23 Ocak 2017 Pazartesi

İkili Kara Delik ... Solucan Deliği ... ZülKARNeyn ( İki Boynuzlu ) ... CERN

Kara Delik, ( Black Hole ) astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir. Bu tür nesneler ışık yaymadıklarından kara olarak nitelenirler. Kara deliklerin, "tekillik"leri dolayısıyla, üç boyutlu olmadıkları, sıfır hacimli oldukları kabul edilir. Kara Delikler yıldızların son evrelerini de tamamlayıp Beyaz Cüce olduktan sonra içe göçmeleri sonucunda oluşmaktadır. 

İkili Kara Delik ( Binary Black Hole ) ise birbirlerinin çevresinde yakın yörüngelere sahip iki kara delikten oluşan sistemlerdir. İkili Kara Delikler genellikle İkili Yıldızlar'ın ( Binary Stars ) kalıntılarından oluşurlar.

İkili Kara Delik


İkili Kara Delikler ( Binary Black Holes ) ve Çekimsel Dalgalar ( Gravitational Waves ) ilk olarak 14.09.2015 tarihinde tespit edilmiş olup, elde edilen dalga / sinyal GW150914 olarak kodlanmıştır.. Birleşen iki kara deliğin her birinin solar kütlesinin 30 Solar Masses olduğu bildirilmiştir.


Yusuf suresinin, Yusuf'un kardeşleri tarafından "Kuyu"'ya (Cubb) atıldığını anlatan 12/10 ve 12/15 kodlu ayetlerindeki "Cubb" ( Kuyu ) kelimesi sıra numarası açısından dikkat çekicidir.

Yusuf 12/10 - Kale kailün minhüm la taktülu yusüfe ve elkuhü fı ğayabetil CÜBBİ yeltekıthü ba'düs seyyarati in küntüm faılın ( Onlardan söz sahibi "Yusuf' u öldürmeyin. Onu kuyunun dibine, bilinmezliğine, yokluğuna atın. Onu bazı seyyarlar bulsun. Eğer yapanlar olursanız." dedi. )

Yusuf 12/15 - Fe lemma zehebu bihı ve ecmeu en yec'aluhü fı ğayabetil CÜBB ve evhayna ileyhi le tünebbiennehüm bi emrihim haza ve hüm la yeş'urun ( Onunla gittiklerinde, onu kuyunun dibinde, yokluğunda, bilinmezliğinde kılmaya toplandılar. Ona "Sen, kesinlikle onlara bu işlerini farketmedikleri bir zamanda haber vereceksin." diye vahyettik. )

"Cubb" ( Kuyu ) kelimesinin Kur'an'da sadece 2 kere geçmesi ve geçtiği her iki ayette de sıra numarasının 14 olması, hem İkili Kara Delik ( Binary Black Holes ) kavramı, hem de İkili Kara Deliklerin keşif tarihi olan 14.09.2015 açısından dikkat çekicidir.

Ayetlerin ilgili bölümlerinin kelime ayrışımlı hali aşağıdadır:

12/10 - Kale (1) kailün (2) min (3) hüm (4) la (5) taktülu (6) yusüfe (7) ve (8) elku (9) hü (10) fı (11) ğayabeti (12) el (13) cübbi (14) ...........

12/15 - Fe (1) lemma (2) zehebu (3) bi (4) hı (5) ve (6) ecmeu (7) en (8) yec'alu (9) hü (10) fı (11)  ğayabeti (12) el (13) cübb (14) ...........

Aynı suredeki aşağıdaki ayetler de yer alan Zİ'BÜ ( Kurt ) kelimesi, "Yusuf'u yiyen kurt" cümlesinde kullanılmış olup, "Zİ'BÜ" ( Kurt ) ile "CUBB" ( Kuyu ) kelimesi arasında eşanlamlılık durumu olması muhtemeldir.

12/13 - Kale innı le yahzününı en tezhebu bihı ve ehafü en ye'külehüz Zİ'BÜ ve entüm anhü ğafilun ( "Onunla gitmeniz kesinlikle beni hüzünlendirir. Sizler ondan habersizler iken onu kurt yer diye korkarım." dedi. )

12/14 - Kalu le in ekelehüz Zİ'BÜ ve nahnü usbetün inna izen le hasirun ( "Eğer, bizler grupken onu kurt yerse, o zaman kesinlikle biz hasarlananlar oluruz." dediler. )

Bir başka deyişle, Kozmik Solucan Deliği ( Worm Hole ), Kuyu ( Cubb ) ve Kurt ( Zi'bu ) ( Elmanın içideki solucan - ki buna da KURT denir - ve onun ilerleme hattı gibi ) arasında eşanlamlılık durumu söz konusu gibi görünmektedir.

En'am suresinin 6/35 kodlu ayetinde geçen "Nefekan" ( Delik ) ve Kaf suresinin 50/36 kodlu ayetinde geçen "Nekkabu" ( Delen ) kelimelerinin de ilgili ayetlerdeki sıra numaraları da 14'tür.

En'am 6/35 - Ve in kane kebüra aleyke ı'raduhüm fe in isteta'te en tebteğıye nefekan fil erdı ev süllemen fis semai fe te'tiyehüm bi ayeh ve lev şaellahü le cemeahüm alel hüda fe la tekunenne minel cahilın ( Ve eğer onların dönmeleri sana büyük sıkıntı olduysa, o halde yerin içinde delik veya göğe merdiven aramaya istidatın varsa, haydi onlara ayet getir. Şayet Allah dileseydi, onları yönlendirme üzerinde toplardı. O halde cahillerden olma. )

6/35  - Ve (1) in (2) kane (3) kebüra (4) aley (5) ke (6) ı'radu (7) hüm (8) fe (9) in (10) isteta'te (11) en (12) tebteğıye (13) nefekan (14) ........

Kaf 50/36 - Ve kem ehlekna kablehüm min karnin hüm eşeddu minhüm batşen fe nekkabu fil bilad hel min mehıys ( Ve onlardan önce, kuvvetçe, tutuşça onlardan daha şiddetli olan ve beldeleri delen nice nesillerden helak ettik. Kaçacak yer var mı? )

50/36 - Ve (1) kem (2) ehlekna (3) kable (4) hüm (5) min (6) karnin (7) hüm (8) eşeddu (9) min (10) hüm (11) batşen (12) fe (13) nekkabu (14)...........

Ayetlerin ilgili bölümlerinin kelime ayrışımlı hali aşağıdadır:

Ayet kodları incelendiğinde her iki ayetin de kodunu oluşturan rakamların nümerolojik toplamının 14 olduğu görülmektedir.

6/35 ... 6+3+5 = 14
50/36 ... 5+0+3+6 = 14

Bir başka deyişle, ayetlerde İkili Kara Delik vasıtasıyla yapılan / yapılabilecek boyutlar arası bir yolculuk, zamanda yolculuk mu tasvir edilmektedir? Kaf suresindeki "Mehıys" ( Kaçış ) kelimesiyle şeytanların kıyametten bu yolla kaçma arzuları mı ifade edilmektedir ?

"İkili Kara Delik" kavramının Kur'an'da geçen "İkililerden Yedi / İkili Yedi" ( Seb'an Minel Mesani ) kavramı ile ilintisi olabilir. Zira "İkili Yedi" kavramı sayısal olarak 2 x 7 = 14 olarak tanımlanabilir. 

Bazı kaynaklar, İkili Kara Deliklerin aynı zamanda Solucan Delikleri ( Wormholes ) olduklarını belirtmektedir. Solucan Delikleri uzay zamandaki iki farklı noktanın kısa yolla birleştirilmesini sağlayan fenomenler olarak tanımlanmaktadırlar.

Solucan Deliği ( Wormhole ) figurü;



Bu noktada, Kehf suresinde geçen Zülkarneyn'e * ( İki Boynuzlu ) ilişkin ayetler, İkili Kara Delik / Solucan Deliği yani İki Boynuz kanalıyla uzay zamanda boyutlar / frekanslar arası yolculuğa ilişkin bilgiler içeriyor gibidirler. ( * Zı ( sahibi ) el ( ön ek ) karn ( boynuz ) eyn ( iki ) )

İki boynuzun şeklinin Solucan Deliği ( Wormhole ) ile olan benzerliği, İki Boynuz ifadesinin Solucan Deliği'ni tanımlıyor olması ihtimalini ortaya koymaktadır. Ayrıca 18/93 ve 18/96 kodlu ayetlerde yer alan "Seddeyni" ( İki Sed ) ve "İki Seddin Eşleştirilmesi / müsavi kılınması / birleştirilmesi" ifadeleri de uzay zamanın bükülmesi yoluyla ve solucan deliği kanalıyla boyutlar / frekanslar arası yolculuğu tanımlar niteliktedir.

Kehf 18/83 - Ve yes'eluneke an zil karneyn kul seetlu aleyküm minhü zikra ( Ve sana Zülkarneyn'den, iki boynuzludan sual ediyorlar. "Size ondan hatırlatma okuyacağım." de. )

Kehf 18/84 - İnna mekkenna lehu fil erdı ve ateynahü min külli şey'in sebeba ( Kesinlikle biz ona yerde imkan verdik. Ona sebep, vasıta olarak herşeyden verdik.  )
...............
Kehf 18/93 - Hatta iza belağa beynes seddeyni vecede min dunihima kavmen la yekadune yefkahune kavla ( Nihayet iki setin arasına ulaştığında, sözü anlamaya yanaşmayan, onlardan başka bir kavim buldu. )

Kehf 18/94 - Kalu ya zel karneyni inne ye'cuce ve me'cuce müfsidune fil erdı fe hel nec'alü leke harcen ala en tec'ale beynena ve beynehüm sedda ( Ey Zülkarneyn, iki boynuzlu, Yecuc ve Mecuc kesinlikle yerde bozgunculardır. O halde, bizimle onlar arasına sed koyman üzere sana harac versek olur mu? dediler. )

Kehf 18/95 - Kale ma mekkennı fıhi rabbi hayrun fe eıynunı bi kuvvetin ec'al beyneküm ve beynehüm redma ( "Rabb' imin bana onun hakkında verdiği imkan daha hayırlıdır. O halde, beni kuvvetinizle destekleyin de sizinle onlar arasında sağlam engel oluşturayım." dedi. )

Kehf 18/96 - Atuni züberal hadıd hatta iza sava beynes sadafeyni kalenfühu hatta iza cealehu naran kale atunı üfriğ aleyhi kıtra ( Bana demir kütleleri getirin. Nihayet, iki ucun arasını eşleştirip müsavi kıldı. "Üfleyin." dedi. Nihayet ateşi oluşturduğunda "Getirin bana, onun üzerine bakır dökeyim." dedi. )

Kehf 18/97 - Fe mestau en yazheruhü ve mestetau lehu nakba ( Böylece onu ele geçirmeye istidatları olmadı. Ona delik açmaya da istidatları olmadı. )

1954 yılında kurulan ve merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan ve Dünya'nın en büyük parçacık fiziği laboratuarını işleten CERN'in Avrupa Nükleer Araştırma Konseyi'nin ( Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire ) Fransızca karşılığını oluşturan kelimelerin baş harflerinden oluşan CERN kelimesinin "Karn" ( Boynuz ) kelimesi ile olan benzerliği de dikkat çekicidir.

Geniş Hadron Çarpıştırıcısı LHC ( Large Hadron Collider ) kanalıyla hızlandırılmış parçacıkların çarpıştırılarak kara delik enerjisine benzer nitelikte enerji açığa çıkarılması hedeflenen deneyin adı da CERN deneyi olarak bilinmektedir. Bu deney için kurulan ve Cenevre Uluslararası Havalimanı ile Jura Dağları arasında yer alan LHC dairesel tünelinin çevresel uzunluğu 27 km.'dir. Tünelin dairesel şeklinin iki boynuzun birleşimine benzemesi Zülkarneyn ile uzunluğunun 27 km olması da Kur'an'daki "İkili Yedi" ( Seb'an Minel Mesani ) kavramı ile ilişkilendirilebilmektedir.

Öte yandan, Geniş Hadron Çarpıştırıcısı ( Large Hadron Collider ) ile ilgili aşağıdaki rakamlar da dikkat çekicidir.

- LHC ilk olarak 10.09.2008 tarihinde devreye alınmış ancak başlangıç testi 19.09.2008 tarihinden itibaren 14 ay ertelenerek 20.11.2009 tarihine alınmıştır. ( 14 sayısı ve İkili Yedi ilişkisi )

- LHC'nin 2 bükücü mıknatısı ( bending magnet ) bulunmakta olup, her biri maksimum 7 TeV olmak üzere toplam 14 TeV elektrik akımına dayanıklı olarak dizayn edilmiştir. ( Yine ikili yedi ve 14 sayısı ilişkisi )

https://en.wikipedia.org/wiki/CERN
https://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder