En aşağıda linkleri bulunan "Sihirli 9 sayısı" ve "İnsanın kaynak kodu 9" başlıklı bölümlerde, 9 sayısının özellikleri ve 6 sayısı ile olan ilintisi irdelenmiş, "oluşum, dönüşüm, değişim, doğum, tezahür, ortaya çıkış, hal değişimi" gibi anlamların sayısal kodları olan bu iki sayının, birlikte, "düalitenin sembolü " olduklarına değinilmişti. Bu bağlamda 6 sayısının "yaratılışı", 9 sayısının ise "yıkımı, yaratılışın değişimini, dönüşümü, yenilenmeyi, yeni hali" simgelediği ifade edilmiş ve esasen, "yenilenme, dönüşüm" anlamlarını temsil eden 9 sayısına, satanik okültizmde "mevcut yaratılış nizamının yıkılması, bozulması, dönüştürülmesi ve sihir ( zihinsel algı değişimi oluşturma )" anlamı yüklendiği de belirtilmişti.
Türkçe kökenli bir kelime "Dokuz" kelimesinin etimolojik kökeninde de "Oluşum, Yaratılış, Doğuş" anlamları yer almaktadır. ( Dokuz = Doğ, Toğ ( Doğmak, Doğa, Dokumak, Doymak, Yükselmek, Çıkmak ) + uz ( gibi olan, ile ilgili ) )
Ayrıca 9 sayısının batı dillerindeki karşılıkları olan "Nine" ( ing, ), "Neuf" ( fra. ) ve "Neun" ( alm. ) kelimelerinin semantik kökenleri de "Yeni, Yenlenme" anlamlarını içermektedir. ( New / Nouveau - Neuve / Neu ( Yeni ) ( ing., fra., alm. )
Yine evvelce değinildiği üzere, 6 ve 9 sayıları, düaliteyi simgeleyen Yin Yang ( Yin = Karanlık, Yang = Aydınlık ) sembolünde de şeklen yer almaktadır.
Kur'an'da 6 sayısı 9 kere, 9 sayısı 6 kere tekrarlanmaktadır.
6 ve 9 sayılarının toplamlarının nümerolojik değerinin 6 ( 6+9 = 15 ... 1+5 = 6 ) sayısını vermesi de nihayetinde "yaratılış" anlamına işaret niteliğindedir.
Kur'an'da insanın, kaba madde planındaki yaratılış cevherinin "Turab" ( Toprak ) ve "Tiyn" ( Çamur, Balçık ) olduğu bildirilmektedir. İlgili ayetlerde 9 sayısının 6 sayısıyla ilintili tezahürü dikkat çekmektedir.
Hatırlanacağı üzere, Kitabı Mukaddes'in ( Tevrat + İncil ) 66. suresindeki 18 ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 ) numaralı ayette 666 sayısı "İnsanı simgeleyen, canavarın sayısı" olarak tanımlanmaktadır.
"İnsan" ( انسان ) kelimesinin ebced değeri olan 162 sayısının nümerolojik değerinin 9 olduğu da evvelki bölümlerden hatırlanacaktır. ( Elif 1 + Nun 50 + Sin 60 + Elif 1 + Nun 50 = 162 ... 1+6+2 = 9 )
İnsanın yaratılış cevherinden "Turab" olarak bahsedilen ilk ayet, Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetidir.
3/59 İnne (1) mesele (2) iysa (3) inde (4) allahi (5) ke (6) meseli (7) adem (8) HALEKA (9) hu (10) min (11) TURABİN (12) summe (13) kale (14) lehu (15) kun (16) fe (17) YEKUN (18)
( إِنَّ مَثَلَ عِيسَى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ ءَادَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ قَالَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ )
( Kesinlikle İsa’ nın misali Allah’ın indinde Adem’ in misali gibidir. Onu TOPRAKTAN yarattı ve sonra ona "Ol." dedi de o oldu. )
- Ayetteki "Haleka" ( Yarattı ) kelimesi 9. kelimedir.
- Ayetteki son kelime olan "Yekun" ( Olur ) kelimesi 18. kelimedir. ( 18 ... 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )
- Ayette 18 kelime bulunmaktadır.
- Ayeti oluşturan harflerin ebced değerleri toplamı ( ayetin ebced değeri ) 3966 olmaktadır ki bu sayının 3, 6 ve 9 rakamlarını içermesi dikkat çekmektedir. Ayrıca bu sayının nümerolojik değeri de 6 olmaktadır.
- "Turab" ( تُرَابٍ ) kelimesinin ebced değeri 603 olup, 6 ve 3 rakamlarını içeren bu sayının nümerolojik değeri de 9 ( 6+0+3 = 9 ) olmaktadır. Ayrıca 3 ve 6 sayıları, üç adet 6 içeren 666 sayısına da işaret gibidir. )
Te 400 + Ra 200 + Elif 1 + Be 2 = 603
İnsanın yaratılış cevherinden "Tiyn" olarak bahsedilen ilk ayet ise 6. sure! olan En'am suresinin aşağıdaki ayetidir.
- Ayetteki "Haleka" ( Yarattı ) kelimesi 3. kelime "Tiyn" ( Çamur, Balçık ) kelimesi ise 6. kelimedir. Bu durum 9 sayısının nümerolojik tezahürüne vasıta olmakta ve 666 sayısına da ( 3 adet 6 bağlamında ) işaret etmektedir.
- "Yaratıklar, Yaratılmışlar, Mahlukat; Hayvanlar*" anlamına gelen "En'am"* suresinin numarası 6'dır.
* "Hayvan" kelimesinin oluşumu "Hay ( Yaşayan, Diri, Canlı ) + van ( gibi olan, ile ilgili )" şeklinde olup, bu kelime esasen "Yaşamakta olan, Diri olan, Canlı olan" anlamlarını temsil etmektedir. Keza, "En'am" kelimesinin batı dillerindeki tezahürleri de ortak kökten olan "Animate, Animer, Animieren ( Canlandırmak ) ( ing., fra., alm. ) kelimeleridir.
- "En'am" ( اَنْعَامِ ) kelimesinin ebced değeri olan 162 sayısının nümerolojik değeri de 9 sayısını vermektedir. ( Elif 1 + Nun 50 + Ayn 70 + Elif 1 + Mim 40 = 162 ... 1+6+2 = 9 )
- "Tiyn" ( طِينٍ ) kelimesinin ebced değerinin 69 olması da konu bağlamında dikkat çekmektedir.
Ti 9 + Ya 10 + Nun 50 = 69
- "Tiyn" kelimesinin ilk harfi olan "Ti" harfi, Arap alfabesindeki 9. harftir
"Tiyn" kelimesinin "Mühür" anlamı, insanın 9 sayısıyla kodlandığı düşüncesinin oluşmasına vasıta olmakta gibidir.
Ayrıca bkz.
No comments:
Post a Comment