21 Mayıs 2024 Salı

Dağlardaki en güvenli yapılar!?

Cheyenne Mountain Complex ( Cheyenne Dağı Kompleksi ), Colorado Springs şehrinin yanında, granit bazlı niteliğe sahip Cheyenne Dağı'ndaki Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda bulunmakta olup, dünyanın en güvenli yapılarından biri kabul edilmektedir. Nükleer saldırıya karşı çok güvenli olduğu belirtilen bu tesis, Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı ( North American Aerospace Defense Command (NORAD) ) ve Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Komutanlığı ( United States Northern Command (USNORTHCOM) )'nın merkezidir.





https://www.identiv.com/resources/blog/the-worlds-most-secure-buildings-cheyenne-mountain-complex

Bir başka askeri tesis de, Raven Rock Mountain Complex (RRMC) ( Raven Rock Dağ Kompleksi )'dir. Site R olarak da bilinen bu tesis Pensilvanya'daki ( ABD ) Blue Ridge Zirvesi yakınında yer alan Raven Rock Dağı'nda bulunmaktadır. Yeraltı nükleer sığınağı da bulunan tesis "Yeraltı Pentagon'u" olarak da anılmaktadır. 








Son yıllarda şirketler sahibi küreselcilerin de kendilerine dağlar da Doomsday Mountain Bunkers ( Kıyamet Günü Dağ Sığınağı ) ismi verilen sığınak evler yaptırdıkları bilinmektedir. 



Her şey gibi bu husus da ayetlerde yer almakta olup, Allahu Teala'nın mutlak takdirinden hiçbir varlığın saklanıp korunamayacağı "Cebel" ( Dağ ) misali ile de bildirilmektedir. Hicr suresinin aşağıdaki ayet grubu konu bağlamında dikkat çekmektedir.

15/81 Ve onlara ayetlerimizi verdik de onlardan yüz çevirip dönenler oldular.

15/82 Ve DAĞLARDAN GÜVENLİ EVLER YONTMAKTAYDILAR.

15/83 ONLARI sabahleyin ÇIĞLIK* YAKALADI.

15/84 Böylece O KAZANMIŞ OLDUKLARI ONLARA FAYDA SAĞLAMADI.

*Ayette yer alan ve Arapçası "Sayhat" olan “Çığlık” ( Sayhat ) kelimesi, yoğun bir frekans dalgasına ( radyasyon vb. ) işaret etmekte gibidir.

Hud suresinde de Hz. Nuh'un oğlunun misali üzerinden konuya değinilmektedir.

11/43 "BEN DAĞA SIĞINACAĞIM. BENİ SUDAN KORUR." dedi. "Bugün, o merhamet edilmiş olanların haricinde, Allah’ın emrinden korunacak yoktur." dedi. DALGA ARALARINDA GELDİ GEÇTİ DE BOĞULANLARDAN OLDU.

Dağ temasının yer aldığı bir başka ayet de Hz. Musa'nın dağ ile sınanması misalidir.

7/143 Ve Musa belirlediğimiz zamanımıza, yerimize gelince, Rab’bi ona kelam edip söz söyledi. "Rab’bim, bana görün de sana bakayım." dedi. Rab’bi "Beni asla göremezsin. LAKİN DAĞA BAK. EĞER O YERİNDE DURABİLİRSE, YAKINDA SEN DE BENİ GÖRÜRSÜN." dedi. RAB'Bİ DAĞA YETİNCE ONU UFALANMIŞ, PARAMPAÇA KILDI. Musa aklı giderek baygın düştü. Ayılınca, "Sen yücesin. Sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim." dedi. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder