"Sarhoş" kelimesi "Ser" ( Kafa ) ve "Hoş" ( Güzel, Tatlı ) kelimelerinin birleşmesinden oluşan ve halk arasında sarhoşlar için söylenen "Kafası güzel" ifadesinin tam karşılığıdır.
Esasen sarhoşluk hali bilişsel, bilinçsel bir değişim halidir. "Sarhoş" kelimesinin Kur'an'daki karşılığı "Sukara" kelimesi olup, ayetlerde "Bilinçsiz, Şaşırmış, İdrak mekanizması bloke olmuş, Büyülenmiş" anlamlarını temsil etmektedir.
Aşağıdaki ayetlerde, döngü sonunun idrak edildiği şu dönemde, toplumun büyük bir bölümünde görülen ne yaptığını bilememe, yanlış ve ahlaksızca olanın peşinden gitme, kötü ve günah olana itibar etme, gerçeğin farkında olamama gibi haller ayetlerdeki "Sarhoşluk" kelimesinin tezahürü niteliğindedir.
Hicr suresinin 15. ayetinde "Sarhoşluk" kelimesi küresel şeytanların insanlığı doğru yoldan ve ruhsal tekâmülden uzaklaştırmak için muhtelif metodlarla uyguladıkları zihin kontrol ve programlama operasyonunu ( majik operasyon, büyü operasyonu ) tasvir etmekte gibidir. Majik operasyonların etkili olduğu kitlenin ortak özelliklerini korku, cehalet ve şüphe kelimeleri temsil etmektedir.
15/15 Le kalu innema SUKKIRAT ebsaruna bel NAHNU KAVMUN MESHURUN
( "Kesinlikle gözlerimiz SARHOŞ oldu. Bilakis biz SİHİRLENMİŞLER KAVMİYİZ." derlerdi. )
15/72 Le amruke innehum le fi SEKRATİHİM ya'mehun
( Ömrün için ki, kesinlikle onlar SARHOŞLUKLARININ içinde bocalıyorlardı. )
22/2 Yevme teravneha tezhelu kulli murdiatin an ma erdaat ve tedau kulli zati hamlin hamleha ve teran nase SUKARA ve ma hum bi SUKARA ve lakinne AZABELLAHİ şedid
( Onu göreceğiniz gün, tüm emziren kadınlar o emzirdiklerinden vazgeçerler. Her yük sahibi yükünü düşürüp bırakır. İnsanları SARHOŞ görürsün de onlar SARHOŞ değillerdir. Lakin ALLAH'IN AZABI şiddetlidir. )
22/2 kodlu ayette "Sarhoşluk" kavramı "Azap" olarak nitelendirilmektedir ki Zümer suresinin 25. ayetinde "sarhoşluk" içindeki müşrik inkarcıların, azabın içinde olduklarını farkedemediklerinden bahsedilmektedir.
39/25 Kezzebellezine min kablihim fe etehumul azabu min haysu LA YEŞ'URUN
( Onlardan öncekiler yalanladılar da azap onlara FARKETMEDİKLERİ yerden geldi. )
İncil'in aşağıdaki ayetlerinde de seytani sihir operasyonu ile sarhoş edilen insanlardan bahsedilmekte ve 53 2 2-11 kodlu ayette de "Delüzyon" ( Yanlış olana inanç, Açık olan gerçeği red ve batıla inanç ) kavramının tanımı verilmektedir. ( Ayet numarasının 11 olması, bir halden hale geçiş fenomeni olan "Delüzyon" ile de uyum arzetmektedir. )
53-2 Thessalonians 2-8 Sonra Kötü adam ortaya çıkacak. Rab onu ağzının soluğuyla öldürecek, gelişinin görkemiyle yok edecek.
53-2 Thessalonians 2-9 O adam her türlü mucizede, yanıltıcı belirtilerle harikalarda
53-2 Thessalonians 2-10 ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan'ın etkinliğiyle gelecek. Mahvolanlar, gerçeği sevmeye ve böylece kurtulmaya yanaşmadıklarından mahvoluyorlar.
53-2 Thessalonians 2-11 İşte bu nedenle TANRI YALANA KANMALARI İÇİN ONLARIN ÜZERİNE GÜÇLÜ BİR YANILTICI İNANÇ GÖNDERİYOR.
53-2 Thessalonians 2-12 Öyle ki, gerçeğe inanmayan ve doğrulukdışılıktan hoşlananların hepsi yargılansın.
No comments:
Post a Comment