29 Ağustos 2022 Pazartesi

Reenkarnasyon meselesi

Reenkarnasyon* ( Tekrar Bedenlenme ) bir ruhun bilgi ve deneyime bağlı tekâmülünü gerçekleştirebilmesi için kaba madde planında her seferinde farklı cinsiyete, farklı kimliğe ve farklı niteliklere haiz olacak şekilde bedenlenmesi anlamına gelmektedir. Yani reenkarnasyon, bir ruhun sürekli aynı kimlik ile bedenlenmesi anlamına gelmemektedir. Bir başka deyişle her yeni doğan çocuk bir ruhun reenkarne olmuş halidir. Her ruh 70,000 yıllık büyük döngü** içinde 700-800 kere enkarne olur ( bedenlenir ).

* Re ( Tekrar ) + InCARNation ( Etlenme, Nesillenme, Bedenlenme )

"Carn" ( Nesil, Et, Beden ) kelimesinin kökeni Kur'an'da da yer alan ve aynı anlama gelen Arapça "Karn" kelimesidir.

** Hakka suresinin aşağıdaki ayetlerinde 70,000 yıllık büyük enkarnasyon döngüsü sembolize edilmektedir. 

69/31 Summel CEHIME salluhu

( Sonra onu CEHENNEME salın. )

69/32 Summe fi SİLSİLETİN ZER'UHA SEB'UNE ZİRA'AN feslukuhu

( Sonra ÖLÇÜSÜ YETMİŞ KOL UZUNLUĞU OLNA ZİNCİRİN içinde, böylece onu sokun. )

Ayetteki "Cehennem" ifadesi "Dünya"yı, "Yetmiş kol uzunluğundaki zincir" ifadesi "70,000 yıllık büyük reenkarnasyon döngüsünü", "Zincir" ifadesi ise "Büyük reenkarnasyon döngüsünü oluşturan ortalama 90-100 yıllık enkarnasyon sürelerini ( bir ömür süresi ) simgelemektedir.

Bakara suresinin 28. ayetinde "Bir enkarnasyon ( bedenlenme ) döngüsünün" tanımı verilmekte gibidir. ( Ayetlerin çoklu anlamları ve cok katmanlı derinliği elbette bâkidir. )

2/28 Keyfe tekfurune billahi ve KUNTUM EMVATEN FE AHYAKUM SUMME YUMİTUKUM SUMME YUHYİKUM SUMME İLEYHİ TURCEUN

( Allah’ ı nasıl inkar edersiniz? Ve ÖLÜLERDİNİZ DE SİZİ DİRİLTTİ. SONRA SİZİ ÖLDÜRÜR. SONRA SİZİ DİRİLTİR. ONA DÖNDÜRÜLÜRSÜNÜZ. )

Mü'min suresinin 11. ayetinde de spatyomdaki ( a'raf ) inkârcı kafirlerin, günahlarını itiraf etmek suretiyle kaba madde planı dünyadan çıkma yani tekrar kaba madde planı dünyada ( cehennem ) reenkarnasyon ( tekrar bedenlenme ) döngülerine tabi tutulmayarak ( tek enkarnasyon neticesinde ) üst süptil âleme ( plana ) geçme taleplerini Rab'be iletmelerinden bahsedilmektedir.

40/11 Kalu rabbena EMETTENA ESNETEYNİ VE AHYEYTENA ESNETEYNİ fe i'terafna bi zunubina FE HEL İLA HURUCİN MİN SEBİL

( “Rab’bimiz BİZİ İKİ KERE ÖLDÜRDÜN VE BİZİ İKİ KERE DİRİLTTİN de günahlarımızı itiraf ettik. ARTIK ÇIKMAYA YOL VAR MI?” dediler. )

Ancak bu taleplerinin Rab'bin hükmüne bağlı olduğu müteakip ayette bildirilmektedir. Yani aksi bir hüküm durumunda tekrar kaba madde planı dünyada ( cehennem ) enkarne edilecekleri dolaylı olarak bildirilmektedir. ( İlk seferinde Adem, hatasından dolayı üst süptil plan olan cennetten kaba madde planı olan dünyaya ( cehenneme ) intikal etmiştir. )

