26 Nisan 2019 Cuma

Money = Para = Mani = Engel

Aynı kökten olan "Money" ve "Monnaie" kelimeleri sırasıyla İngilizce ve Fransızca'da "Para" anlamına gelmektedir.

"Money" kelimesinin kökeni incelendiğinde "Mani" ( Engel ) ve "Men Etmek" ( Engellemek ) kelimeleri ile ilintili olabileceği ortaya çıkmaktadır. Zira "Money" kelimesinin Türkçe karşılığı olan "Para" kelimesi de kök itibarıyla "Engelleyici" anlamını taşımaktadır. ( Örnek: Paratoner ( Yıldırım Engelleyici ), Paradox ( Bilgiye Aykırılık / Bilgiyi Engelleyicilik ), Paraşüt ( Para + Chute ) ( Düşmeyi Engelleyici ), Parapsikoloji ( Psikolojiye Aykırı ), Paranormal ( Normali Engelleyici / Normale Aykırı ), Paravan ( Sed, Engel ) gibi )

Peki "Para" veya "Money" engelleyici midir? Evet. Para, insanların özgürlüğe ve Allah'ın karşılıksız olarak bahşettiği nimetlere erişiminin engellenmesi, onların kaba madde alemi olan dünyaya hapsedilmeleri ve sürekli gözetleme-kontrol altında tutulmaları amacıyla insan ve cin şeytanları tarafından icat edilmiş bir olgudur. Zira evvelki bölümlerde değinildiği üzere, içinde bulundukları toplumun farklı maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan* insanların ortaya çıkan ürünlerden doğrudan faydalanabilmeleri gerekmektedir. Örneğin toplumun peynir ihtiyacını karşılayan bir insan, toplumun elbise ihtiyacını karşılayan bir insana elbise alabilmek için neden para ödemelidir ki? Peynir üretenin elbiseye, elbise üretenin de peynire ihtiyacı olduğundan ve taraflar bu ihtiyaçları karşıladıklarından, ortaya çıkan üründen doğrudan faydalanmalıdırlar. Ayrıca “para” denen bir olgunun gündemde olması şeytanların haksız kazanç sağlama isteğini ve toplum kontrolü amaçlı manipülasyonu ortaya koymaktadır. 

Parayı basan küresel şeytanlar bu yolla nimetleri gasp etmektedirler. Zira para ellerinde olduğu için istedikleri zamanda istedikleri kadar para basabilme ve istedikleri coğrafyada istedikleri zaman kriz çıkarabilmektedirler. Dolayısıyla "Finansal sistem" adı verilen kavram aslında hiçbir matematiksel rasyoneli olmayan sadece belirli sayıdaki küresel ailenin dudakları arasında sevk ve idare edilen bir aldatmaca kurgusundan, sisteminden ibarettir.

( * "Çalışmamın karşılığını almak için ürettiğimi satıyorum." cümlesi esas itibarıyla batıl bir söylemdir. Zira insan zaten, sınırsız ve bolca verdiği nimetlerden dolayı Allahü Teala'ya olan borcunu ödemek için "çalışmak" durumundadır. O nimetleri kullanarak başkası üzerinden menfaat sağlamak için değil. Bu çerçevede "çalışmanın" lütfen veya ekstradan yapılan, ayrıca bir menfaat beklentisi gerektiren bir eylem olmadığı da aşikar olmaktadır. Bir başka deyişle insanın, "çalışması karşılığındaki tek beklentisi Allah rızasını kazanmak" olmalıdır. İnsanlar, çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürünleri zaten hem kendileri hem de diğer insanlar için üretmişlerdir. Dolayısıyla yine "satma" kavramının anlamsızlığı ortaya çıkmaktadır. )

Paranın iman ve Allah yolunda bir “engel” olduğunu bildiren Mesih İsa’nın İncil’deki şu sözleri hatırlanmalıdır. 

40 Matta 6-24 "Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip öbürünü sever, ya da birine bağlanıp öbürünü hor görür. Siz hem Tanrı'ya, hem de paraya kulluk edemezsiniz."

42 Luka 16-13 "Hiçbir uşak iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip öbürünü sever, ya da birine bağlanıp öbürünü hor görür. Siz hem Tanrı'ya, hem paraya kulluk edemezsiniz."

Kur'an'da yer alan ve üç puttan birisinin ismi olan "Menat" kelimesi de "Money" kelimesiyle ilintilidir.

53/19 - E fe raeytümül late vel uzza ( Artık Lat' ı ve Uzza' yı gördünüz mü? )
53/20 - Ve MENATes salisetel uhra ( Ve diğer üçüncü olan MENAT' ı? )

"Menat" bir putun ismidir. "Para" da bir puttur. Put, yaratma veya nimetlendirme açısından hiçbir yetisi olmayan ancak Allah'a ortak koşulmak suretiyle kendisinden fayda beklenen ve bu nedenle varlıkların Allah yolundan uzaklaşmalarına sebep olan maddi veya manevi unsurlara verilen genel isimdir. İşte insanlar amacını bilmeden, nedeni sorgulamadan, yaşamak için oluşturmaları gereken sistemde gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını düşünmeden bir put olan paranın esiri olmuş durumdadırlar. Bu esaret onların sonsuz özgürlüğe ve Allah yoluna erişmelerini ENGELLEMEKTEDİR.

Parasal konulara verilen genel isim olan "Finans" kelimesindeki batıni ( gizli ) mesaj da ilginçtir. Zira bu kelimenin orijinal yazılışı "Finance" olup, kelime "Fin" ( Son ) ve "ance" ( -lık, -iş ) kelimelerinden oluşmaktadır. Yani asıl anlam "Bitiriş", "Sonlandırma" olmaktadır. Finans kavramının ve olgusunun insanlığı köleleştirmek, sömürmek, tüketmek kısaca bitirmek için şeytanlar tarafından tezahür ettirilmiş olması kelimenin batıni anlamı ile uyum arzetmektedir. Bugün dünya insanlığı finansal gücü elinde tutan şeytan neferlerinin komploları altında mağdur olmaktadır.

Ayrıca "Para"nın çokluğu, şeytani değil de rahmani bir durum olsaydı, bilgisi, iyiliği, doğruluğu çok olan insanların çok paraya haiz olmaları gerekirdi. Binlerce yıldır paranın kimlerin elinde olduğu düşünüldüğünde paranın niteliği de ortaya çıkmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder