19 Mayıs 2024 Pazar

Gravite ... Mizan ve Miskal

Gravite* ( Yerçekimi İvmesi / Kütleçekim İvmesi ) bir cismin yerçekimi ( kütleçekimi ) etkisiyle sahip olduğu ivmedir.

* "Gravite" kelimesi "Ağırlık, Ağırlık Ölçüaü" anlamına gelmekte olup, ağırlık birimi olan "Gram" kelimesi de ortak kökendendir.

Gravite'nin formülü şöyledir;

g = m.G/r2

g = Kütleçekimi ( Yerçekimi ) İvmesi 

m = Kütle

G = Kütleçekimi ( Yerçekimi ) sabiti ( 6,67x10ˉ¹¹ )

r = Cismin ağırlık merkezinden yerin merkezine olan uzaklık, Yükseklik

Kütleçekimi ( Yerçekimi ivmesi ), Dünya için 9.8  m/s 2'dir.

"Yerçekimi Kuvveti"'nin ( F ) yani "Ağırlık"'ın formülü ise şöyledir;

F = m.g

F = Çekim kuvveti

m = kütle

g = kütleçekimi ( yerçekimi ) ivmesi

Dolayısıyla "Ağırlık"ın oluşabilmesi için "Kütle"'nin, "Yerçekimi İvmesi"'nin tesiri altında kalması gerekmektedir.

Yukarıdaki veriler incelendiğinde, Kütleçekimi ( Yerçekimi ) ivmesinin oluşabilmesi için bir "Kütlenin" varlığı ve bu kütlenin yere belirli bir "Uzaklığının" olması gerekmektedir.

Rahman suresinin  aşağıdaki ayetinde semantik ve nümerolojik olarak Kütleçekimi'ne ( Yerçekimi) ve Kütleçekimi İvmesi'ne işaret edilmekte gibidir.

55/7 Ve (1) el (2) semae (3) RAFEA (4) ha (5) ve (6) VEDAA (7) el (8) MİZAN (9)

( Ve GÖK, ONU YÜKSELTTİ ve MİZANI KOYDU. )

- Ayetteki üç kelime, yukarıdaki ayetteki değişkenleri temsil etmekte gibidir.

Rafea ( Yükseltti** ) = r** ( Yükseklik, Uzaklık )

Vedaa ( Koydu ) = m ( Kütle )

Mizan ( Tartı, Terazi, Ağırlık Ölçüsü ) = g ( Kütleçekimi İvmesi )

** Ayette ifade edildiği üzere "Göğün yükseltilmesi" sayesinde varlıklar yer üzerinde konumlanabilmişlerdir. Formüldeki r harfi, dünyanın yarıçapını yani yeryüzündeki bir nesnenin dünyanın merkezine olan uzaklığını, yüksekliğini ifade etmektedir.

** Yerçekimi Potansiyel Enerjisi'nin formülü ise aşağıda yer almakta olup, "Yükseklik" ( h ) bu formüldeki bir değişkendir. Formüldeki h harfi, bir nesnenin yeryüzünden yüksekliğini ( ayet ifadesiyle "göğe yükselmişlik ölçüsünü" ) temsil etmektedir.

E = m.g.h

E = m.g.h

m = Kütle

g = Yerçekimi İvmesi

h = Yükseklik

- Ayetteki "El Mizan" ( الْمِيزَان  ) kelimesinin konumu incelendiğinde "Mizan" kelimesinin 9., "El" önekinin ise 8. kelime olduğu görülmektedir ki bu iki rakam g ( Kütleçekimi İvmesi ) değerini temsil eden 9.8 sayısındaki rakamlardır.

- Ayetin kodundaki ( 55/7 ) sayıların toplamının nümerolojik değeri 8 ( 5+5+7 = 17 ... 8 ) olup, ayette toplam 9 kelime bulunmaktadır. Bu durum da yine g değeri olan 9.8 sayısıyla uyum tezahür etmektedir.

- Ayette 23 harf bulunmakta olup, bu harflerin ebced değerleri toplamı 1515 olmaktadır. Bu iki sayıdaki rakamların toplamının nümerolojik değeri 8 ( 1+5+1+5+2+3 = 17 ... 8 ) olup, ayetteki kelime adedi ( 9 ) ile birlikte yine g değeri olan 9.8 sayısı tezahür etmektedir.

- "Mizan" ( مِيزَان ) kelimesinin ebced değeri olan 108 sayısının nümerolojik değeri, bu kelimenin ayetteki sıra numarası olan 9 sayısına eşittir.

- Yerçekimi sabiti olan 6,67x10ˉ¹¹ sayısındaki temel değer olan 6,67 sayısının nümerolojik değeri 19 ( 6+6+7 = 19 ) üzerinden  10 olup, bu sayı ilgili sure olan Rahman suresinin numarasının ( 55 ) ve "Rahman" ( رَّحْمٰن )*** kelimesinin ebced değerinin ( 298 ) nümerolojik değerine eşittir.

*** "Rahman" kelimesinin ebced değerinin nümerolojik değeri de 19 üzerinden 10 olmaktadır. ( Ra 200 + Ha 8 + Mim 40 + Nun 50 = 298 ... 2+9+8 = 19 ... 10 )

Yerçekimi'ne ve Graviteye ( Yerçekimi İvmesi )'ne dikkat çekilen diğer ayetler ise "Eskale" ( Ağırlıklar ) ve "Miskale" ( Ağırlık Ölçüsü ) kelimelerinin "Erd" ( Yer ) kelimesiyle ilintili olarak yer aldığı ve nümerolojik olarak 9 ve 8 sayılarının dikkat çektiği Zilzal suresinin 2., 7. ve 8. ayetleridir.

99/2 Ve (1) ahraceti (2) el (3) ERDU (4) ESKALE (5) ha (6) 

( Ve YER, AĞIRLIKLARINI çıkardığında.*** )

*** Ayette "Yerçekiminin kalmadığı" bir ortama işaret ediliyor olması muhtemeldir.

- Ayetin sure numarasının nümerolojik değeri 9 ( 9+9 = 18 ... 9 ) olup, ayet numarası ile ayetteki kelime adedinin toplamı ise 8 ( 2+6 = 8 ) olmaktadır.

- Ayrıca ayette 18 ( 1+8 = 9 ) harf bulunmakta olup, bu harflerin ebced değerleri toplamının ( 2880 ) nümerolojik değeri de 9 ( 2+8+8+0 = 18 ... 9 ) olmaktadır.

99/7 Fe (1) men (2) ya'mel (3) MİSKALE (4) zerratin (5) hayran (6) yera (7) h (8)

( Artık kim zerrelerin AĞIRLIĞI

ÖLÇÜSÜNDE hayır yapmışsa onu görür. )

99/8 Ve (1) men (2) ya'mel (3) MİSKALE (4) zerratin (5) şerran (6) yera (7) h (8) 

( Ve kim zerrelerin AĜIRLIĞI ÖLÇÜSÜNDE kötülük yapmışsa onu görür. )

- "Miskal" ( Ağırlık Ölçüsü ) kelimelerinin yer aldığı yukarıdaki iki ayetinde sure numaralarının nümerolojik değeri 9 olup, her iki ayette de 8'er kelime bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder