) mittu (13) kable (14) haza (15) ve (16) kuntu (17) nesyen (18) mensiyya (19)
( DOĞUM SANCISI onu hurmalığın kütüğüne dayanmaya zorladı. "Ey keşke bundan önce ölseydim de unutularak unutulmuş olsaydım." dedi. )
1923'te de yeni bir devlet, Türkiye devleti DOĞMUŞTUR. Ayrıca ayette 19 kelime bulunması da Atatürk ve 19 fenomenine işaret etmekte gibidir.
20/19 Kale elkiha ya musa
( "At onu ey Musa." dedi. )
20/20 Fe elkaha fe iza hiye hayyetun tes'a
( Böylece onu bıraktı da o zaman o koşan yılan oldu. )
20/21 Kale huzha ve LA TEHAF se nuiyduha siratehel ula
( "Onu yakala ve KORKMA. Onu ilk önceki haline döndüreceğiz." dedi. )
Hz. Musa'nın "asasını atması ve asanın yılana dönüşmesi" ifadesinin yer aldığı 20/19 kodlu ayet ile 2019 yılında "atılarak salgına ( yılana ) dönüştürülen Coronavirus ve sonrasındaki büyük küresel değişim" arasında bir ilinti olabilir mi? Ayette Musa'nın "korkmaması" da istenmektedir ki hatırlanacağı üzere Coronavirus süreci, medyanın da desteğiyle, tam bir "KORKUvirüs" sürecine dönüştürülmüştür.
20/23 Li (1) nuriye (2) ke (3) min (4) ayati (5) na (6) el (7) kubra (8)
( Sana ayetlerimizin en büyüklerinden göstermek için. )
2023 yılı hem Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması, hem de önemli bir değişikliğin vuku bulmasının beklendiği bir yıl olması açısından dikkat çekmektedir. Türkiye'nin, küresel planların merkezinde olan bir ülke olduğu, daha doğrusu tüm planların onun üzerine yapıldığı bir ülke olduğu hatırlanmalıdır.
2023 sayısının nümerolojik değeri "7" olup, bu sayı döngü sonu kavramının sembolüdür.
"Büyük ayetlerden birinin gösterileceğinden" bahsedilen yukarıdaki ayette 8 kelime bulunmaktadır. Ayet, semantik ve nümerik açıdan değerlendirildiğinde 7 ile döngü sonu ve 8 ile yeni döngü başlangıcı mesajı verilmekte gibidir. ( Atatürk'ün muhtemel doğum tarihini ifade eden 1880 sayısının nümerolojik değeri de 8 sayısını vermektedir. Atatürk'ün doğumu ile yeni bir döngü başlamıştır. Bilindiği üzere, 1881 sayısı ise 19x19 işleminin sonucu olması açısından dikkat çekmektedir. )
Barış Manço'nun 2023 isimli eserinin sözlerinde de olduğu gibi 2023 yılında Anadolu'dan, tüm dünyayı etkileyecek bir yükseliş mi gerçekleşecektir?
Çok teşekkür ederim
ReplyDelete