Kur'an'ın, yaratılışın kodlarını içeren ilahi yazılım olduğu, her insan ürünü olgu gibi bilgisayar teknolojisinin de kaynağı olduğu ve tüm bilimlerin kaynağını oluşturduğu ayetlerde vurgulanmaktadır. Zira ayetlerde yer alan "Kitab" kelimesinin esas anlamı "Yazı, Yazılım"'dır. İlgili ayetler şöyledir.
Yunus suresinin ilk ayetinde "harflerin", Kur'an yazılımının ( kitabın ) kodları ( ayetleri ) olduğu bildirilmektedir. Ayrıca bu hususun ilk kez bildirilidiği aşağıdaki ayetin kodunun ( 10/1 ) 1 ve 0 rakamlarını içermesi de İkili Kodlar'a ( Binary Codes ) işaret niteliğindedir.
10/1 ELİF (1) LAM (2) RA (3) TİLKE (4) AYATU (5) EL (6) KİTABİ (7) EL (8) HAKİM (9)
* "Ayet" kelimesi "Nişan, İşaret, Alamet, Kod" anlamlarına gelmekte olup, ayette açıkça harflerin, Kur'an yazılımının ( kitabın ) kodları olduğu bildirilmektedir.
Yukarıdaki ayetin Arapça metninin ( تِلْكَءَايَاتُالْكِتَابِالْحَكِيم الر ) ebced değeri 1656 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 9'dur.
Harflerin, "kitabın ayetleri" yani "yazılımın kodları" olduğunun belirtildiği toplam 10 ayet bulunmaktadır. Bu durum, 0'dan 9'a kadar olan 10 adet rakama işaret niteliğinde gibidir.
10/1 Elif lam ra tilke ayatul kitabil hakim
( Elif lam ra. Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )
12/1 Elif lam ra tilke ayatul kitabil mubin
( Elif lam ra. Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )
13/1 Elif lam mim ra tilke ayatul kitab vellezi unzile ileyke min rabbikel hakku ve lakinne ekseran nasi la yu'minun
( Elif lam mim ra. Bunlar kitabın ayetleridir. O sana Rab’binden indirilen gerçektir. Lakin insanların çoğunluğu inanmazlar. )
26/1 Ta sin mim
( Ta sin mim )
26/2 Tilke ayatul kitabil mubin
( Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )
27/1 Ta sin tilke ayatul kur'ani ve kitabin mubin
( Ta sin. Bunlar Kur'an’ın ve apaçık kitabın ayetleridir. )
28/1 Ta sin mim
( Ta sin mim )
28/2 Tilke ayatul kitabil mubin
( Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )
31/1 Elif lam mim
( Elif lam mim )
31/2 Tilke ayatul kitabil hakim
( Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )
Aşağıdaki ayetlerde, bilgisayar yazılım teknolojisinin temeli olan Binary Codes ( İkili Kodlar )'a ve bir ASCII karakterini temsil eden 7 bitlik ikili kod ( her bite bir ikili kod, 1 veya 0 ) depolama sistemine işaret edilmektedir.
15/87 Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an'ı verdik.
39/23 En güzel sözü, BENZETMELİ İKİLİ KİTAP OLARAK Allah indirdi. ....
Bilgisayar yazılım sistemlerinde temel olarak 0-127 arasında olmak üzere 128 ASCII karakteri bulunmaktadır. Son karakterin sıra numarası olan 127 sayısının, Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısındaki rakamları içermekte olması dikkat çekmektedir.
Aşağıdaki ayetlerde Kur'an'ın, yaratılışa ilişkin her bilgiyi içerdiği bildirilmektedir.
6/38 Ve sizin misaliniz gibi topluluk olmalarının haricinde, yerde debelenenden ve iki kanadıyla uçan kuştan yoktur. BİZ KİTABIN İÇİNDE HİÇBİR ŞEYDEN EKSİK BIRAKMADIK. Sonra Rab’lerine toplanırlar.
No comments:
Post a Comment