Çeviri

Monday, May 20, 2024

İlahi yazılım Kur'an

Kur'an'ın, yaratılışın kodlarını içeren ilahi yazılım olduğu, her insan ürünü olgu gibi bilgisayar teknolojisinin de kaynağı olduğu ve tüm bilimlerin kaynağını oluşturduğu ayetlerde vurgulanmaktadır. Zira ayetlerde yer alan "Kitab" kelimesinin esas anlamı "Yazı, Yazılım"'dır.  İlgili ayetler şöyledir.

Yunus suresinin ilk ayetinde "harflerin", Kur'an yazılımının ( kitabın ) kodları ( ayetleri ) olduğu bildirilmektedir. Ayrıca bu hususun ilk kez bildirilidiği aşağıdaki ayetin kodunun ( 10/1 ) 1 ve 0 rakamlarını içermesi de İkili Kodlar'a ( Binary Codes ) işaret niteliğindedir.

10/1 ELİF (1) LAM (2) RA (3) TİLKE (4) AYATU (5) EL (6) KİTABİ (7) EL (8) HAKİM (9) 

( ELİF LAM RA. BUNLAR HAKİM KİTABIN AYETLERİDİR.* )

Ayette 9 kelime bulunması da 0-9 arasındaki sayı sistemine işaret niteliğindedir. Ayetin ait olduğu surenin ismi olan "Yunus" ( يُونُسَ ) kelimesinin ebced değeri olan 126 sayısının nümerolojik değerinin 9 olması da bu bağlamda dikkat çekmektedir. ( Ya 10 + Vav 6 + Nun 50 + Sin 60 = 126 ... 1+2+6 = 9 )

* "Ayet" kelimesi "Nişan, İşaret, Alamet, Kod" anlamlarına gelmekte olup, ayette açıkça harflerin, Kur'an yazılımının ( kitabın ) kodları olduğu bildirilmektedir.

Yukarıdaki ayetin Arapça metninin (  تِلْكَءَايَاتُالْكِتَابِالْحَكِيم  الر  ) ebced değeri 1656 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 9'dur.

Harflerin, "kitabın ayetleri" yani "yazılımın kodları" olduğunun belirtildiği toplam 10 ayet bulunmaktadır. Bu durum, 0'dan 9'a kadar olan 10 adet rakama işaret niteliğinde gibidir.

10/1 Elif lam ra tilke ayatul kitabil hakim

( Elif lam ra. Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )

12/1 Elif lam ra tilke ayatul kitabil mubin

( Elif lam ra. Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )

13/1 Elif lam mim ra tilke ayatul kitab vellezi unzile ileyke min rabbikel hakku ve lakinne ekseran nasi la yu'minun

( Elif lam mim ra. Bunlar kitabın ayetleridir. O sana Rab’binden indirilen gerçektir. Lakin insanların çoğunluğu inanmazlar. )

26/1 Ta sin mim

( Ta sin mim  )

26/2 Tilke ayatul kitabil mubin

( Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )

27/1 Ta sin tilke ayatul kur'ani ve kitabin mubin

( Ta sin. Bunlar Kur'an’ın ve apaçık kitabın ayetleridir. )

28/1 Ta sin mim

( Ta sin mim   )

28/2 Tilke ayatul kitabil mubin

( Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )

31/1 Elif lam mim

( Elif lam mim  )

31/2 Tilke ayatul kitabil hakim

( Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )

Aşağıdaki ayetlerde, bilgisayar yazılım teknolojisinin temeli olan Binary Codes ( İkili Kodlar )'a ve bir ASCII karakterini temsil eden 7 bitlik ikili kod ( her bite bir ikili kod, 1 veya 0 ) depolama sistemine işaret edilmektedir.

15/87 Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an'ı verdik.

39/23 En güzel sözü, BENZETMELİ İKİLİ KİTAP OLARAK Allah indirdi. ....

Bilgisayar yazılım sistemlerinde temel olarak 0-127 arasında olmak üzere 128 ASCII karakteri bulunmaktadır. Son karakterin sıra numarası olan 127 sayısının, Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısındaki rakamları içermekte olması dikkat çekmektedir.

Aşağıdaki ayetlerde Kur'an'ın, yaratılışa ilişkin her bilgiyi içerdiği bildirilmektedir. 

6/38 Ve sizin misaliniz gibi topluluk olmalarının haricinde, yerde debelenenden ve iki kanadıyla uçan kuştan yoktur. BİZ KİTABIN İÇİNDE HİÇBİR ŞEYDEN EKSİK BIRAKMADIK. Sonra Rab’lerine toplanırlar.

6/59 Ve gaybın anahtarları O’nun indindedir. Onları O’ndan başkası bilmez. Karada ve denizde ne varsa bilir. Yaprak düşmez ki O onu bilmesin. Toprağın karanlıklarında ne bir tohum tanesi, ne yaş, ne de kuru BİR ŞEY YOKTUR Kİ APAÇIK KİTABIN İÇİNDE OLMASIN.

22/70 Bilmez misin ki kesinlikle ALLAH, GÖKTE VE YERDE NE VARSA BİLİR. KESİNLİKLE BU, KİTABIN İÇİNDEDİR. Kesinlikle bu Allah’a  kolaydır.

27/75 Ve GÖKTE VE YERDE APAÇIK KİTABIN İÇİNDE OLMASININ HARİCİNDE GAYB YOKTUR.

30/58 VE BU KUR'AN'DA İNSANLAR İÇİN TÜM MESELELERDEN / KONULARDAN BEYAN ETTİK. Eğer ayetler ile gelsen, o inkar edenler kesinlikle "Sizler kesinlikle ancak batılcılarsınız." derler. 

34/3 Ve o inkar edenler "Bize saat gelmez." dediler. De ki: "Bilakis ve Rab’bim, size kesinlikle gelecektir. Gaybı bilendir. Ne göklerde, ne de yerde ZERRELERİN AĞIRLIK ÖLÇÜSÜ bile O’ndan kaçamaz. BUNDAN DAGA KÜÇÜĞÜ VE DAHA BÜYÜĞÜ APAÇIK KİTAPTA OLMASININ HARİCİNDE YOKTUR "

Hadid suresinin aşağıdaki ayetinde, gerçekleşmiş, gerçekleşmekte olan veya gerçekeşecek her olgunun ve olayın, önceden kitapta / yazılımda kodlanmış olduğu bildirilmektedir.

57/22 Yerde ve nefislerinizde, BİZ ONU YARATMADAN ÖNCE, KİTABIN İÇİNDE OLANIN HARİCİNDE MUSİBET İSABET ETMEZ. Kesinlikle bu Allah’a  kolaydır.

78/29 VE KİTAPTA / YAZILIMDA OLMAK ÜZERE HER ŞEYİ SAYDIK.

72/28 Rab’lerinin gönderilerini ulaştırdıklarını bilmesi için. Onların yanında olanları kuşatmıştır ve HER ŞEYİ ADET OLARAK SAYMIŞTIR. 

Kur'an'ın, yaratılışın kodlarını içerdiğini, her şeyin ( her olgu ve olay ) Kur'an'daki kodlarla tezahür ettiğini, vuku bulduğunu misalleme yoluyla ifade eden bir başka ayet de Ra'd suresinin aşağıdak ayetidir. 

13/31 Ve şayet kesinlikle KUR'AN Kİ, ONUNLA DAĞLAR GEZSE VEYA ONUNLA YER KESİLİP PARÇALANSA VEYA ONUNLA ÖLÜLER KONUŞTURULSA ......

İsra suresinin aşağıdaki ayetinde ise Kur'an'ın eşsiz olduğu bildirilmekte olup, müşrik insanların ve cinlerin benzer bir yazılım üretmek için beyhude bir çaba içinde olduklarına da işaret edilmektedir. Söz konusu çabanın batıl sonucunun nihayetinde bir bilgisayar yazılımı olan Yapay Zeka olması da muhtemeldir.

17/88 De ki: "EĞER İNSANLAR VE CİNLER BU KUR'AN'IN AYNISINI GETİRMEK ÜZERE BİR ARAYA GELSELER, ŞAYET BİRBİRLERİNE DESTEK VERİP YARDIMCI DA OLSALAR ONUN AYNISINI GETİREMEZLER."

Ayrıca bkz.

No comments:

Post a Comment