"Theory of Everything" ( Her Şeyin Teorisi ) evrenin yapısını ve niteligini, tüm bileşenlerini birbirleriyle ilintilendirerek açıklamaya çalışan fizik fenomenleri çatısıdır. Bu çatı altında Quantum Theory ( Kuantum Teorisi ), General Relativity ( Genel Görecelik ), String Theory ( İp Teorisi / M- Teorisi ), Nuclear Force ( Nükleer Kuvvet ), Subatomic Particles ( Atom Altı Parçacıklar ), Big Bang ( Büyük Patlama ) kavramları yer almaktadır.
"Quantum Mechanics / Quantum Physics" ( Kuantum Mekaniği / Kuantum Fiziği ) moleküllerin, atomların ve bunları meydana getiren elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi parçacıkların yapılarını ve hareketlerini inceleyen bilim alanıdır. Kuantum Fiziği, yaratılışın nümerik ve semantik analizine de vasıta olmaktadır.
Quantum = Mikdar, Nicelik
Mikdar* = Kaderleme, Ölçümleme, Ölçü, Niceleme
* "Mikdar" kelimesi KDR kökünden olan "Kadr / Kader" kelimesinden türemedir. "Takdir" ( Ölçümleme, Ölçme ) kelimesi de aynı köktendir.
Aşağıdaki ayetler yaratılış ve mikdar ( sayı, nicelik ) arasındaki ilintiyi bildirmektedir.
54/49 İnna KULLE ŞEY'İN HALAKNAHU bi KADER
( Kesinlikle biz HER ŞEYİ ÖLÇÜ, MİKDAR ile YARATTIK. )
78/29 Ve KULLE ŞEY'İN AHSAYNAHU kitaben
( Ve kitapta olmak üzere HER ŞEYİ SAYDIK. )
25/2 Ellezi lehu mulkus semavati vel erdi ve lem yettehiz veleden ve lem yekun lehu şerikun fil mulk ve haleka kulle şey'in fe KADDERAHU TAKDİRA
( O’dur ki, göklerin ve yerin mülkü, hükümdarlığı O’nadır. Çocuk edinmez ve mülkte, hükümdarlıkta O’na ortak olmaz. Her şeyi yaratıp, onları ÖLÇÜ İLE ÖLÇÜLENDİRMİŞTİR. )
36/38 Veş şemsu tecri li mustekarrin leha zalike TAKDİRul azizil alim
( Ve Güneş, kendi durak yeri için akar. İşte bu yüce bilenin ÖLÇÜSÜDÜR, TAKDİRİDİR. )
Yunus ve Sebe surelerinin aşağıdaki ayetlerinde yer alan "Asğari min zerrat" ( Zerrelerden daha küçüğü ) ifadesi atom altı parçacıkları ( partiküller ) temsil etmektedir. ( Arapçada "Zerre" kelimesi "Atom" anlamındadır. )
10/61 ... ve ma ya'zubu an rabbike min miskali ZERRATİN fil erdi ve la fis semai ve la ASĞARA MİN ZALİKE min zalike ve la ekbera illa fi kitabin mubin
( .... Yerde ve gökte ZERRELERİN ağırlık ölçüsünden hiç bir şey Rab’binden kaçamaz. BUNDAN DAHA KÜÇÜĞÜ daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olması haricinde yoktur. )
34/3 ... la ya'zubu anhu miskalu ZERRATİN fis semavati ve la fil erdi ve la ASĞARU MİN ZALİKE min zalike ve la ekberu illa fi kitabin mubin
( ... Ne göklerde, ne de yerde ZERRELETİN ağırlık ölçüsü bile O’ndan kaçamaz. Bundan DAHA KÜÇÜĞÜ ve daha büyüğü apaçık kitapta olmasının haricinde yoktur." )
"General Relativity" ( Genel Görecelik ) gravite odaklı ve uzay - zaman esasına dayalı bir teoridir. Görecelik kavramının temeli evrendeki farklı konumlardaki zaman ve mekân algısının birbirlerine göre farklılık gösterdiği tezine dayanmaktadır. Hacc suresinin 22/47 kodlu ayetinde "Görecelik" kavramı zaman misali verilmek suretiyle bildirilmektedir.
