14 Eylül 2022 Çarşamba

İçi huzur dolu su kovası?!

Yaratılışın amacını, işleyişini ve döngülerini bilmek daha doğrusu bilme gayreti içinde olmak insanı iç huzura, sükunete, dinginliğe, olgunluğa, güven duygusuna ve kalben tatmine sevkeden yegâne unsurdur. Zira bir insan ancak bu bilgilere haiz olduğunda, yaşam sürecinde maruz kaldığı sorunlar karşısında sabırlı olma, olgu ve olayları doğru yorumlayabilme ve frekansını yüksek seviyede koruma imkânı bulabilir. Bilgisizlik ise korku, endişe ve şüphe duygularını tetikleyen ve insanı her türlü kötülüğe sürükleyebilecek yegâne unsurdur.

"Su" kelimesinin ezoterik sembolizmde "ilahi kozmik bilgileri" temsil ettiğine ve uzayın "su ile dolu sonsuz bir bilgi haznesi ( veri tabanı )" olduğuna evvelki bölümlerde defaatle değinilmişti.

Bir burç ( yıldız kümesi ) ismi olan "Kova Burcu" kozmik bilgi haznesini simgelemektedir. İçinde bulunulan "Kova Çağı" da, üst boyutlardan dökülen kozmik bilgiler vasıtasıyla insanlardaki bilgi, bilinç ve algı seviyesinin yükseldiği çağdır.

Kova Burcu sembolü olan "Su dalgaları"

Antik kalıntılarda sıkça görülen "Çanta / Kova" ve "Elinde çanta / kova tutan karakter" figürlerinin, üst süptil boyut varlıklarının ( vazifeli varlıklar, melekler ) insanlara kozmik bilgi getirmelerini simgelemekte olması kuvvetle muhtemeldir.


Göbeklitepe monolitinde çanta / kova figürleri



Sümer / Asur rölyeflerinde çanta / kova figürü

Maya / Aztek rölyefinde çant / kova figürü

Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde geçen "Tabutu sekine" ( Sükunet içeren su kovası )  antik kalıntılardaki bu figürlere açıklık getirmekte gibidir.

2/248 Ve kale lehum nebiyyuhum inne ayete mulkihi en ye'tiyekumut TABUTU FİHİ SEKİNETUN MİN RABBİKUM ve bekiyyetun min ma terake alu musa ve alu harune TAHMİLUHUL MELAİKEH inne fi zalike le ayeten lekum in kuntum mu'minin

( Ve habercileri onlara, "O'nun mülkünün, hükümdarlığının ayeti, size İÇİNDE RAB'BİNİZDEN SÜKUNET OLAN, Musa’ nın ve Harun’ un ailesinin terkettiklerinden bakiye olan TABUTLA* GELMESİDİR. ONU MELEKLER TAŞIYACAKTIR. Eğer inananlarsanız, bunun içinde kesinlikle size ayet vardır." dedi. )

* "Tabut" kelimesi "Sandık" anlamı ile bilinse de "Su Kovası" anlamını da barındırmaktadır.

Yukarıdaki ayette "Sükunet vesilesi olan su kovasının melekler tarafından taşınacağı" ifade edilmektedir. Bu ifade "Meleklerin kozmik bilgileri getirmeleri" anlamını içermekte gibidir.

Yusuf suresinin aşağıdaki ayetlerinde yer alan "Suva el melik" ( Melikin su kabı ) ifadesinin "Kozmik bilgi haznesi" anlamını da barındırıyor olması muhtemeldir.

12/71 Kalu ve akbelu aleyhim maza tefkidun

( Onlara döndüler ve "Ne kaybettiniz?" dediler. )

12/72 Kalu nefkidu SUVA EL MELİKİ ve li men cae bihi himlu beirin ve ene bihi zeim

( “HÜKÜMDARIN SU KABINI kaybettik. Onu getiren için bir yük dolusu tohum var. Ben onunla zimmetliyim." dediler. )

Kamer suresinin 11. ayetinde yer alan "Göğün kapılarının su ile açılması" ifadesinin anlamlarından birinin de üst planlardan ( boyutlardan ) dünya planına "Kozmik bilgi akışı" olması kuvvetle muhtemeldir. ( Ayetler kendi aralarında birbirleriyle ilintili anlamlar içermekte oldukları gibi her bir ayet ve hatta her bir kelime ve hatta her bit harf kendi içinde de farklı anlamlar içermektedir. )

54/11 Fe fetahna ebvabes semai bi MAİN munhemir

( Böylece akıp dökülen SU ile göğün kapılarını açtık. ) 

İngiltere kraliçesi Elizabeth II'in, her resmi ziyaretinde elinde bir "çanta" ile görüntülenmiş olması da yukarıda anılan ezoterik sembolizmin bir yansımasıdır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder