5 Temmuz 2017 Çarşamba

Kuyruklu Yıldız ( Comet ) ... Halley... .Ahtapot

En'am 6/76 - Fe (1) lemma (2) cenne (3) aley (4) hi (5) el (6) leylü (7) raa (8) kevkeba (9) kale (10) haza (11) rabb (12) i (13) fe (14) lemma (15) efele (16) kale (17) la (18) ühıbbü (19) el (20) afilın (21) ( Üzerine gece örtüp bastırdığında, yıldız gördü. "Rabb' im budur." dedi. Ama kaybolduğunda " Ben kaybolanları sevmem." dedi.  )
 
En'am suresinin 76. ayetinde önce görünüp, sonra kaybolan yıldızdan bahis söz konusudur. Bu hareket paterni Kuyruklu Yıldız olarak adlandırılan Comet'lerin hareket paterniyle uyum göstermektedir. Zira, Kuyruklu Yıldızlar galaktik yörüngesel hareketleri sebebiyle belirli bir noktadan, belirli bir süre gözlenebilmekte daha sonra gözlem dışı kalmakta ve belirli bir süre sonra aynı noktadan tekrar gözlemlenebilmektedirler.
 
Bilinen en meşhur Kuyruklu Yıldız, Edmond Halley tarafından keşfedilen ve kendisinin adı verilmiş olan Halley isimli Kuyruklu Yıldızıdır. Halley ismini verdiği kuyruklu yıldızın yörüngesel hareketini incelemiş ve Halley'in 76 yıllık periyodlarda gözlemlenebildiğini keşfetmiştir.
 
"Önce görünüp, bir süre sonra sonra kaybolan yıldız"dan bahsedilen ayetin En'am suresinin 76. ayeti olması, Halley Kuyruklu Yıldızı'nın gözlemlenebilme periyodu olan 76 yıl ile ilintisi var gibi görünmektedir.
 
                                                                       
                                                            
                 Halley Kuyruklu Yıldızı
 
Ayette yer alan 5. ( hi ), 6. ( el ) ve 7. ( leyl ) kelimelerin birlikte telaffuz edilmesi sonucunda fonetik olarak "hilley" kelimesinin ortaya çıkması da "Halley" kelimesiyle çağrışım yapmaktadır. ( Bu husus ilk olarak bir araştırmacı yazar tarafından evvelce gündeme getirilmiştir. )

En'am suresinin 76. ayetinde toplam 21 kelime bulunması, evvelki yayınlarda değinilen ve "Ruh" ile ilintili olan 21 nümerolojisine dikkat çekmektedir. Yine ayetin en önemli kelimelerinden olan ve "gözlemi" ifade eden "Raa" ( Gördü ) kelimesinin 8. kelime olması da 8 nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.
 
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın çapının 16 x 8 x 8 km olduğu belirtilmektedir.
 
 
8 ayağa sahip olan ve adını da bu özelliğinden alan Ahtapot'un ( Octopus ...Octo ( Sekiz ) + Pus ( Ayak ) ) şeklinin Kuyruklu Yıldıza benzemesi ve 8 rakamına ilişkin nümeroloji içermesi dikkat çekicidir.
 
                                                
    Kuyruklu Yıldız formuna sahip ahtapot
 
Ayrıca 2016 yılı yapımı olan "Arrival" filminde "Alien"lerin "Ahtapot" formunda tasvir edilmesi de düşündürücüdür.

                                          
Arrival 2016 filminde Alien ile iletişim sahnesi
 
 2017 yılı yapımı olan Life isimli filmde uzayda bulunan organizma büyüyerek ahtapot formunda düşman bir yaratığa dönüşüyor. Ana hedef melekleri düşman alienler olarak algılatabilmektir.




 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder