Gene = Gen
Genesis = Yaratılış, Yayılım, GENişleme
Genetics = Genetik, GENişlik
Genome = Genom
General = Genel, Yaygın
Geniş = Yayılmış, Enlenmiş, Uzamış
Genleşmek = Yayılmak, Enlenmek, Uzamak
Gene / Yine ( Tür. ) = Tekrar eden, Artarak yayılan
Gani = Çok, Yayılmış, Artmış
Yen* ( Tür. ) = Giysi kolunun dirsekten aşağı bölümü ( Belirli bir "genişliğin" tanımı )
Yeni = Yenlenmiş, Genişlemiş, İlk defa tekrar yayılmış
* Dillerde harfler birbirlerinin yerlerini alabilmektedirler. Örneğin G, J, ve Y harfleri birbirlerini ikame etmektedirler. ( Örnek : "Giannis", "Yanis" okunmaktadır. )
Yukarıdaki kelimelerdeki ortak kök olan "Gen" kelimesi Türkçedeki "Gen" ( Grekçedeki "Gonos" ) kelimesi olup "Aralık, Enlilik, Bölümdeki uzunluk, Yayılım" anlamına gelmektedir. Türkçede sıfat olarak yer alan "Geniş" kelimesi ( Gen + iş ) esasen "Enlenme, Aralıklanma" anlamını taşımaktadır. ( Örnek: Çök+üş, Uç+uş, Kaç+ış vb. )
Geometrik şekillere verilen isimlerin sonlarındaki "Gen / Gon" ekleri şeklin "Kaç adet Aralık, Enlenme, Uzun bölüm, Yayılım" içerdiğini belirtmektedir.
ÜçGEN = Üç kenarlı
ÇokGEN = Çok kenarlı
PentaGON = Beş kenarlı
PoliGON = Çok kenarlı
Tıpta "Gen" olarak yer alan kelime de DNA'daki ( DeoksiriboNükleikAsit ) nükleotid** ( enzim ) dizilimlerinden oluşan "kesitleri, aralıkları, bölümleri" tanımlamaktadır. ( ** DNA'da A, C, G, T harfleriyle ifade edilen 4 nükleotid bulunur. Adenine, Cytosine, Guanine, Thymine )
Gen
DNA
"Genetik sekans" kavramı da bir "Gen" içinde yer alan nükleotidlerin ( enzimlerin ) dizilimlerini tanımlamaktadır. Bu kavram "Genetik şifre ( kod )" olarak da ifade edilmektedir.
Genetik sekans örneği
"Genetiğin değiştirilmesi" kavramı ise genetik sekanstaki nükleotidlerin dizilimlerinin ( yerlerinin ) değiştirilmesi veya mevcut bir nükleotid yerine sentetik ( yapay ) bir nükleotidin konması ( mRNA'daki gibi ) yani "genetik yazılımın / kodlamanın değiştirilmesi" anlamına gelmektedir. Bu uygulama gen terapisi olarak gerçekleştirilebilecek iyileştirici bir uygulama olabileceği gibi kötü niyetlilerin kontrolünde helak edici de olabilmektedir. Bu husus Bakara suresinin 205. ayetinde bildirilmiştir.
2/205 Ve iza tevella sea fil erdi li yufside fiha ve yuhlikel harse ven nesl vallahu la yuhibbul fesada
( Ve yüz çevirip başa geçtiğinde, yerde bozgun yapmak, ekini ve nesli helak etmek için çabalar. Allah bozgunu sevmez. )
Bakara suresinin 211. ayetinde de "İsrailoğulları" ve "Nimetin değiştirilmesi" kavramları birlikte yer almaktadır.
2/211 Sel beni israile kem ateynahum min ayetin beyyineh ve MEN YUBEDDİL Nİ'METALLAHİ min ba'di ma caethu fe innellahe şedidul ikab
( İsrailoğullarına, onlara açık delil olarak ayetlerden ne kadar verdiğimizi sual et. KİM, ona o getirilenlerden sonra, ALLAH'IN NİMETİNİ DEĞİŞTİRİRSE, kesinlikle Allah azabı şiddetli olandır. )
Yaratılışta her varlığın Allahu Teala tarafından takdir edilmiş kaynak kodları / genetik kodları / yazılımı bulunmaktadır. Dolayısıyla yaratılış, "ilahi yazılım" olarak da tanımlanabilir. Zira "Alın yazısı", "Kader yazgısı" gibi ifadeler bu gerçeğin yansımalarıdır. Tevbe suresinin 36. ayetinde yaratılışın bir "ilahi yazılım" olduğu bildirilmektedir.
9/36 İnne iddeş şuhuri indellahisna aşera şehran fi KİTABİLLAHİ yevme halekas semavati vel erda ...
( Kesinlikle, Allah indinde ayların adedi oniki aydır. Gökleri ve yeri yarattığı günkü ALLAH YAZISINDA. ... )
Kutsal kitaplar yaratılışın kaynak kodlarını yani yaratılışın ilahi yazılımını içeren eşsiz ilim hazineleridir. Özellikle Kur'an, ayetlerindeki kelimelerin, cümlelerin kurgusu ve sayısallandırılması ( nümeroloji ) itibarıyla tam bir ilahi yazılım / kod niteliğindedir. Tevrat'ın "muharrif" olduğu yani ayetlerinin "tahrif*** edilmiş" olduğu Nisa suresinin 46. ayetinde "Yahudiler" kelimesi vasıtasıyla dolaylı olarak bildirilmektedir. "Yuharrifunel kelime an mavadiihi" ( Kelimeyi yerinden değiştirirler. ) ifadesi ise ilk kez bu ayette ( 4/46 ) geçmektedir. Elbette "tahrifat" kavramı sadece kitap metnindeki ayetlerin yazılı olarak değiştirilmesini değil, kitapta sabit olan ayetlerin konuşma esnasında söylem olarak veya yazılı tercüme olarak değiştirilmesini de kapsamaktadır. Örneğin bugün birbirinden farklı birçok Kur'an tercümesinin varlığı bu durumun delili niteliğindedir.
