Kaba madde planı dünyada "İnsan" olarak anılan varlığın basite indirgenmiş yaratılış denklemi aşağıdaki gibidir.
Ruh + Beşer* = İnsan = Nefs
* "Beşer" kelimesi esasen insanın derisini, cildini, maddi kısmını ifade etmekte ve kısaca "Deri" anlamına gelmekte olup, insanın maddi vasfını ifade etmek için de kullanılmaktadır.
Ruhun maddeye tesir iletmesi vasıtasıyla tezahür eden "İnsan" adı verilen varlık, hata yapması, günah işlemesi ve sonra yaptıklarının farkına vararak idrak, hidayet ve tekamül yoluna yani Allah yoluna dönmesi amacıyla yaratılmıştır. Bu süreç ilahi nizamın "bilinçlendirme", "olgunlaştırma" ( kemale erdirme ) ve "üst süptil planlara" hazırlama sürecidir. Kaba madde planı dünyada hidayete ve tekamüle eren her insan Allahü Teala'nın ruhi yansıması, Kur'an ayeti ifadesi ile "Halifesi" ( Takipçisi ) olma liyakatine erişmektedir.
İnsanın hata ve günah ile dolu bir yaşam süreci olacağı henüz yaratılış safhasındayken Allah tarafından meleklere hatırlatılmış ve melekler bu hususu Rab'bin manevi huzurunda dile getirmişlerdir.
2/30 - Ve iz kale rabbüke lil melaiketi innı caılün fil erdı HALİFEH kalu e tec'alü fıha men YÜFSİDÜ FİHA VE YEFSİKÜD DİMA ve nahnü nüsebbihu bi hamdike ve nükaddisü lek kale innı a'lemü ma la ta'lemun ( Ve zamanında Rab’bin meleklere "Kesinlikle ben yerde HALİFE oluşturacağım." dedi. "Biz seni övgünle överken ve seni kutsarken orada BOZGUN YAPAN, KAN, GÖZYAŞI DÖKEN birini mi oluşturacaksın?" dediler. "Kesinlikle ben sizin bilmediğinizi bilirim." dedi. )
"Ben hiç kan ve gözyaşı dökmedim." diyebilecek bir insan var mıdır? Yoktur. En basit izah ile insan açlığını gidermek için doğrudan veya dolaylı olarak diğer varlıkların kanını dökmektedir. Daha derin izah ile ise insan bilinçli veya bilinçsiz olarak şeytani ekabirlere ( şirket sahibi küresel elitler ) hizmet etmek suretiyle insan kanı ve gözyaşı dökülmesine vesile olmaktadırlar.
"İnsan" kelimesi "İns" ( Başlamak, İçeri alınmak ) ve "an" ( gibi olan ) kelimelerinden oluşmakta ve "Başlayan, İçeri alınan" anlamına gelmekedir. "İnsan" kelimesi ile fonetik benzerliği olsa da etimolojik olarak ilintisi yok gibi görünen "Insane" ( "In" ( -siz/sız ) ve "Sane / Sanus" ( Sağlık ) ) kelimesi içerdiği "Sağlıksız" kök anlamı itibarıyla dolaylı anlamsal ilinti oluşturmaktadır. Zira insanın dünyadaki icraatları "sağlıklı" olmayan bir ruh halinin yansımasıdır. Bu "ruh hastalığı" hususu ayetlerde "Kalbinde hastalık olmak" ifadesiyle zikredilmiştir. Kalp, ruhun kaba madde planındaki temsilidir. Ruhun iyileşebilmesi için maddi ve nefsani düşük frekanslardan arınması gerekmektedir.
2/10 - Fi kulubihim meradun fe zadehümüllahü merada ve lehüm azabun elimun bima kanu yekzibun ( Kalplerinde HASTALIK vardır. Böylece Allah onlara HASTALIKLARINI artırır ve yalanlamış olduklarından dolayı elim azap onlaradır. )
İnsanın yaratılış sahasından bahsedilen Hicr suresinin 28. ayetinde de insandan "Beşer" olarak bahsedilmektedir.
No comments:
Post a Comment