19 Temmuz 2024 Cuma

Düşündüren Tevrat ayetleri?!

Kur'an'da, İsrailoğulları'nın, Tevrat'ı tahrif ettiklerinden ve inkarcıların, nefsani arzularına ters düştüğü için haberciden Kur'an'ın değiştirilmesini talep ettiklerinden bahsedilmektedir. 

4/46 O YAHUDİLERDEN KELİMENİN YERİNİ DEĞİŞTİRENLER, DİLLERİNİ DÜRÜP EĞEREK VE DİN HAKKINDA SALDIRGANLAŞARAK "Duyduk ve isyan ettik, duy duymaz olası ve bizi gör." derler. Şayet kesinlikle onlar "Duyduk ve itaat ettik, duy ve bize bak." deselerdi onlara daha hayırlı ve daha kuvvetli, sağlam olurdu. Lakin Allah onları inkarları ile lanetler de azı hariç inanmazlar.

5/13 Sözlerini bozdukları için onları lanetledik ve kalplerini katılaştırdık. KELİMEYİ TAHRİF EDİP YERİNİ DEĞİŞTİRİRLER. O hatırlatıldıklarından paylanmayı, nasiplenmeyi unuttular. Onlardan azı hariç, onlardan hainlik görmeyi gideremezsin. Ancak yine de onları affet ve hoşgör. Kesinlikle Allah iyilik yapanları sever. 

10/15 Ve onlara ayetlerimiz açık deliller olarak okunduğunda, o bize kavuşmayı ummayanlar "BUNDAN BAŞKA KUR'AN GETİR VEYA ONU DEĞİŞTİR." dediler. De ki: "Benim için onu bundan kendimce değiştirmek olmaz. Kesinlikle ben ancak o bana vahyedilene tabi olurum. Eğer Rab’bime isyan edersem, kesinlikle ben büyük günün azabından korkarım."

Aynı şekilde İncil'de de, İsrailoğulları'nın Tevrat'ı ( Yasa'yı ) tahrif ettikleri Mesih İsa'nın söylemi vasıtasıyla dolaylı olarak bildirilmektedir. İncil ve Kur'an'ın, esasen çok detaylı ve kapsamlı içeriğe sahip olan Tevrat'tan sonra indirilmesinin sebeplerinden biri de Tevrat'ın şeytanlar tarafından tahrif edilmiş olması olabilir.

40-Matthew-5-17 "YASA'YI ya da peygamberleri geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben GEÇERSİZ KILMAYA DEĞİL, TAMAMLAMAYA GELDİM.

40-Matthew-5-18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, YASA'DAN UFACIK BİR HARF YA DA BİR NOKTA BİLE YOK OLMAYACAK.  

40-Matthew-5-19  Bu nedenle, BU BUYRUKLARIN EN KÜÇÜĞÜNDEN BİRİNİ KİM ÇİĞNER VE BAŞKALARINA ÖYLE ÖĞRETİRSE, Göğün Egemenliği'nde en küçük sayılacak. Ama bu buyrukları kim yerine getirir ve başkalarına öğretirse, Göğün Egemenliği'nde büyük sayılacak. 

Aşağıdaki Tevrat ayetlerinde yer alan "Ensest ilişki", "Tanrı ile güreşip yenme!?", "Hz. Süleyman'ın şirke sapması" gibi hususlar, "Kıskanç Tanrı" vb. gibi ifadeler ve "Detaylı vahşet tasvirleri" yukarıdaki Kur'an ayetlerinde bildirilen kısmi tahrifat hususunu düşündürmektedir. Ancak bölümün sonunda yer alan ve Mesih İsa'nın Tevrat ( Yasa / Kutsal Yasa ) ile ilgili sözlerini içeren ayetler, Tevrat'ın insanları "günah olanla sınama" gibi bir işlevinin olduğuna da işaret etmekte gibidir.

