Çeviri

Tuesday, July 23, 2024

Melekler ve DNA Nükleotidleri

DNA'daki 4 nükleotid ( Adenine,n Thymine, Guanine, Cytosine ) insanın ve yaratılışın kaynak kodlarını içeren haznelerdir. Üst süptil planlardaki ilahi kozmik bilgilerin iletim mekanizmasında da bu nükleotidler kilit rol oynarlar.

DNA'yı oluşturan nükleotidler Adenine (A), Thymine (T), Guanine (G), Cytosine (C) olarak isimlendirilmişlerdir.

Nükleotidler ikili sarmaldan oluşan DNA zinciri üzerinde İKİLİ olarak yani A-T ve G-C olarak konumlanırlar.

A-T ikilisi arasında İKİLİ Hidrojen bağı, G-C ikilisi arasında ise ÜÇLÜ Hidrojen bağları bulunmaktadır. Bu nükleotidlerin DNA zincirindeki dizilimleri Genetik Sekansı oluşturmaktadır.

Genetik kod, RNA'da bulunan ve kodon olarak adlandırılan ÜÇLÜ nükleotid dizileri ile amino asitler arasındaki ilişkiyi tanımlamaktadır.

İlerleyen dijital teknoloji ve moleküler biyoloji sayesinde DNA moleküllerine veri depolamak mümkün hale gelmiştir. Bu işlemin özü, ASCII karakterlerini temsil eden Binary Kodlarının ( İkili Kodlar ), Quaternary Kodlara ( Dörtlü Kodlar ) dönüştürülmesi ve ilgili nükleotid sekansının laboratuar ortamında oluşturulmasına dayanmaktadır. Nükleotidlerin Quaternary Kod karşılıkları şöyledir.

0 = T

1 = C

2 = A

3 = G

Örneğin; 9 sayısının Binary karşılığı 1001, Quaternary karşılığı 021 ve buna karşılık gelen nükleotid dizilimi ise TAC olmaktadır.

İlahi nizamın madde planı olan kainattaki ( evren ) süptil, yarı süptil ve kaba nitelikli tüm varlıklar ( cin, insan, diğer ) esasen belirli bir sayısal kodlama sistemine göre yaratılmışlardır. Dolayısıyla her varlık, detaylarının tam olarak bilinmesi mümkün olmayan bu sayısal sistemin ortak özelliklerini taşımaktadır. İnsandaki genetik kodlama sistemi buna bir örnektir. 

Bakara suresinin aşağıdaki ayet grubunda, vazifeli rahmani cin veya vazifeli süptil varlık olarak da tanımlanan meleklerin yaratılış özelliklerine yönelik ifadeler yer almaktadır.

35/1 El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) fatiri (5) el (6) semavati (7) ve (8) el (9) erdi (10) caili (11) el (12) MELAİKETİ (13) rusulen (14) uli (15) ECNİHATİN (16) mesna (17) ve (18) sulase (19) ve (20) RUBA (21) yezidu (22) fi (23) el (24) halki (25) ma (26) yeşa (27) inne (28) allahe (29) ala (30) kulli (31) şey'in (32) kadir (33) 

( Övgü, gökleri ve yeri yoktan yaratan,  MELEKLERİ ikişer, üçer, DÖRDER KANATLI resuller kılan Allah içindir. O yaratışta ne dilerse artırır. Kesinlikle Allah her şeye gücü yetendir. )

Ayette, batıni anlamı "Yön, Boyut" olması muhtemel olan ve çevirilerde "Kanatlar" olarak ifade edilen "Ecnihat" kelimesi yer almakta ve bunların "İkili, Üçlü, Dörtlü" olabileceği bildirilmektedir. Bölümün başında, insan DNA'sı ile ilgili verilen sayısal bilgilerin, ayette melek "Ecnihat"ı ile ilgili verilen bilgiler ile uyuştuğu görülmektedir.

Ayrıca ayetteki "Ruba" ( Dörder / Dörtlü ) kelimesiyle "Dörtlü Kodlara" ( Quaternary Codes ) işaret ediliyor olması da muhtemeldir. Zira ayette bu bağlamda bir nümerolojik durum bulunmaktadır. Şöyle ki;

Ayetin kodunu oluşturan rakamların toplamı 9 ( 3+5+1 = 9 ) olup, ayetteki "Ruba" ( Dörtlü, Dörder ) kelimesinin sıra numarası 21'dir. Quaternary ( Dörtlü ) kodlama sisteminde 9 sayısının karşılığının 021 olması dikkat çekmektedir.

Dört kanat" ifadesi Tevrat'ın aşağıdaki ayetinde de geçmektedir.

26-Ezekiel-1-5 En ortasında insana benzer dört canlı yaratık duruyordu; 

26-Ezekiel-1-6 her birinin dört yüzü, DÖRT KANADI vardı. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/02/melek-olacak-insan.html?m=1


No comments:

Post a Comment