"Capitalism" ( Sermayecilik ) kelimesi "Cap" ( Baş, Tepe, Zirve ) kök kelimesinden türemiş olan bir kelimedir. "Capital" ( Sermaye* ) kelimesi ise özünde "Başında Durulan, Başı Olunan" anlamını içermektedir. Dolayısıyla "Capitalism" kelimesi de esasen "Başlılık, Başında Olmak" anlamına gelmektedir. Türkçede de Kapitazlim olarak telaffuz edilen bu kelime kısa ve öz olarak "Malın Sahibi, Malın Başındaki" anlamını yansıtmaktadır.
* Farsça bir kelime olan "Sermaye" kelimesi de "Ser" ( Baş ) ve "Maye" ( Para ) kelimelerinden oluşmakta ve "Paranın Başı, Ana Para" anlamına gelmektedir.
Artık bir terim haline gelen "Emperyalist Kapitalist" ifadesi de "Emredici Mal Sahibi" anlamını yansıtmaktadır. Süslü bir terim gibi görünen "Kapitalizm", esasen yaratılıştan bu yana cin ve insan şeytanlarının insanlığı köleleştirmek için kurguladıkları, sömürü, gasp ve hırsızlık düzeninin ismidir. Ancak döngü sonunun idrak edildiği bu dönemde üst boyutlardan iletilen tesirler vasıtasıyla yükselen idrak frekansları insanların nasıl bir komplo ve tuzak sistemi içinde olduklarını anlamalarına vasıta olmaktadır. Ve her geçen gün daha çok insan ve özellikle genç nesil bu sömürü ve zulüm sistemine karşı seslerini daha çok yükseltmeye, net tepkiler vermeye başlamışlardır.
İşte küreselciler, "dip dalga" olarak nitelenebilecek bu gittikçe şiddeti artan küresel tepkiyi bastırabilmek, engelleyebilmek amacıyla yeni taktik olarak, sosyalizm algısı yaratan "Inclusive Capitalism" ( Kapsayıcı Kapitalizm ) kavramını ortaya atmışlardır. Eşitlik, adil dağılım, herkesin kaynaklardan eşit pay alması, insanlar arası paylaşım vb. gibi güzel söylemler ile lanse edilen bu kavramın özünde yeni dünya düzenini, insanların "kölelikte eşit" hale getirileceği şekilde dizayn etme hedefi yatmaktadır. Küresel şirketler, bu yeni konsept vasıtasıyla küresel çapta bir "şirketler & ulus devletler" işbirliği oluşturuluyormuş izlenimi yaratmak ve ulus devletler üzerinde süregelen baskı ve yönlendirme etkilerini aleni ve resmi hale getirmek istemektedirler.
Anılan hedef doğrultusunda, üyelerini küresel şirketlerin temsilcilerinin oluşturduğu "Council for Inclusive Capitalism" ( Kapsayıcı Kapitalizm Konseyi ) kurulmuştur. Kendilerini "Guardians of Capitalism" ( Kapitalizmin Muhafızları ) olarak tanımlayan konsey 11.11.2019 ( tarihteki 11 nümerolojisine dikkat! ) Papa Francis ile Vatikan'da bir toplantı yapmıştır. Toplantının amacı Papa'nın, kitlelere, kapitalizmin daha da şiddetli olarak devamına vesile olacak bu yeni kavramı telkin etmesi, bir anlamda reklamını yapmasıdır. Dini bir şahsiyet konumunda olan Papa'nın küresel kapitalistlerin memuru olması hususu da zaten ayrıca sorgulanması ve incelenmesi gereken bir husustur.
"Council for Inclusive Capitalism"'in başkanı olan kadın yönetici çok önde gelen küresel bir ailenin de üyesidir. Anılan kadın yönetici bu yeni girişime ve Vatikan işbirliğine ilişkin şunları söylemiştir.
"Kapitalizm muazzam küresel bir refah yaratmış ancak çok kişiyi de ardında bırakmış, gezegenimizin derece kaybetmesine sebep olmuş ve toplum tarafından geniş kapsamda güven oluşturmamıştır. Bu konsey Papa'nın uyarılarını izleyecek, yeryüzünün ağlayışını ve yoksulun ağlayışını duyacak ve toplumun daha eşitlikçi ve sürdürülebilir büyüme modeli talebine cevap verecektir."
Adeta sahte bir günah çıkarma ve yakarış edasıyla dillendirilen bu yuvarlak cümleler elbette ki samimiyetten uzak aldatıcı söylemlerdir.
Mülkün sadece Allah'ın olduğunu unutmuş ve dört illet ( Riyaset, Mülkiyet, Şehvet ve İştah ) obsesyonuna tutulmuş zalim şeytanların zihniyetlerine ve kurdukları tuzak ve nimet gaspı düzenine Kur'an ayetlerinde net olarak değinilmektedir.
Sad suresinin 23. ayetinde kapitalist zihniyetin tasviri yapılmaktadır.
38/23 İnne haza ehiy lehu tis'un ve tis'une na'ceten ve liye na'cetun vahidetun fe kale ekfilniha ve azzeni fil hitab
( Kesinlikle bu benim kardeşim. Ona doksandokuz dişi koyun ve bana bir dişi koyun. "Onu da bana ver." dedi. Beni söylemde yendi. )
Humeze suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Kapitalist"in tanımı ve ilahi nizamdaki akibeti bildirilmektedir.
No comments:
Post a Comment