22/47 Ve yesta'ciluneke bil azabi ve len yuhlifellahu va'deh ve İNNE YEVMEN İNDE RABBİKE KE ELFİ SENETİN MİN MA TEUDDUN
( Ve azabı senden acele isterler. Allah vaadine ihtilaf etmez. KESİNLİKLE RAB'BİNİN İNDİNDE BİR GÜN, o sizin saydıklarınızdan BİN SENE GİBİDİR. )
Standart Model kapsamında yer alan "Nuclear Force" ( Nükleer Kuvvet / Çekirdeksel Kuvvet ), atom çekirdeğinin parçalanması vasıtasıyla açığa çıkan enerjiyi tanımlamaktadır. Kuantum Fiziği, Standart Model ile yakından ilintilidir. Rab'bin yaratma ve yaşam verme kudretinden bahsedilen En'am suresinin 6/95-96 kodlu ayetlerinde yer alan "Falikul habbi ven neva" ( Tohumları ve çekirdekleri yaran ) ifadesi Rab'bin yaşam döngüsünü yaratan kudretine değinirken Nükleer Kuvvet'e de işaret etmektedir. 6/96 kodlu ayette yer alan "Takdirul azizil alim" ( Yüce bilenin takdiridir, ölçulendirmesidir. ) ifadesi vasıtasıyla da "Kuantum" ( Kader, Mikdar ) kavramına işaret edilmektedir.
6/95 İnnellahe FALİKUL HABBİ VEN NEVA yuhricul hayye minel meyyiti ve muhricul meyyiti minel hayy zalikumullahu fe enna tu'fekun
( TOHUM TANELERİNİ VE ÇEKİRDEKLERİ YARIP AÇAN kesinlikle Allah' tır. O ölüden diriyi çıkarır ve diriden de ölüyü çıkarır. İşte Allah budur. O halde nasıl döndürülürsünüz? )
6/96 FALİKUL İSBAH ve cealel leyle sekenen veş şemse vel kamera husbana zalike TAKDİRul azizil alim
( SABAHI YARIP AÇAN ve geceyi sükunet, Güneş'i ve Ay'ı hesaplama kılandır. Bu, yüce bilenin TAKDİRİDİR. )
"String Theory" ( İp Teorisi ) / "M-Theory" ( M Teorisi ) evrende 7 - 11 boyut olduğunu ve tüm partiküllerin titreşen ipliksi yapılardan oluştuğunu ifade etmektedir. Al'i İmran suresinde yer alan "Hablillah" ( Allah'ın ipi ) ifadesinin, "Allah yolunda tüm varlıkların birbirlerine bağlanması" anlamı vasıtasıyla her varlığın ipliksi yapıya sahip olduğu mesajını veriyor olması da muhtemeldir. ( Ayetlerin çoklu anlamları olduğu hatırlanmalıdır. )
3/103 VA'TESUMU Bİ HABLİLLAHİ CEMİAN ve la teferraku vezkuru ni'metellahi aleykum iz kuntum a'daen fe ellefe beyne kulubikum fe asbahtum bi ni'metihi ihvana ve kuntum ala şefahufratin minen nari fe enkazekum minha kezalike yubeyyinullahu lekum ayatihi leallekum tehtedun
( VE ALLAH'IN İPİNE TOPLUCA SARILIP BAĞLANIN. Ayrışmayın ve Allah’ın üzerinize olan nimetini hatırlayın. Zamanında düşman olmuştunuz da kalplerinizin arasını uzlaştırdı, alıştırdı. O’nun nimeti ile kardeşler oldunuz. Ateşten çukurun üzerindeydiniz de sizi oradan kurtardı. İşte Allah ayetlerini size böyle açıklar. Umulur ki yönlenirsiniz. )
Fussilet suresinin 12. ayetinde yer alan "Seb'a semavat" ( Yedi Gökler ) ifadesi de, atmosferin 7 katmanı anlamı dışında, İp Teorisi kapsamındaki "evrendeki 7 boyut" kavramına işaret etmekte gibidir.
41/12 Fe kadahunne SEB'A SEMAVATİN fi yevmeyni ve evha fi kulli semain emraha ve zeyyennes semaed dunya bi mesabiha ve hifza zalike TAKDİRul azizil alim
( Böylece onları YEDİ GÖKLER olarak iki günde koyup oturttu. Her göğe işini vahyetti. En yakın göğü kandillerle, lambalarla süsledik ve koruduk. Bu yüce bilenin ÖLÇÜSÜDÜR, TAKDİRİDİR )
Kuantum Mekaniği "Wave Mechanics" ( Dalga Mekaniği ) olarak da anılmaktadır. "Dalga Fonksiyonu", izole edilmiş bir kuantum sisteminin ( parçacığın ) dalga karakteristiğini ( kuantum halini ) matematiksel olarak tasvir eden değişken bir değerdir.
"Dalga - Partikül Düalitesi", kunatum mekaniğinde her varlığın partikül veya dalga olarak tasvir edilebileceğini ifade eden kavramdır.
"Dalga Fonksiyonu"'nun sembolü Grek alfabesinin 27. harfi olan Ψ ( Psi ) harfidir. ( 27 ... 2+7 = 9 )
Kehf suresinin 18/99 kodlu ayetinde ruhsal tekâmüle erişememeleri ve üst süptil boyuta geçememeleri nedeniyle kaba madde boyutu dünyada reenkarnasyon döngüleri devam ettirilecek olanlardan bahsedilmekte ve "Yemuc" ( Dalgalanırlar ) fiili kullanılmaktadır. Ayette madde boyutundaki devinim yani döngüsel Dalga Hareketine de işaret edilmekte gibidir.
18/99 Ve (1) terakna (2) ba'da (3) hum (4) yevme (5) izin (6) YEMUCU (7) fi (8) ba'din (9) ve (10) nufiha (11) fi (12) es (13) suri (14) fe (15) cema'na (16) hum (17) cem'a (18)
( Ve o gün, onların bazılarını bazılarının içinde DALGALANMAYA terkettik. Borunun içine üflenir de onların hepsini toplarız. )
Ayetin kodunda ve ayetteki kelime adedinde 18 sayısı tezahürü yer almaktadır.
- 18/99 ... 18 ... 1+8 = 9 ve 99 ... 9+9 = 18 .. 1+8 = 9
- Ayette 9'ar kelimeden oluşan iki cümle ve toplam 18 kelime bulunmaktadır.
"Cehennem" olarak anılan olgunun esasen kaba madde planı "Ard" ( Arz, Yer, Dünya ) olduğu da müteakip ayette bildirilmektedir. Ayetin sure kodu 18 olup bu sayının nümerolojik değeri düalitedeki negatif frekansı da sembolize eden 9 sayısını vermektedir. Ayrıca 18 sayısı 6+6+6 işleminin de sonucu ve 666 sembolizminin bir tezahürüdür.
18/100 Ve aradna CEHENNEME yevmeizin lil kafirine ARDA
( Ve o gün CEHENNEMİ inkarcılar için ARZ / YER, sunuş olarak arz edip sunarız. )
Kaba madde planı dünyanın ( cehennemin ) ve reenkarnasyonlar vasıtasıyla ruhsal tekâmüle erebilmesi için dünyaya indirilmiş olan insanın sembolü olan 666 sayısı İncil'in Vahiy bölümünün 18. ( 6+6+6 ) ayetinde geçmektedir.
66 Vahiy 13-"18" Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı İNSANI SİMGELER. Sayısı ALTIYÜZALTMIŞALTIDIR.
Tahrim suresinin 66/6 kodlu ayetinde yer alan "Yakıtı insanlar ve taşlar olan ateş" ifadesi de kaba madde planı dünyayı simgelemektedir.
66/6 Ya eyyuhellezine amenu ku enfusekum ve ehlikum NAREN VEKUDUHEN NASU VEL HİCARETU aleyha melaiketun ğulazin şidadin la ya'sunallahe ma emerehum ve yef'alune ma yu'merun
( Ey o inananlar, nefislerinizi ve ailenizi YAKITI İNSANLAR VE TAŞLAR OLAN ATEŞTEN koruyun. Onun üzerinde kaba şiddetli melekler vardır. Allah’a, onlara emrettiğine isyan etmezler. Ne emredilirse yaparlar. )
Dünyadaki yaşamın kaynağı Karbon içeren organik bileşiklerdir ki bu nedenle Organik Kimya aynı zamanda Karbon Kimyası olarak da anılmaktadır. Karbon atomunun ( C ) 6 elektron, 6 proton ve 6 nötrondan oluşması da 666 sembolizmiyle uyum arzetmektedir.
Karbon atomu ( 6 elektron, 6 proton, 6 nötron )
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2016/03/kuran-ilmi-karon-gezegen.html?m=1
Döngü sonundaki fiziksel olayların tasvirinin yer aldığı Vakia suresinin 56/7 kodlu ayetinde yer alan "Ezvacen selaseten" ( Üç eş ) ifadesinin temsil ettiği anlamlardan birinin de atomdaki "elektron, proton ve nötron "üçlüsü"" olması ihtimali bulunmaktadır. Ayrıca ayet kodunun nümerolojik değeri de 18 ( 5+6+7 = 18 ... 6+6+6 ... 666 ... 9 ) sayısını vermektedir.
56/7 Ve kuntum ezvacen selaseten
( Üç eş olursunuz. )
"Big Bang" ( Büyük Patlama ) teorisi kâinatın bir patlama ile oluştuğunu ifade eden teoridir. Enbiya suresinin 21/30 kodlu ayetinde yer alan "Gökler ve yer bitişikken ayrılmaları" ifadesi "Big Bang" fenomenine işaret etmektedir.
21/30 E ve lem yerallezine keferu ennes SEMAVATİ VEL ERDA KANETA RATKAN FE FETAKNAHUMA ve cealna minel mai kulle şey'in hayy e fe la yu'minun
( O inkar edenler, GÖKLER VE YER KESİNLİKLE BİTİŞİKLERKEN ONLARI AYIRDIĞIMIZI ve diri olan her şeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )
derece üst boyuta geçiş dereke çukura geçiş
ReplyDelete