40/12 Zalikum bi ennehu iza duiyellahu vahdehu kefartum ve in yuşruk bihi tu'minu FEL HUKMU LİLLAHİL KEBİR

( Bu kesinlikle, tek Allah’a  çağırıldığınızda inkar etmenizden ve eğer O’na ortak koşulursa ona inanmanızdandır. BÖYLECE HÜKÜM YÜCE BÜYÜK ALLAH'ADIR. )

Zira "Ahiret" ( Sonraki hal, Sonraki yaşam ) bilincine haiz olmayan inkârcılar, kaba madde planındaki tüm yaşamın aşağıdaki ayette ifade edildiği üzere tek bir enkarnasyon döngüsünden ibaret olduğunu düşünmektedirler.

23/37 İn hiye illa hayatuned dunya NEMUTU VE NAHYA VE MA NAHNU Bİ MEB'USİN

( Kesinlikle o ancak dünya hayatıdır. ÖLÜRÜZ VE YAŞARIZ. BİZLER DİRİLTİLECEK DEĞİLİZ. )

2/28 ve 40/11 kodlu ayetlerde ifade edilen döngünün aşağıdaki gibi olması kuvvetle muhtemeldir.

"Ölü - Diri - Ölü - Diri ve Rab'be döndürülmüş"

Esasen yukarıdaki süreç akışı "tek bir enkarnasyon döngüsünün" tanımı niteliğindedir. Kaba madde planı dünya itibarıyla;

Ölü = İdrakli ve maddi varlık hali öncesi ilk hal

Diri = İdrakli ve maddi varlık hali

Ölü = Maddi varlık halinin sonu

Diri ve Rab'be döndürülmüş* =  Spatyomda ( A'raf ), nefsiyle hesaplaşacağı** idrakli ancak maddi olmayan varlık hali 

* "Rab'be döndürülme" ifadesi her varlığın ( ruhun ), ilgili yaşam ( enkarnasyon ) döngüsü içindeki amellerinin hesabını vermesi, öz değerlendirmesini yapması ve Rab'bin vereceği hükme istinaden bir sonraki yaşam planının ve döngüsünün belirlenmesi anlamını yansıtmaktadır. Varlığın tekâmül etmiş olup olmamasına bağlı olarak bir sonraki yaşam döngüsü kaba madde planı dünyada ( cehennem ) veya üst süptil plan olan cennette devam edecektir. ( "Dünya" kelimesi zaten "Aşağıda olan, Alçak olan" anlamına gelmektedir. )

** 17/14 İkra' kitabek kefa bi nefsikel yevme aleyke hasiba

( Kitabını oku. O gün nefsin, hesaplayan olarak sana yeter. )

Bu nedenledir ki Kur'an'da "Allah'a iman" kavramı daima "Ahirete iman" kavramıyla birlikte "Yu'minune billahi vel yevmel ahiri" ( Allaha ve ahirete ( sonraki yaşama ) inanırlar ) şeklinde zikredilmektedir.

Kaba madde planı dünyadaki ( cehennem ) reenkarnasyon döngülerine işaret eden ayetlere bazı örnekler şöyledir.

25/13 Ve iza ulku minha MEKANEN DAYYİKAN dayyikan mukarranine DEAV HUNALİKE SUBURA

( Ve oradan, bağlanmış olarak DAR MEKANA*** atıldıklarında, ORADA ÖLÜMÜ ÇAĞIRIRLAR. )

25/14 LA YED'UL YEVME SUBURAN VAHİDEN VED'U SUBURAN KESİRA

( BUGÜN TEK ÖLÜMÜ ÇAĞIRMAYIN, ÇOK ÖLÜMÜ ÇAĞIRIN. )

Yukarıdaki ayette, içinde bulunulan "dar mekânda" ölümlerin çokça tekrarlanacağı bildirilmek suretiyle reenkarnasyon döngülerine dikkat çekilmektedir.

*** "Dar mekân" ifadesinin kaba madde planı dünyayı yani cehennemi temsil ediyor olması kuvvetle muhtemeldir.

Reenkarnasyon fenomeni Rum suresinin 11. ayetinde de zikredilmektedir. 

30/11 Allahu YEBDEUL HALKA SUMME YUİYDUHU summe ileyhi turceun

( Allah YARATIŞI ORTAYA ÇIKARIP BAŞLATIR. SONRA ONU TEKRARLAYIP DÖNDÜRÜR. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

Nisa suresinin 56. ( 5+6 = 11 ) ayetinde yer alan "Ateş" kelimesi Dünya olarak algılanan cehennemi, "Pişen derilerin değiştirilmesi" ifafesi de kaba madde planı Dünyadaki reenkarnasyon döngülerini simgelemektedir.

4/56 İnnellezine keferu bi ayatina sevfe nuslihim nara KULLEMA NEDİCET CULUDUHUM BEDDELNAHUM CULUDEN ĞAYRAHA li yezukul azab innellahe kane azizen hakima

( O ayetlerimizi inkar edenleri, yakında onları kesinlikle ateşe yaslarız. DERİLERİ HER PİŞTİĞİNDE AZABI TATMALARI İÇİN, ONLARI DERİ OLARAK BAŞKALARIYLA DEĞİŞTİRECEĞİZ. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir. )

İsra suresinin aşağıdaki ayetlerinde ise haberci resulün, şeytanların telkinlerine kapılması durumunda uzun reenkarnasyon döngülerine maruz bırakılmak suretiyle karşılıklandırılacağı bildirilmektedir. 

17/74 Ve lev la en sebbetnake lekad kidte terkenu ileyhim şey'en kalila

( Ve şayet sana sebat vermemiş olsaydık, onlara doğru, az şey kadar meyledecektin, terkedecektin. )

17/75 İzen le EZAKNAKE Dİ'FEL HAYATİ VE Dİ'FEK MEMATİ summe la tecidu leke aleyna nesira

( O zaman SANA HAYATI KAT KAT VE ÖLÜMÜ KAT KAT TATTIRIRDIK. Sonra bize karşı sana yardımcı bulamazdın. )

Bir başka deyişle bu ayette habercinin, kaba madde planı dünya itibarıyla tekâmüle ermiş bir ruhun belki de son kez bedenlenmiş hali olduğu ancak habercilik görevi ile enkarne edildiği ( bedenlendiği ) bu yaşamında şeytani frekansların tesirine girmesi durumunda karşılık olarak müteakip reenkarnasyon döngüleri ile cezalandırılacağı bildirilmektedir.

Kodunda döngüsel düalitenin sembolü olan "İkili Yedi" nümerolojisi ( 16 ... 1+6 = 7 ve 70 ... 7+0 = 7 ) bulunan ve çoklu anlamları olan Nahl suresinin 70. ayetinde, döngü sonunda ruhsal tekâmüle eremeyenlerin yani vefat ettirilip / diriltilip üst süptil plana ( cennet ) geçemeyenlerin kaba madde planı dünyada reenkarne ( tekrar bedenlenmeleri ) olmaları ve ömrün en aşağı ve ilimsiz seviyesi olan "bebeklik" safhasına geri döndürülmeleri anlamı da yer almaktadır.

16/70 Vallahu halekakum summe yeteveffakum ve minkum MEN YURADDU İLA ERZELİL UMURİ Lİ KEY LA YA'LEME BA'DE İLMİN ŞEY'A innellahe alimun kadir

( Ve Allah sizi yarattı. Sonra sizi vefat ettirir, size vefa eder. SİZDEN KİMİLERİ, İLİMDEN SONRA BİR ŞEY BİLMESİN DİYE ÖMRÜNÜN EN REZİL DÖNEMİNE GERİ DÖNDÜRÜLÜR. Kesinlikle Allah bilendir gücü yetendir. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/08/hayat-memat-meselesi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder