Çeviri

Monday, January 9, 2023

Gözdeki "Dem"

Türkçedeki "DEMlemek" kelimesi "Çayın, renk ve koku vermesi için sıcak suya atılarak bir süre bekletilmesi" anlamında kullanılmaktadır.

Almancadaki "Dampf" ( Su buharı ) kelimesi de fonetik köken itibarıyla "Dem" kelimesiyle ilintilidir.

Arapçada "Dem" kelimesi "Gözyaşı, Kan" anlamına gelmekte ve "sıvı", "su" olgusunu temsil etmektedir.

"Dama" kelimesi "Deniz, Su, Kan" anlamına, "Damar" kelimesi ise "Su yolu, Su aktarıcı" anlamına gelmektedir. Ayrıca Türkçedeki "Damlamak" kelimesinin kökündeki "Dam" kelimesi "Dem" ( Su ) kelimesinin bir tezahürüdür.

Bilindiği üzere "Su" ( Hidrojen atomu ) tüm kainatı ( evren ) kaplayan esas madde olup, uzayın bir boşluk olmadığı, her zerresinin su ile kaplı olduğu bilimsel olarak da ifade edilen bir gerçektir. Ayrıca göksel boyutlar arasında da su katmanları ( tabakaları ) olduğu bilinmektedir. Boyutlar arası geçiş kapılarının ( Star Gate ) çember içindeki su ile tasvir edilmesi de bu bilgiye dayanmaktadır.

Ayrıca "Gözyaşı" kelimesinin İngilizcesinin "Tear", Almancasının ise "Träne" olması ve bu kelimelerin aynı zamanda sırasıyla "Yırtmak" ( Tear ) ve "Ayırmak" ( Trennen ) anlamlarını çağrıştırması dikkat çekmektedir. Zira "yırtma" ve "ayırma" eylemleri "portal açılışını" temsil eden açılma, yarılma eylemleridir.

Kamer suresinin 11. ayetinde yer alan "Göğün kapılarının su ile açılması" ifadesi konu bağlamında dikkat çekmektedir. Bu ifade esasen, ruhsal tekâmüle eren varlıkların kaba madde planı dünyadan üst süptil plana geçişini tasvir etmektedir.

54/11 Fe fetahna ebvabes semai bi main munhemir

( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. )

Ayetin kodunun nümerolojik değeri ( 5+4+1+1 = 11 ) ve ayetin numarası, halden hale geçişin ve boyutlar arası geçiş portalının sembolü olan 11 sayısını vermektedir.

"Dem" ( Gözyaşı ), insandaki psikolojik ( ruhsal ) hal değişikliği ( üzüntü, heyecan vb. ) anında yani "halden hale geçiş" anında gözlerin salgıladığı sıvı olup 5  bileşenden oluşmaktadır.

1- Su

2- Elektrolitler ( Sodyum, Potasyum, Klorid, Bikarbonat, Magnezyum, Kalsiyum ) 

3- Proteinler ( Lizozom, Laktoferin, Lipokalin, lgA )

4- Lipidler ( Yaglar )

5- Musinler ( Yağlama işlevi gören proteinler ) 

Kur'an'da ilk "Dem'" ( Gözyaşı ) kelimesi 5. sure olan Maide suresinin 83. ayetinde geçmektedir.

5/83 Ve iza semiu ma unzile iler rasuli tera a'yunehum tefidu mined DEM'İ min ma arafu minel hakk yekulune rabbena amenna fektubna meaş şahidin

( Ve resule indirileni duydukları zaman, onun gerçekten olduğunu öğrendiklerinden dolayı gözlerinin YAŞ döktüğünü görürsün. "Rab’bimiz inandık, o halde bizi de şahitlerle birlikte yaz." derler.  )

Sure numarası olan 5 sayısı, gözyaşındaki bileşen madde adedi ile uyum arzetmektedir. Ayrıca ayet numarası olan 83 sayısının nümerolojik değeri de "halden hale geçişin" sembolü olan 11 ( 8+3 = 11 ) sayısını vermektedir.

"Dem'" ( Gözyaşı ) kelimesinin ikinci ve son kez geçtiği ayetin kodunda da 11 ve 9/11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 9/92 ( 9+2 = 11 ) ... 9/11 ... 9+1+1 = 11 )

9/92 Ve la alellezine iza ma etevke li tahmilehum kulte la ecidu ma ahmilukum aleyhi tevellen ve a'yunuhum tefidu mined DEM'İ hazenen en la yecidu ma yunfikun

( Ve kendilerini yükleyip bindirmen için sana geldiklerinde, "Sizi üzerine yükleyip bindirebileceğimi bulamıyorum." dediğinde, yüz çevirip dönenlere ve o harcanacağı bulamadıklarından dolayı gözleri YAŞ dökenlere de yoktur. )

Gözyaşı ile ilgili olan "Bek" ( Ağlamak ) fiilinin "Göğün ağlaması" yani "Göğün kapısının açılması" anlamını temsil etmek üzere yer aldığı ilk ayet de Duhan suresinin 29. ayetidir ki bu sayının nümerolojik değeri de 11 sayısını vermektedir.

44/29 Fe MA BEKET aleyhimus SEMAU vel erdu ve ma kanu munzarin

( GÖK ve yer onlar üzerine AĞLAMADI. Gözlenip bakılanlar da olmadılar. ) 

"Göz" kelimesinin Arapçada "Ayn" ( Pınar ) ve Farsçada "Çeşm" ( Çeşme ) kelimeleriyle de ifade edilmesi göz ile su arasındaki ilintiyi ortaya koymaktadır.

No comments:

Post a Comment