Çeviri

Monday, February 24, 2020

Beyaz rengin nümerolojik gizemi

"Beyaz" renk temel 7 renk ( Kırmızı, Turuncu, Sarı, Yeşil, Mavi, Lacivert, Mor ) içinde yer alan Kırmızı, Yeşil ve Mavi rengin birleşiminden oluşmaktadır.

                                   

Kur'an'da, Kırmızı ( Humr ) kelimesi 1 kere, Mavi ( Zürka ) kelimesi 1 kere, Yeşil ( Hıdr ) kelimesi ise 8 kere tekrarlanmaktadır. Bu renklerin Kur'an'daki tekrar adetleri 1,1 ve 8 sayılarına işaret etmektedir. 

"Beyad" ( Beyaz ) kelimesinin Kur'an'da ilk kez geçtiği ayet A'raf suresinin 108. ayetidir. ( Yüksek mevki anlamına gelen "A'raf" kelimesi, kaba madde alemi dünya ile yarı süptil alem olan cennet arasındaki geçiş portalını ifade eden kelimedir. 

7/108 - Ve (1) nezea (2) yede (3) hu (4) fe (5) iza (6) hiye (7) BEYDAÜ (8) li (9) en (10) nazırın (11)
( Ve elini çekip çıkardı da o zaman o bakanlar için beyaz oldu. )

Beyaz kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasının 108 olması, ayetteki "Beyaz" kelimesinin 8. kelime olması ve ayette 11 kelime bulunması, düalite, yeni döngü başlangıcı, sonsuz döngü ve farklı boyuta geçiş portalı kavramlarının nümerik sembolleri olan 8 ve 11 sayılarına dikkat çekmekte gibidir. 8 ve 11 sayılarının toplamı ise ( 8+1+1 = 10 ... 1+0 = "1" ) ünitenin ( vahdet ) sembolü olan ve Rab'bin birliğini ifade eden "1" sayısını vermektedir. Dolayısıyla "Beyaz" renk ünite bilincine nail olmayı yani karanlıktan aydınlığa ( beyazlığa ) çıkmayı sembolize etmektedir.

Ayrıca "Beyad" ( Beyaz ) kelimesi Kur'an'da "11" kere tekrarlanmaktadır.


"Beyad" ( Beyaz ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetteki 55. ( 5+5 = 10 ... 1+0 = "1" ) kelime olması, son kez geçtiği ayette de "1." kelime olması da "11" nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.

Ayrıca "Beyad" ( Beyaz ) kelimesinin son kez geçtiği surenin numarasının ( 37 ) nümerolojik değeri "1", ayet numarasının ( 46 ) nümerolojik değeri "1" olup yine "11" nümerolojisi tezahür etmektedir.

Beyaz renk, karanlıktan aydınlığa çıkmayı yani kaba madde alemi olan karanlık dünyadan ( cehennem ) yarı süptil alem olan beyaz cennete yani Sirius'a geçişi sembolize etmektedir. Haberci Musa'nın Firavun'a ayet olarak elini koynuna sokması ve elinin beyaz olarak görünmesi de bu bağlamda bir delil teşkil etmektedir. Öte yandan Sirius yıldızı aynı zamanda White Star ( Beyaz Yıldız) olarak da anılmaktadır.

Kur'an'da, Kur'an'ın "Kitabı merkum" ( Rakamlandırılmış kitap ) olduğu yani kitaptaki her harfin, her kelimenin, her ayetin ve her surenin, yaratılışın kodlarını yansıtacak şekilde, belirli bir sayısal düzene göre yer aldığı 83. sure olan Mutaffifin suresinin 9. ve 20. ayetlerinde belirtilmektedir.

83/9 - Kitabun merkum ( Rakamlandırılmış kitap. )

83/20 - Kitabun merkum ( Rakamlandırılmış kitap. )

Sure numarası 83 ... 8+3 = "11" 

Ayetlerin numaraları 9 ve 20 .... 9+2+0 = "11"













No comments:

Post a Comment