13 Şubat 2019 Çarşamba

Anatolia ... Yükseliş Kapısı

"ANATOLIA" kelimesi Latin kökenli olduğu bilinen, ANA ve TOLIA köklerinden oluşan bir kelimedir.

ANA = Yukarı, Yüksek, Yükseliş

TOLIA = Tamamlanma, Yükseliş, İcraat, Yerine Getirme ( “Tul” ( Yüksek ) kökü var. ) 

İki kök kelimenin birleşmesine istinaden "Anatolia" kelimesinin "Tamamlanıp Yükselme", "Tamamlanıp Çıkarma" veya "Yüksek İcraat" gibi anlamları içerdiği görülmektedir.

( Köken analizine benzer bir başka örnek de "Anatomy" kelimesidir. Ana = Yukarı, Tomy = Kesme kökleri itibarıyla "Anatomy" kelimesinin "Kesip Çıkarma" anlamını içerdiği görülmektedir. )

Anadolu'nun dünyadaki bir çok kültürün doğum noktası olduğu bilinmektedir. Spritüel kaynaklar da döngü sonu olan Altın Çağ'da ( Din Günü, Kıyamet ( Ayağa Kalkış ) Günü, Hesap Günü, Ayrışım Günü ... ) Türkiye'nin kitlesel bilinç yükselmesi sürecine yani kolektif bilincin oluşmasına aktif katkı sağlayacağı ve insanların tekamül ederek üst plana ( Sirius / Cennet ) geçişlerine bir vasıta olacağı bildirilmektedir.

70'li yıllarda Bilim Araştırma Grubu tarafından yayımlanan kitap serilerinden olan Sirius Misyonu kitabında Türkiye'yi Sirius'un projeksiyonu olarak gösteren harita dikkat çekmektedir.


1998 yılında yayımlanan Altın Çağ dergisinin aşağıdaki kapağı da dikkat çekmektedir.


Secde suresinin aşağıdaki ayeti, 1,000 yıllık bir dönem olması kuvvetle muhtemel olan Altın Çağ'ı ( Kıyamet Günü* ) işaret etmekte gibidir. Zira 1,000 yıllık bir dönem sonunda tüm işlerin O'na döndürüleceğinden bahsedilmektedir. ( * O'nun hesabıyla 1 Gün = Dünya hesabıyla 1,000 yıl olduğu hatırlanmalıdır. ( 22/47 )

32/5 - Yüdebbirul emra mines semai ilel erdı sümme YA'RUCÜ ileyhi fı yevmin kane mıkdaruhu elfe senetin min ma teuddun ( Gökten yere işleri düzenleyip yönetir. Sonra, o sizin saydığınızdan miktarı bin sene olan bir günde O'na YÜKSELİR. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder