Yaratılıştaki temel kodları, harfler, rakamlar, notalar ve renkler oluşturmaktadır. Bu temel kodların adetlerinin toplamı 49 sayısına eşit olmaktadır.
Harfler 29 adet ( İdeal alfabeye yani ağızdan çıkabilecek her ses için ayrı bir harfin olduğu Türkçe alfabeye göre )
Rakamlar 10 adet ( 0 - 9 )
Notalar 7 adet ( Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si )
Renkler 3 adet ( Kırmızı, Sarı, Mavi ... Diğer tüm renkler bu üç rengin muhtelif oranlardaki karışımlarından oluşur. )
Toplam 49
49 sayısı, "7 x 7" işleminin sonucu olması nedeniyle, hem yaratılışın hem de Kur'an'ın temel kodu niteliğinde olan ve yaratılıştaki düaliteyi ( ikilik ) ve döngüleri simgeleyen "Seb'an minel mesani" ( İkililerden Yedi / İkili Yedi ) kavramının tezahürü niteliğindedir.
15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azim
( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )
Yusuf suresinin aşağıdaki ayetlerinde de, "Bekarat" ( Sığırlar ), "Sumbulat" ( Başaklar ) ve "Sinin" ( Seneler ) kelimelerinin sembolik kullanımı vasıtasıyla "İkili Yedi" kavramı ve yaratılış döngüleri vurgulanmaktadır.
12/46 Yusufu eyyuhes siddiku eftina fi SEB'İ BEKARATİN SİMANİN ye'kulu hunne SEB'UN İCAFUNve SEB'İ SUMBULATİN HUDRİN ve UHARA YABİSATİN lealli erciu ilen nasi leallehum ya'lemun
( Yusuf, ey doğru olan. YEDİ SEMİZ SIĞIRİ YEDİ CILIZ SIĞIRIN yemesi ve YEDİ YEŞİL BAŞAKLA DİĞERLERİ KURU OLANLAR konusunda bize fikir bildir. Umarım insanlara dönerim. Umulur ki bilirler. )
12/47 Kale tezraune SEB'A SİNİNE deeba fe ma hasadtum fe zeruhu fi sumbulihi illa kalilen min ma te'kulun
( "YEDİ SENE usülüne göre ekeceksiniz. Hasat etmeyin de o yediklerinizden azı haricindekileri başağının içinde bırakın." dedi. )
12/48 Summe ye'ti min ba'di zalike SEB'UN ŞİDADUN ye'kulne ma kaddemtum lehunne illa kalilen min ma tuhsinun
( “Sonra bunun ardından YEDİ ŞİDDETLİ ZORLU olanı gelecek. O biriktirip daim kıldıklarınızı, o saklayacaklarınızdan azı haricindekini yiyecek." )
Talak suresinin 12. ayetinde de "Yedi gök tabakası ve yedi yer tabakası"nın varlığı bildirilmekte ve yaratılıştaki "İkili Yedi" olgusuna dikkat çekilmektedir.
65/12 Allahullezi haleka SEB'A SEMAVATİN VE MİNEL ARDİ MİSLEHUNNE yetenezzelul emru beynehunne li ta'lemu ennallahe ala kulli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi kulli şey'in ilmen
( Allah, o YEDİ GÖKLERİ VE YERDEN DE ONLARIN AYNISINI yarattı. Emir, kesinlikle Allah’ın her şeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah her şeyi ilmen kuşatmıştır. )
Kur'an'ın ve dolayısıyla yaratılışın anahtarı, kaynak kodu niteliğinde olan Fatiha ( Açılış, Anahtar ) suresi 7 ayetten oluşmakta ve bu surenin ilk "iki" ayetinde "Yedişer" kelime ( İkili Yedi ) bulunmaktadır.
1/1 Bi (1) ismi (2) allah (3) er (4) rahman (5) er (6) rahim (7)
( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )
1/2 El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7)
( Övgü alemlerin Rab’bi Allah içindir. )
Ayrıca Fatiha suresinde toplam 49 ( 7 x 7 ) kelime bulunmaktadır.
Kur'an'da "7" ayetten oluşan "2" sure bulunmakta olup bunlar Fatiha ve Maun sureleridir. Fatiha suresinin 1., Maun suresinin 107. sure olması da bir "İkili Yedi" tezahürü niteliğindedir. ( 1 ve 107 )
Maddesel anlamda alt kaba madde planı dünyanın ( cehennem ) karşıtı olan üst süptil plan Şi'ra'nın ( Sirius ) Kur'an'da ilk ve son kez geçtiği ayetin numarası 49 olup ayrıca bu ayette 7 kelime bulunmaktadır.
53/49 Ve (1) enne (2) hu (3) huve (4) rabbu (5) eş (6) şi'ra (7)
( Ve kesinlikle O, O Şira' nın da Rab’bidir. )
No comments:
Post a Comment