Çeviri

Wednesday, July 24, 2024

Vahdet ve Kolektif Bilinç ayetleri

Tüm insanların, büyük 1'i yani Birleşik İnsanlık Realitesi'ni oluşturan 1'ler olduğu gerçeği ve bu gerçeğin yani Vahdet'in idraki için de Kolektif Bilincin tesisinin gerektiği Kur'an'da bildirillmektedir. 

Nisa suresinin 1. ayetinde "Vahdet" gerçeğine, kitapta ilk kez bu ayette geçen "Nefsin vahidetin" ( Tek nefis ) ifadesiyle işaret edilmektedir.

4/1 Ya eyyuhen nasutteku rabbekumullezi HALEKAKUM MİN NEFSİN VAHİDETİN ....

( Ey insanlar sizi TEK NEFİSTEN YARATAN, ondan eşini yaratan ve onlardan çokça erkek ve kadın diriltip gönderen Rab’binizden sakının. .... )

Ayetin numarasının 1 olması, "Vahdet" ve "Nefsin vahidetin" kavramlarıyla uyum arzetmektedir.

Maide suresinin aşağıdaki ayetinde her "bir" insanın aslında büyük 1 olduğu temsil ettiği misalleme vasıtası ile bildirilmektedir.

5/32 Min ecli zalike ketebna ala beni israile ennehu MEN KATEL NEFSEN bi gayri nefsin ev fesadin fil erdi FE KE ENNEMA KATELEN NASE CEMİA VE MEN AHYAHA FE KE AHTAN NASE CEMİA ve lekad caethum rusuluna bil beyyinati summe inne kesiran minhum ba'de zalike fil erdi le musrifun

( Bu sebepten, İsrailoğulları'na "Kesinlikle ki KİM, nefise karşılık olmayan veya yerde bozgun yapmayan NEFSİ ÖLDÜRÜRSE, KESİNLİKLE  TÜM İNSANLARI TOPLUCA ÖLDÜRMÜŞ GİBİ OLUR. KİM ONU YAŞATIRSA, İNSANLARI TOPLUCA YAŞATMIŞ GİBİ OLUR." diye yazdık. Onlara resullerimiz açık delillerle geldiler. Sonra, bunun ardından, kesinlikle birçoğu yerde müsrifler olurlar. )

Ayetin kodundaki rakamların toplamı 10 ( 5+3+2 = 10 ) olup, bu sayının nümerolojik değeri "Vahdet"'in sembolü olan 1 sayıdır.

Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetinde de "Vahdet"in yani "Kolektif Bilincin" tesisine "Kelimetin Sevain Beynena" ( Aramızdaki Eşit Kelime )  ifadesiyle işaret edilmekte ve bu kelimenin "Allah" olduğu olduğu şirk uyarısı vesilesiyle bildirilmektedir.

3/64 Kul YA EHLEL KİTABİ TEALEV İLA KELİMETİN SEVAİN BEYNENA VE BEYNEKUM en la na'bude illellahe ve la nuşrike bihi şey'en ve la yettehize ba'duna ba'dan erbaben min dunillah fe in tevellev fe kul uşhedu bi enna muslimun

( De ki: "EY KİTAP  kitap sahipleri, B ve sizin aranızda aynı, eşit olan kelimeye geliniz. Ancak Allah’a  kulluk edelim ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Bazılarımız bazılarını Allah’tan başka Rabler edinmesin. Eğer yüz çevirirlerse, “Şahit olun. Kesinlikle biz teslim olanlarız.” deyin." )

Ayetin numarasının ( 64 ) nümerolojik değerinin 1 olması, "Vahdet" ve "Nefsin vahidetin" kavramlarıyla uyum arzetmektedir

No comments:

Post a Comment