17 Temmuz 2017 Pazartesi

Yaratılış Döngüsü ... 8 ve 12'den 21'e...

Allahü Teala, yaratışı bir döngü sistemi içinde tekrarlanan nitelikte yapılandırdığını ayetlerinde beyan etmektedir. Yaratıştaki döngüyü 8 rakamı ile sembolize etmek mümkündür. Zira, 8 rakamı, inişli çıkışlı kıvrımlarıyla "başlangıç", "gelişim" ve "sonlanma" aşamalarını nitelemektedir. Bu üç aşamanın sonsuz bir döngüsü olduğu düşünülebilir. Sonsuzluğun sembolü de yan yatmış 8 rakamıdır.

Yaratılış 7 seviyeden oluşmakta olup, 8 seviye yeni bir sürecin, döngünün başlangıcını ifade etmektedir. Örnek : Mevsut 7 oktavın ( ses aralığının ) her birinde 7 nota ( ses ) ( Do, Re, Mi, Fa, sol, La, Si ) bulunmakta olup sona eklenen 8. nota ( ses ) olan “Do” yeni bir oktavın yani ses aralığının, bir başka deyişle yeni bir döngünün ilk aşamasını, başlangıcını temsil etmektedir.
Kur'an'da "Yaratış Döngüsünden" bahsedilen, yani "yebdeul halka ve yüıyduh" ( yaratışı başlatır ve onu döndürür. ) ifadesini içeren 8 ayet bulunması dikkat çekicidir. Ayrıca bu ifadenin son kez geçtiği ayet "Buruc" suresinin 85/13 kodlu ayetidir. Ayet kodunu oluşturan rakamların toplamının nümerolojik değeri de 8 rakamını vermektedir. 8+5+1+3 = 17 ... 1+7 = 8
"Semaniy" ( Sekiz ) kök kelimesi Kur'an'da "8" kere tekrarlanmaktadır.


"Yaratılış Döngüsü"'nü tanımlayan ayetler.

Kur'an'da "Yaratış Döngüsünden" bahsedilen, yani "yebdeul halka ve yüıyduh" ( yaratışı başlatır ve onu döndürür. ) ifadesini içeren 8 ayet bulunması dikkat çekicidir. Ayrıca bu ifadenin son kez geçtiği ayet "Buruc" suresinin 85/13 kodlu ayetidir. Ayet kodunu oluşturan rakamların toplamının nümerolojik değeri de 8 rakamını vermektedir. 8+5+1+3 = 17 ... 1+7 = 8 ( Bu ayette 6 kelime olması da ilahi mühür nümerolojisi açısından önemlidir. )

"Yaratılış Döngüsü"'nü tanımlayan ayetler.

Yunus 10/4 - İleyhi merciuküm cemıa va'dellahi hakka innehu yebdeül halka sümme yüıydühu li yecziyellezine amenu ve amilus salihati bil kıst vellezine keferu lehüm şerabün min hamımin ve azabün elımün bima kanu yekfürun ( Dönüşünüz topluca O’nadır. Allah’ ın vaadi gerçektir. Kesinlikle yaratışı o ortaya çıkarıp başlatır. Sonra o inananları ve adaletle iyilik yapanları karşılıklandırmak için onu döndürür. O inkar edenler, inkar etmiş olmalarından dolayı onlara kaynar sudan içecek ve elim azap vardır. )

Yunus 10/34 - Kul hel min şürakaiküm men yebdeül halka sümme yüıydüh kulillahü yebdeül halkü sümme yüıydühu fe enna tü'fekun ( "Ortaklarınızdan yaratışı ortaya çıkarıp başlatan, sonra onu döndüren, tekrarlayan kimse var mıdır?" de. "Yaratışı Allah başlatır sonra onu döndürür, diriltir. O halde nasıl döndürülürsünüz?" de. )

Neml 27/64 - Em men yebdeül halka sümme yüıydühu ve men yerzükuküm mines semai vel ard e ilahün meallah kul hatu bürhaneküm in küntüm sadikın ( Yoksa o yaratışı ortaya çıkarıp başlatan, sonra onu tekrarlayıp döndüren ve sizi gökten ve yerden rızıklandıran mı? Allah ile birlikte ilah mı var? "Eğer doğrular iseniz, delilinizi getirin." de. )

Ankebut 29/19 - E ve lem yerav keyfe yübdiüllahül halka sümme yüıydüh inne zalike alellahi yesır ( Ve Allah yaratışı nasıl başlattı görmediler mi? Sonra onu döndürdü. Kesinlikle bu Allah’a  kolaydır. )

Rum 30/11 - Allahü yebdeül halka sümme yüıydühu sümme ileyhi türceun ( Allah yaratışı ortaya çıkarıp başlatır. Sonra onu tekrarlayıp döndürür. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

Rum 30/27 - Ve hüvellezi yebdeül halka sümme yüıydühu ve hüve ehvenü aleyh ve lehül meselül a'la fis semavati vel ard ve hüvel azızül hakım ( Ve yaratışı ortaya çıkarıp başlatan sonra onu tekrarlayıp döndüren O’dur. O O’na olağandır. Göklerde ve yerde en yüksek misaller O'nadır. O yücedir hakimdir.  )

Sebe 34/49 - Kul cael hakku ve ma yübdiül batılü ve ma yüıyd ( "Gerçek geldi. Batıl başlatamaz, yaratamaz ve döndüremez, diriltemez." de. )

Buruc 85/13 - İnne (1) hu (2) hüve (3) yübdiü (4) ve (5) yü'ıyd (6) ( Kesinlikle O, O başlatır, yaratır ve döndürür, diriltir.  )

Fecr suresinin ilk 3 ayeti singülariteyi ( tekliği / birliği ) ve düaliteyi tanımlar gibidir.