Ensest ilişki;

1-Genesis-19-29 Tanrı ovadaki kentleri yok ederken İbrahim'i anımsamış ve Lut'un yaşadığı kentleri yok ederken Lut'u bu felaketin dışına çıkarmıştı. 

1-Genesis-19-30 Lut Soar'da kalmaktan korkuyordu. Bu yüzden iki kızıyla kentten ayrılarak dağa yerleşti, onlarla birlikte bir mağarada yaşamaya başladı. 

1-Genesis-19-31 Büyük kızı küçüğüne, "Babamız yaşlı" dedi, "Dünya geleneklerine uygun biçimde burada bizimle yatabilecek bir erkek yok. 

1-Genesis-19-32 GEL, BABAMIZA ŞARAP İÇİRELİM, soyumuzu yaşatmak için ONUNLA YATALIM." 

1-Genesis-19-33 O gece babalarına şarap içirdiler. BÜYÜK KIZ GİDİP BABASIYLA YATTI. Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi. 

1-Genesis-19-34  Ertesi gün büyük kız küçüğüne, "DÜN GECE BABAMLA YATTIM" dedi, "Bu gece de ona şarap içirelim. Soyumuzu yaşatmak için SEN DE ONUNLA YAT." 

1-Genesis-19-35 O gece de babalarına şarap içirdiler ve KÜÇÜK KIZ BABASIYLA YATTI. Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi. 

1-Genesis-19-36 Böylece LUT'UN İKİ KIZI DA ÖZ BABALARINDAN HAMİLE KALDILAR. 

Tanrı ile güreşip yenme ( haşa ); ( Ayetlerdeki "God" ( Tanrı ) kelimesinin üst süptil boyuttan vazifeli varlık ( melek ) olduğu ve güreşmenin de müteşabih ifade olduğu yorumları mevcut olsa da "Tanrı" kelimesinin kullanılması ilginçtir. )

1-Genesis-32-24 Böylece Yakup arkada yalnız kaldı. Bir adam gün ağarıncaya kadar ONUNLA GÜREŞTİ. 

1-Genesis-32-25 Yakup'u yenemeyeceğini anlayınca, onun uyluk kemiğinin başına çarptı. Öyle ki, güreşirken Yakup'un uyluk kemiği çıktı. 

1-Genesis-32-26 Adam, "Bırak beni, gün ağarıyor" dedi. Yakup, "Beni kutsamadıkça seni bırakmam" diye yanıtladı. 

1-Genesis-32-27 Adam, "Adın ne?" diye sordu. "Yakup." 

1-Genesis-32-28 Adam, "Artık sana Yakup değil, İsrail denecek" dedi, "ÇÜNKÜ TANRI'YLA, İNSANLARLA GÜREŞİP YENDİN." 

1-Genesis-32-29 Yakup, "Lütfen adını söyler misin?" diye sordu. Ama adam, "Neden adımı soruyorsun?" dedi. Sonra Yakup'u kutsadı. 

1-Genesis-32-30 Yakup, "TANRI'YLA YÜZYÜZE GÖRÜŞTÜM, ama canım bağışlandı" diyerek oraya Peniel adını verdi. 

Kıskanç Tanrı;

2-Exodus-20-5  Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü BEN, TANRIN RAB, KISKANÇ BİR TANRI'YIM. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım. 

İnsan kanı içme; ( Müteşabih ifade addedilse dahi, ifade itibarıyla Kur'an'da haram olan bir husus gündeme getirilmiş olmaktadır. )

26-Ezekiel-39-18  Başan'ın besili hayvanlarının -koçların, kuzuların, tekelerin, boğaların- etini yiyip kanını içer gibi yiğitlerin etini yiyecek, DÜNYA ÖNDERLERİNİN KANINI İÇECEKSİNİZ. 

Yağmalama; ( İsrail halkına m, başka halkların mülklerini yağmalama imkanı verilmesi de ilginçtir. )

19-Psalms-78-55 ( Tanrı ) Önlerinden ulusları kovdu, Mülk olarak topraklarını İsrail oymakları arasında bölüştürdü. Halkını konutlarına yerleştirdi. 

Aşağıdaki ayetler, günahlar yurdu Babil'in cezalandırılması kapsamında Rab'bin sözleri olarak belirtilse de Kur'an ile uyuşmayacak şekilde vahşet detayları içermektedir.

23-Isaiah-13-13 Ben, Her Şeye Egemen RAB, Gazaba geldiğim, öfkemin alevlendiği gün Gökleri titreteceğim, yer yerinden oynayacak. 

23-Isaiah-13-14 “Herkes kovalanan ceylan gibi, Çobansız koyunlar gibi halkına dönecek, Ülkesine kaçacak. 

23-Isaiah-13-15 Yakalananın BEDENİ DELİK DEŞİK EDİLECEK. Ele geçen kılıçtan geçirilecek. 

23-Isaiah-13-16 YAVRULARI GÖZLERİ ÖNÜNDE PARÇALANACAK, Evleri yağmalanacak, KADINLARININ IRZINA GEÇİLECEK. 

23-Isaiah-13-17 “Gümüşe değer vermeyen, Altını sevmeyen Medler’i Onlara karşı harekete geçireceğim. 

23-Isaiah-13-18 OKLARIYLA GENÇLERİ PARÇALAYACAK, RAHİMDEKİ BEBEKLERE ACIMAYACAK, ÇOCUKLARI ESİRGEMEYECEKLER.

Ayrıca 2-Exodus-20-13'te yer alan "Adam öldürmeyeceksin." emrinin ardından, öldürme suçu haricindeki suçların konu edildiği ayetlerde, Kur'an ile çelişecek şekilde, ceza olarak "Öldüreceksin." ifadesinin bulunması da dikkat çekmektedir.

3-Leviticus-20-16 Bir kadın cinsel ilişki kurmak amacıyla bir hayvana yaklaşırsa, kadını da hayvanı da kesinlikle ÖLDÜRECEKSİNİZ. ÖLÜMÜ HAK ETMİŞLERDİR. 

5-Deuteronomy-13-6/7 "ÖZ KARDEŞİN, OĞLUN, KIZIN, SEVDİĞIN KARIN YA DA EN YAKIN DOSTUN seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'HAYDİ GİDELİM, BU İLAHLARA TAPALIM DERSE, 

5-Deuteronomy-13-8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın. 

5-Deuteronomy-13-9 ONU KESİNLİKLE ÖLDÜRECEKSİN. ONU ÖNCE SEN, SONRA BÜTÜN HALK TAŞA TUTSUN.

5-Deuteronomy-22-23 "Eğer bir adam kentte başka biriyle NİŞANLI erden BİR KIZLA KARŞILAŞIR VE ONUNLA YATARSA,

5-Deuteronomy-22-24 İKİSİNİ DE kentin kapısına götürecek, TAŞLAYARAK ÖLDÜRECEKSİNİZ. Çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. Aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız. 

Kur'an'da şeytanların ayartmasına kapılmayıp inkar etmediği belirtilen ve "güzel kul" olarak tanımlanan Hz. Süleyman ile ilgili aşağıdaki ayetler hem Tevrat'ın kendi içinde hem de Kur'an ile çelişki arzetmektedir.

11-1 Kings-11-1Kral SÜLEYMAN firavunun kızının yanısıra Moavlı, Ammonlu, Edomlu, Saydalı ve Hititli BİRÇOK YABANCI KADIN SEVDİ. 

( Yukarıdaki Tevrat ayeti, Tevrat'ın 20. bölümü olan "Süleyman'ın Özdeyişleri" bölümündeki şu ayetle de çelişmektedir; "20-Proverbs-5-20 Oğlum, neden yabancı bir kadınla coşasın, Neden bir yabancıyı koynuna alasın?" )

11-1 Kings-11-2  BU KADINLAR RAB'bin İsrail halkına, "Ne siz onların arasına girin, ne de onlar sizin aranıza girsinler; çünkü ONLAR kesinlikle SİZİ KENDİ İLAHLARININ ARDINCA YÜRÜMEK ÜZERE SAPTIRACAKLARDIR"** dediği uluslardandı. BUNA KARŞIN, SÜLEYMAN ONLARA SEVGİYLE BAĞLANDI. 

** Nisa 4/117 Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak kadınları çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı şeytanı çağırırlar.

11-1 Kings-11-3 Süleyman'ın kral kızlarından yedi yüz karısı ve üç yüz cariyesi vardı. KARILARI ONU YOLUNDAN SAPTIRDILAR. 

11-1 Kings-11-4 Süleyman yaşlandıkça, KARILARI O'NU BAŞKA İLAHLARIN ARDINCA YÜRÜMEK ÜZERE SAPTIRDILAR. Böylece Süleyman bütün yüreğini Tanrısı RAB'be adayan babası Davut gibi yaşamadı. 

11-1 Kings-11-5 Saydalılar'ın tanrıçası Aştoret'e ve Ammonlular'ın iğrenç ilahı MOLEK'E TAPTI. 

11-1 Kings-11-6 BÖYLECE RAB'BİN GÖZÜNDE KÖTÜ OLANI YAPTI, RAB'bin yolunda yürüyen babası Davut gibi tam anlamıyla RAB'bi izlemedi. 

11-1 Kings-11-7 Yeruşalim'in doğusundaki tepede Moavlılar'ın iğrenç ilahı Kemoş'a ve Ammonlular'ın iğrenç ilahı MOLEK'E TAPMAK İÇİN BİR YER YAPTIRDI. 

11-1 Kings-11-8 İLAHLARINA BUHUR YAKIP ADAK VEREN bütün yabancı karıları için de aynı şeyleri yaptı. 

11-1 Kings-11-9 İsrail'in Tanrısı RAB, kendisine iki kez görünüp, "BAŞKA İLAHLARA TAPMA!" DEMESİNE KARŞIN, SÜLEYMAN RAB'BİN YOLUNDAN SAPTI V O'NUN BUYRUĞUNA UYMADI. Bu yüzden RAB Süleyman'a öfkelenerek, 

11-1 Kings-11-10 / 11-11  "SENİNLE YAPTIĞIM antlaşmaya ve kurallarıma bilerek uymadığın için krallığı elinden alacağım ve görevlilerinden birine vereceğim" dedi, 

11-1 Kings-11-12 "Ancak baban Davut'un hatırı için, bunu senin yaşadığın sürede değil, oğlun kral olduktan sonra yapacağım. 

11-1 Kings-11-33  Çünkü SÜLEYMAN BANA SIRT ÇEVİRİP Saydalılar'ın tanrıçası Aştoret'e, Moavlılar'ın ilahı Kemoş'a ve Ammonlular'ın ilahı MOLEK'E*** TAPTI. Kurallarıma, ilkelerime uyup gözümde doğru olanı yapan babası Davut gibi yollarımı izlemedi. 

*** "Molek" kelimesi "Malik" kelimesinin ( sıfatının ) bir tezahürü olup, okült satanizmde "Baykuş" ile resmedilmekte ve İblis'i simgelemektedir. 

Aşağıdaki ayetlerdeki "God" ( Tanrı ) kelimesinin kullanım üslubu çok tanrılı inanç sistemini yani şirki çağrıştırmaktadır. 

19-Psalms-82-1 GOD standeth in the congregation of the mighty; he judgeth among the GODS.

( TANRI yerini aldı muktedirler kurulunda; TANRILAR arasında hüküm verdi. )

19-Psalms-82-6 I have said, YE ARE GODS; and all of you are children of the most High.

( "'SİZLER TANRILARSINIZ" dedim; ve sizler hepiniz "Yüceler Yücesi'nin oğullarısınız." )

19-Psalms-86-8 AMONG THE GODS there is none like unto thee, O Lord; neither are there any works like unto thy works.

( TANRILAR ARASINDA SENİN GİBİSİ YOK ya Rab, Eşsizdir işlerin. )

19-Psalms-95-3 For the LORD is a great GOD, and a great King above all GODS.

( Çünkü RAB ulu TANRI'DIR, Bütün TANRILARIN üstünde ulu kraldır. )

Mesih İsa'nın, Tevrat ( Yasa / Kutsal Yasa ) ile ilgili olarak İncil'de yer alan ifadeleri de dikkat çekmektedir.

42-Luke-11-52 Vay halinize, EY YASA UZMANLARI! BİLGİ KAPISININ ANAHTARINI ALIP GÖTÜRDÜNÜZ. Kendiniz bu kapıdan girmediniz, girmek isteyenlere de engel oldunuz." 

43-John-1-17 KUTSAL YASA Musa aracılığıyla verildi, ama LÜTUF ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi.

45-Romans-2-29 Ancak içten Yahudi olan Yahudi'dir. SÜNNET de yürekle ilgilidir; YAZILI YASANIN DEĞİL, RUH'UN İŞİDİR. İçten Yahudi olan kişi, insanların değil, Tanrı'nın övgüsünü kazanır. 

45-Romans-3-20 Bu nedenle YASA'NIN GEREKLERİNİ YAPMAKLA HİÇ KİMSE TANRI KATINDA AKLANMAYACAKTIR. Çünkü YASA SAYESİNDE GÜNAHIN BİLİNCİNE VARILIR. 

45-Romans-3-27 Öyleyse neyle övünebiliriz? Hiçbir şeyle! Hangi ilkeye dayanarak? YASA'YI yerine getirme ilkesine mi? Hayır, iman ilkesine. 

45-Romans-3-28  Çünkü insanın, YASA'NIN gereklerini yaparak değil, iman ederek aklandığı kanısındayız.

45-Romans-4-15 YASA, TANRI'NIN GAZABINA YOL AÇAR. Ama yasanın olmadığı yerde yasaya karşı gelmek de söz konusu değildir. 

45-Romans-6-14 Günah size egemen olmayacaktır. Çünkü KUTSAL YASA'NIN YÖNETİMİ ALTINDA DEĞİL, TANRI'NIN LÜTFU ALTINDASINIZ. 

45-Romans-7-5 Çünkü biz benliğin denetimindeyken, YASA'NIN KIŞKIRTTIĞI GÜNAH TUTKULARI bedenimizin üyelerinde etkindi. Bunun sonucu olarak ölüme götüren meyveler verdik. 

45-Romans-7-6 Şimdiyse biz, DAHA ÖNCE TUTSAĞI OLDUĞUMUZ YASA karşısında öldüğümüz için YASA'DAN ÖZGÜR KILINDIK. Öyle ki, YAZILI YASANIN ESKİ YOLUNDA DEĞİL, RUH'UN YENİ YOLUNDA KULLUK EDELİM.

45-Romans-5-20 KUTSAL YASA SUÇ ÇOĞALSIN DİYE ARAYA GİRDİ; ama günahın çoğaldığı yerde Tanrı'nın lütfu daha da çoğaldı. 

45-Romans-7-7 ÖYLEYSE NE DİYELİM? KUTSAL YASA GÜNAH MI OLDU? Kesinlikle hayır! Ama Yasa olmasaydı, günahın ne olduğunu bilemezdim. Yasa, "Göz dikmeyeceksin" demeseydi, başkasının malına göz dikmenin ne olduğunu bilemezdim. 

45-Romans-10-4 Oysa her iman edenin aklanması için MESİH, KUTSAL YASA'NIN SONUDUR. 

47-2 Corinthians-3-6 O bizi yazılı yasaya değil, Ruh'a dayalı yeni bir antlaşmanın hizmetkârları olmaya yeterli kıldı. YAZILI YASA ÖLDÜRÜR, RUH İSE YAŞATIR. 

Netice itibarıyla Tevrat'taki ayetler incelenirken ve yorumlanırken Kur'an ve İncil ile uyum hususuna dikkat edilmesi önem arzetmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder