Çeviri

Wednesday, February 20, 2019

Yaşam Devreleri ve Altın Çağ

Ezoterik kaynaklarda yer alan ve insanın yaşam devrelerini gösteren aşağıdaki şema dikkat çekicidir.

                            

Şemadaki tarih aralıklarına göre "Beklenen Tufan" yaklaşık olarak 2700 yılında vuku bulacak gibi görünmektedir. Bu kapsamda, Mesih İsa tesirleri vesilesiyle Altın Çağ öncesinde idrak seviyesi yükselmesine mazhar olan "iyi insanların" 2700 yılında vuku bulması muhtemel tufanda dünyevi maddi ölümü deneyimledikten sonra sonra dirilecekleri ve Mesih İsa ile birlikte 1000 yıllık Altın Çağ sürecini bir cennet ortamı gibi deneyimleyecekleri ayetlerde bildirilmektedir. "Kötü insanlar" ise Altın Çağ sürecini bir cehennem ortamı gibi deneyimleyeceklerdir. Altın Çağ süreci sonunda ( 3700 yılı ) vuku bulacak Devre Sonu'nda ( Döngü Sonu ) ise Altın Çağı cennet ortamı gibi deneyimlemiş olan "iyi insanlar" için ikinci bir ölüm olmayacağı  bildirilmektedir. Devre Sonu'nda ikinci ölümü ( dünyevi maddi ölüm ) deneyimleyecek olan "kötü insanların" ise kaba madde aleminde tekrar 70,000 yıllık reenkarnasyon döngüsüne maruz kalmaları kuvvetle muhtemel görünmektedir.

İncil ayetleri

* 66 Vahiy 20-4 Bazı tahtlar ve bunlara oturanları gördüm. Onlara yargılama yetkisi verilmişti. İsa'ya tanıklık ve Tanrı'nın sözü uğruna başı kesilenlerin canlarını da gördüm. Bunlar, canavara ve heykeline tapmamış, alınlarına ve ellerine onun işaretini almamış olanlardı. HEPSİ DİRİLİP MESİH İLE BİRLİKTE BİN YIL EGEMENLİK SÜRDÜLER.

66 Vahiy 20-5 İLK DİRİLİŞ budur. Ölülerin geri kalanı bin yıl tamamlanmadan dirilmedi.*

* "Ölülerin geri kalanı" ifadesi ile, yukarıda bahsedilen ve Altın Çağ'ı cehennem ortamı gibi yaşayacak olan "kötü insanlar" tanımlanmaktadır. 

66 Vahiy 20-6 İLK DİRİLİŞE dahil olanlar mutlu ve kutsaldır. İKİNCİ ÖLÜMÜN BUNLARIN ÜZERİNDE HÜKMÜ YOKTUR. Onlar Tanrı'nın ve MESİH'İN KAHİNLERİ olacak, O'nunla birlikte BİN YIL EGEMENLİK sürecekler.

66 Vahiy 20-7 Bin yıl tamamlanınca Şeytan atıldığı zindandan serbest bırakılacak. **

** Şeytan'ın atıldığı zindandan serbest kalması" ifadesi kaba madde alemi olan dünyanın yeni devresinde şeytanın yeniden 70,000 yıllık döngüdeki saptırma faaliyetlerinin devamını tanımlamakta gibidir. "Altın Çağ tamamlanmadan dirilmeyecek olan kötü insanlar" bu süreçte "Şeytan'ın atılmış olduğu zindanda" yani cehennem benzeri ortamda azap içinde olacaklardır.

Kur'an ayetleri

33/21 kodlu ayette "Devre Sonu" ( Büyük Azap ) öncesindeki "Tufan" ( Küçük Azap ) tanımlanmakta gibi görünmektedir.

32/21 - Ve le nüzikannehüm minel AZABİL EDNA dunel AZABİL EKBERİ leallehüm yarciun ( Ve onlara büyük azap öncesinde, kesinlikle yakın, küçük azap tattıracağız. Umulur ki dönerler. )

44/56 kodlu ayette ise "Tufan"da ölen "iyi insanların" bir daha dünyevi / maddi ölüm deneyimlemeyecekleri, ilk ve son dirilmelerini müteakiben "Altın Çağ"'ı bir cennet gibi yaşadıktan sonra ( Cennet öncesi cennet deneyimi ) üst aleme / plana geçiş yapacakları bildirilmekte gibidir.

44/51 - İnnel müttekıne fı mekamin emin ( Kesinlikle sakınanlar, güvenli makamdadırlar. )
44/52 - Fi cennatin ve uyun ( Bahçelerin ve pınarların içinde. )
...............
44/56 - La yezukune fihel mevte İLLEL MEVTETEL ULA ve VEKAHÜM AZABEL CEHİM ( Orada İLK ÖLÜM HARİCİNDE ölüm tatmazlar. ONLARI CEHENNEM AZABINDAN KORUMUŞTUR. )

44/57 - Fadlen min rabbik zalike hüvel FEVZÜL AZİM ( Rab’binden üstünlüktür, lütuftur. İşte bu, o BÜYÜK KURTULUŞTUR. )

39/42 kodlu ayette de "Üzerine ölüm hükmü verilenlerin belirli bir vadeye kadar tutulması" kavramı devre sonu kapsamında ilginç görünmektedir.

39/42 - Allahü (1) yeteveffe (2) el (3) enfüse (4) hıyne (5) mevti (6) ha (7) ve (8) elletı (9) lem (10) temüt (11) fı (12) menami (13) ha fe yümsikülletı kada aleyhel mevte ve yürsilül uhra ila ecelin müsemma inne fı zalike le ayatin li kavmin yetefekkerun ( Allah, nefisleri öldüklerinde ve o ölmeyenleri de uykularında vefat ettirir. Böylece, üzerlerine ölüm hükmünü verdiklerini tutar ve isimlendirilmiş belirli vadeye kadar başkalarını gönderir. Kesinlikle bunda fikreden kavim için ayetler vardır. )

"Ölüm hükmü verdiklerini TUTAR." kavramı, 44/56 kodlu ayette zikredilen ilk ölümden başkasını deneyimlemeyecek olan "iyi insanların" spatyomda tutulmaları süreci midir? Spatyom süreci "iyi insanlar" için cennet öcesi cennet deneyimi, "kötü insanlar" için ise cehennem öncesi cehennem deneyimi olan Altın Çağ'mıdır?

39/42 kodlu ayette "37" kelime bulunması, ve ayette yer alan "Ecelin Müsemma" ( İsimlendirilmiş Belirli Vade ) ifadesi "Devre Sonuna" ve onun muhtemel tarihi olan 3700 yılına ilişkin bir işaret midir?















No comments:

Post a Comment