Fecr 89/1 Vel fecri ( Ve tanyerinin ağarması, şafak vakti. )
Fecr 89/2 - Ve leyalin aşrin ( Ve on gece, )
Fecr 89/3 - Veş şef'ı vel vetr ( Ve çift ve tek, )

1. ayette gündüzden, 2. ayette ise geceden bahsedilmektedir. Bu sıralama 12 sayısı olarak temsil edilebilir. 3. ayette "Şef'ı" ( Çift ) ve "Vetr" ( Tek )' ten bahsedilmesi ikilik sistemi ve döngüyü bildirmektedir. Üç ayette toplam 12 kelime bulunması da dikkat çekicidir. Ayet sıralamasını 1+2 = 3 olarak ifade etmek mümkündür. 

Ayet kodları nümerolojisi bazında tespit yapılacak olursa ;
89/2 ... 8+9+2 = 19 ... 1+9 = 10 ... 1+0 = 1 ( Ayette bahsedilen 10 gece ile de "Teklik" vurgusu yapılmaktadır. )
89/3 ... 8+9+3 = 20 ... 2+0 = 2 ( Ayetteki "Çift" kelimesi ile de "Çift" ( İkilik ) vurgusu yapılmaktadır.

- Singülariteden düaliteye yani yaratılışa geçişe en iyi örnek hücre bölünmesidir. Döngünün başlangıcında 8 formu oluşmaktadır. Sure kodu olan 89 sayısının nümerolojik değeri "8"'dir. ( 8+9 = 17 ... 1+7 = 8 )


Bir seyahat niteliğinde olan, "Kelime / Ruh" hali olan Singülariteden ( Ünite, Teklik ) "Madde" hali olan Düaliteye ( İkilik, Zıtlık ) geçiş ve sonrasında düaliteden tekrar singülariteye dönüş süreci 12 ve 21 sayılarıyla ifade edilebilir. 

12 : 1'den 2'ye geçiş ( Öz olan ruhtan maddeye geçiş )
21 : 2'den 1'e dönüş ( Öz olan ruha dönüş. Bu nedenle 21 sayısı ruhu simgelemektedir. Ruh kelimesi kitapta 21 kere tekrarlanmaktadır. )

12 ve 21 rakamları, Allahü Teala'nın ilahi mühürü olan 6 sayısını ve döngüyü simgeleyen 8 sayısını da barındırmaktadır.

- 1+2+2+1 = 6

- (1+1) × 2 × 2 = 8

- 12 : 1+2 = 3
   21 : 2+1 = 3  *

İki adet 3 yanyana geldiğinde 33 sayısını yani nümerolojik değer olarak Allah'ın mühür sayılarından biri olan 6 sayısını oluştururlar.

* 21 sayısı maddeden ruha geri dönüşü yani tersine hareketi ifade ettiğinden nümerolojik değeri olan  3 sayısı ters yönde yazılabilir. Bu durumda, birinin açık tarafı sağa bakan, diğerinin açık tarafı sola bakan iki adet 3 yanyana geldiğinde 8 sayısını yani döngüyü oluştururlar.
   
“Yıldız Kümeleri” anlamına gelen Buruc suresinin 22 ayetten oluşması ve 2017 yılı yapımı olan 2:22 isimli sinema filminin “döngüleri” ve “yıldız kümelerini” konu etmesi dikkat çekicidir. ( 2:22 yazımında, “:” dahil olmak üzere 2’yi ifade eden 4 karakter bulunmaktadır. Yani yazımın nümerolojik değeri 8 olmaktadır. Ayrıca 3 adet 2'nin çarpımı da 8 olmaktadır. ( 2 x 2 x 2 = 8 )


Kur'an'ın aşağıdaki ayetleri "2:22" nümeolojisi bazında "döngü" örneklerini içermektedir.

Bakara 2/22 - Ellezi ceale lekümül erda firaşen ves semae binaa ve ENZELE MİNES SEMAİ MAEN FE AHRECE BİHI MİNES SEMERATİ rizkan leküm fe la tec'alu lillahi endaden ve entüm ta'lemun
( O size yeri döşek ve göğü bina yaptı. GÖKTEN SU İNDİRDİ DE ONUNLA SİZE FAYDALISINDAN MEYVELER ÜRÜNLER ÇIKARDI. O halde bile bile Allah için eşler oluşturmayın. )

 Ayette "Su inmesiyle meyvelerin çıkması" döngüsü konu eilmektedir. 2/22 kodlu ayet. ( 2×2×2 = 8 )
Hacc 22/2 - Yevme teravneha tezhelü küllü mürdıatin an ma erdaat ve tedau küllü zati hamlin hamleha ve teran nase sükara ve ma hüm bi sükara ve lakinne azabellahi şedıd
( Onu göreceğiniz gün, tüm emziren kadınlar o emzirdiklerinden vazgeçerler. Her yük sahibi yükünü düşürüp bırakır. İnsanları sarhoş görürsün de onlar sarhoş değillerdir. