Kehf suresinin 22. ayetinde geçen "Kelb" ( Köpek ) kelimesi, "Kehf" ( Mağara ) içinde transa geçmiş olan Ashabi Kehf'e ( mağara sahipleri / mağara arkadaşları ) yol gösteren, onları koruyan varlığı tanımlamaktadır. "Kelb" kelimesinin esasen Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızındaki Sirius yıldızı olmasının kuvvetle muhtemel olduğuna evvelki bölümlerde defaatle değinilmiştir. Ayetteki "Kehf" kelimesinin de bilinen "Mağara" anlamı dışında "Öz / Öz Varlık", "İç Düşünce Alemi" vb. gibi derin anlamları da bulunmaktadır ki bu anlamlarda batinen ve teşbihen "Mağara" kelimesiyle ilintilidir.
18/22 Se (1) yekulune (2) selasetun (3) rabiu (4) hum (5) KELBU (6) hum (7) ve (8) yekulune (9) hamsetun (10) sadisu (11) hum (12) KELBU (13) hum (14) racmen (15) bi (16) el (17) ğayb (18) ve (19) yekulune (20) seb'atun (21) ve (22) saminu (23) hum (24) KELBU (25) hum (26) kul (27) rabb (28) i (29) a'lemu (30) bi (31) iddeti (32) him (33) ma (34) ya'lemu (35) hum (36) illa (37) kalilun (38) fe (39) la (40) tumari (41) fi (42) him (43) illa (44) miraen (45) zahiran (46) ve (47) la (48) testefti (49) fi (50) him (51) min (52) hum (53) ehada (54)
( "Üçtürler dördüncüleri KÖPEKleridir." diyecekler. "Beştirler altıncıları KÖPEKleridir." diyecekler. Gayba tahmin yürüterek. "Yedidirler ve sekizincileri KÖPEKleridir." derler. De ki: "Onların adetlerini Rab’bim bilir." Onları azın haricindekiler bilmezler. O halde açıkça görünenlerin haricinde onlar hakkında tartışma. Onlardan hiçbirine de onlar hakkında soru sorma. )
Ayette geçen "Kelb" ( Köpek ) kelimelerinin sıra numaraları toplamının nümerolojik değeri "8" sayısını vermektedir. ( 6+1+3+2+5 = 17 ... 1+7 = "8" ) Ayrıca ayette "Sekizincileri köpekleridir." ifadesi yer almaktadır. Sirius'un de üyesi olduğu "Canis Majoris" ( Büyük Köpek ) takımyıldızında 8 yıldız bulunmaktadır. 8 sayısı yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün nümerik sembolüdür. Kur'an'da "Sirius" yıldızı "Şi'ra" olarak 53. ( 5+3 = 8 ) sure olan Necm suresinde geçmektedir.
53/49 Ve (1) enne (2) hu (3) huve (4) rabbu (5) eş (6) şi'ra (7) ( Ve kesinlikle O, O Şira' nın da Rab’bidir. )
"Sirius" kelimesinin ( Siri + us ) kökünde "Sir / Siri / Esir / Esiri" kelimesi bulunmaktadır ki bu kelime "Süptil, İnce madde, Örtü, Gizleme, Koruma, Kaplama, Zar*" gibi anlamlara gelmektedir. Batı dillerindeki telaffuzu "Ether / Etheric" şeklindedir. Türkçede de "Eter" diye anılan madde "süptil, ince, yoğunluğu çok az olan kimyasal" olarak bilinmektedir. Sipritüalizmde "Sirius", insanların dünyaya geldikleri yer, Cennet**, Yarı Süptil Plan, Sevgi Planı olarak kabul edilmektedir. Sirius, insanları bir kalkan gibi örten ve koruyan pozitif frekans ileti merkezi olarak anılmaktadır.
* "Kaplayarak koruyan, gizleyen" anlamını içeren "Zar" ve "Sir" kelimeleri hem fonetik, hem de semantik açıdan benzerlik arzetmekte olup, kuvvetle muhtemelen aynı kelimelerdir. "Sır" kelimesi zaten "Gizem, Gizlilik" anlamına gelmekte olup, "Sirlemek / Sırlamak" kelimesi de "Koruyucu madde ile kaplamak" anlamını yansıtmaktadır.
** "Cennet" kelimesi de "Örtme, Kaplama, Koruma" anlamına gelmektedir. Kökünde "Cenn" ( Kaplamak, Korumak, Örtmek ) kelimesi yer almaktadır. "Cunnet" ( Kalkan ), "Cinn" ( Görünmeyen ) kelimeleri de aynı köktendir.
Fatir suresinin 13. ayetinde Allahu Teala'nın, inananları müşrik inkarcılardan koruyacağı ve müşrik inkarcıların inananlara "Kitmir" ( Zar ) kadar dahi zarar veremeyecekleri bildirilmektedir. ( "Katman, Tabaka" anlamına gelen "Katmer" kelimesiyle "Kitmir" esasen aynı kelimelerdir.
35/13 Yulicul leyle fin nehari ve yulicun nehar fil leyli ve sehhareş şemse vel kamera kullun yecri li ecelin musemma zalikumullahu rabbukum lehul mulk vellezine ted'une min dunihi ma yemlikune min KİTMİR
( Geceyi gündüze sokar ve gündüzü geceye sokar. Güneş’i ve Ay’ı buyruğuna almıştır. Hepsi isimlendirilmiş belirli vade için akarlar. Bu Rab’biniz Allah’ tır. Mülk, hükümdarlık O’nadır. O’ndan başkasını çağıranlar, hurma ile çekirdeği arasındaki ZAR kadar bile malik olamazlar, hükmedemezler. )
"İnananların korunması, örtülmesi" mesajını içeren ayette "Örten, Koruyan, Zar" anlamına gelen "Kitmir" kelimesinin yer alması dikkat çekmektedir. Zira, Kur'an ayetlerinde yer almamakla birlikte, Ashabi Kehf'in köpeğinin isminin "Kitmir" olduğu da islami kaynaklarda zikredilmektedir.
No comments:
Post a Comment