*** "Tahrif" kelimesi "Harf" kökünden türemekte olup "Harfler ile oynanması, Harflerin değiştirilmesi" anlamını taşımaktadır.
4/46 Minellezine hadu YUHARRİFUNEL KELİME AN MEVADİİHİ ve yekulune semi'na ve asayna vesma' ğayra musmein ve raina leyyen bi elsinetihim ve ta'nen fid din ve lev ennehum kalu semi'na ve eta'na vesma' venzurna le kane hayran lehum ve akveme ve lakin leanehumullahu bi kufrihim fe la yu'minune illa kalila
( O YAHUDİLERDEN KELİMEYİ YERİNDEN DEĞİŞTİRENLER, dillerini dürüp eğerek ve din hakkında saldırganlaşarak "Duyduk ve isyan ettik, duy duymaz olası ve bizi gör." derler. Şayet kesinlikle onlar "Duyduk ve itaat ettik, duy ve bize bak." deselerdi onlara daha hayırlı ve daha kuvvetli, sağlam olurdu. Lakin Allah onları inkarları ile lanetler de azı hariç inanmazlar. )
Ayetler "genetik sekansa", ayetlerde yer alan "kelimeler" de DNA'nın genetik sekansında yer alan ve harfler ile ifade edilen nükleotidlere ( enzimlere ) benzetilebilir. Dolayısıyla bu ayetteki "kelimelerin tahrif edilmesi / yerlerinin değiştirilmesi" ifadesi "insan DNA'sındaki genetik sekansın yani nükleotidlerin değiştirilmesine" de işaret etmekte gibidir. Zira bu durum nümerolojik olarak teyid edilmektedir.
- Nisa suresi 4. sure olup DNA 4 nükleotidden ( enzim ) ( A, C, G, T ) oluşmaktadır.
- Ayetin numarası 46 olup insanda toplam 46 kromozom bulunmaktadır. Yukarıda resmi de yer alan kromozom, DNA sarmallarından oluşan "X" formundaki ikili yapılardır. İnsanda 23 adet kromozom ikilisi bulunmaktadır. ( 2x23 = 46 )
"Yaratılışın değiştirilmesi" kavramı ikinci kez yine 4. surede geçmektedir. Bu kavrama bu sefer 119. ayette yer verilmek suretiyle "halden hale geçişin / dönüşümün" nümerik sembolü olan 11 sayısına ve 9/11 nümerolojisine de dikkat çekilmekte gibidir. Ayette 47 ( 4+7 = 11 ) kelime bulunması da ayrıca nümerik delil niteliğindedir. Bilindiği üzere küresel şeytanlar 11 ve 9/11 nümerolojisine negatif frekans / olumsuz anlam yüklemekte ve birçok komplolarında bu nümerik sembolizmle uyumlu olmaya özen göstermektedirler. ( Örnek: 9/11 İkiz Kuleler vakası ve Coronavirus vakası ( Coronavirus ile ilgili 11 nümerolojisi tespitleri evvelki bölümlerde detaylı olarak incelenmiştir. ) )
Aşağıdaki ayetin çoklu anlamlarından biri de "Kulaktan alınan kök hücreler vasıtasıyla genetik yapının yani Allah'ın yaratışının değiştirilmesi"'dir.
4/119 Ve (1) le (2) udille (3) enne (4) hum (5) ve (6) le (7) umenniye (8) enne (9) hum (10) ve (11) le (12) amurra (13) enne (14) hum (15) fe (16) le (17) YUBETTİKU(18) enne (19) AZANE (20) EL (21) EN'AMİ (22) ve (23) le (24) amura (25) enne (26) hum (27) fe (28) LE (29) YUĞAYYİRU (30) enne (31) HALK (32) ALLAH (33) ve (34) men (35) yettehizi (36) eş (37) ŞEYTANE (38) veliyyen (39) min (40) duni (41) allahi (42) fe (43) kad (44) hasira (45) husranen (46) mubina (47)
( Ve kesinlikle onları saptıracağım, kesinlikle onları saplantılara, kuruntulara sokacağım. Kesinlikle onlara emredeceğim de HAYVANLARIN KULAKLARINI KESECEKLER. Kesinlikle onlara emredeceğim de ALLAH'IN YARATIŞINI DEĞİŞTİRECEKLER. Kim Allah' ın haricinde ŞEYTANI dost edinirse, apaçık hüsran ile hasarlanmış olur. )
Ayetteki "Azan" ( Kulaklar ) kelimesiyle, DNA'dan aldığı kaynak kodları / mesajları bir haberci / mesajcı olarak proteinlere ileten RNA da kastedilmekte gibidir. Zira Habercinin bir mesajcı olduğu ayetlerde "Kulak" nitelemesiyle de bildirilmektedir.
9/61 Ve minhumullezine yu'zunen NEBİYYE ve YEKULUNE HUVE UZUN kul UZUNU HAYRİN LEKUM yu'minu billahi ve yu'minu lil mu'minine ve rahmetun lillezine amenu minkum vellezine yu'zune rasulellahi lehum azabun elim
( Ve onlardan haberciyi üzenler "O KULAKTIR." derler. De ki: "SİZE HAYIRLI KULAKTIR. Allah’a inanır, inananlara inanır ve sizden inananlara rahmettir." Allah' ın resulünü üzenlere elim azap vardır. )
No comments:
Post a Comment