25 Mayıs 2024 Cumartesi

9 ile hipnoz

Matematiksel bir fenomen olan 9 sayısının özellikleri ve okültizmde zihin programlamasını ve kontrolünü ( sihir / büyü / hipnotik telkin ) ve hipnotik trans ( hipnoz ) halini temsil ettiği evvelce linki en altta yer alan "Sihirli 9 sayısı" başlıklı bölümde incelenmişti.

Kehf suresine konu olan Ashabi Kehf ( Mağara Sahipleri ), bir mağarada frekanslarını yükselterek Hipnotik Trans ( Uykusal Geçiş / Uykusal Halden Hale Geçiş ) haline giren ve üst planlardan bilgi alan bir insan grubunu ifade etmektedir. Antik Yunan'da bol oksijenli mağaralarda "Suggestology" ( Telkinbilim ) yöntemiyle hızlı ve kapsamlı öğrenim gerçekleştirildiği bilinmektedir. 

Kehf suresinde hipnotik transı net olarak tasvir eden ayetler şöyledir.

18/11 Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurgulayıp beyan ettik.

Ayetin sure numarasının nümerolojik değeri hipnotik transın sembolü olan 9 sayısıdır. Ayetin kodunun ( 18/11 ) nümerolojik değeri ve ayetin numarası 11 olup, bilindiği üzere bu sayı halden hale geçişin sembolüdür. Bu noktada 9/11 ifadesi tezahür etmektedir ki bu nümerik sembol "Hipnotik trans (9) ile halden hale geçiş (11)" kavramını simgelemektedir. 

18/18 VE ONLARI UYANIK SANIRDIN DA ONLAR UYKUDAYDILAR.  ....

Ayetin sure ve ayet numaraları olan ve ayrıca ayet kodundaki rakamların toplamı olan 18 sayısının nümerolojik değeri 9'dur.

Ayrıca bu ayeti oluşturan 109 adet harfin ebced değerleri toplamı 8901 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 9'dur.

18/19 Ve işte onları aralarında sual etmeleri için böyle dirilttik. Onlardan sözcü "NE KADAR KALDINIZ?" dedi. "BİR GÜN VEYA GÜNÜN BİR BÖLÜMÜ KADAR KALDIK." dediler. "Ne kadar kaldığınızı Rab’biniz bilir.

18/25 Ve mağaralarının içinde üç yüz sene kaldılar ve DOKUZ artırdılar.

Hipnotik trans halindeki süjelerde Time Distorsion ( Zaman Bükülmesi ) fenomeni tezahür etmekte olup, uzun bir hipnotik trans süresi, trans halinden çıkıldığında "kısa bir süre geçti" algısı yaratmaktadır. Yukarıdaki son iki ayet bu fenomene işaret etmekte olup, ayette 9 sayısına da özel vurgu yapılmıştır.

Arap alfabesindeki 9. ve 27. ( 2+7 = 9 ) sırada bulunan "Ti" ( ط ) ve "Zi" ( ظ ) harflerinin ters 9'a benzer şekilde olmaları da dikkat çekmektedir. ( Arapça'da 9 sayısı " ٩ " şekliyle temsil edilmektedir. )

Hipnotizma fenomeninin 9 sayısı ile olan ilintisi, ismi, hipnotik transın tanımlandığı ayetin kodu ( 18/18 ) ile tam uyumlu olan "Nine by Nine" ( Dokuza Dokuz ) isimli bir müzik grubunun "Hypnotize" ( Hipnotize et ) isimli şarkısı vasıtasıyla da medyada yer almıştır.



Ayrıca bkz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder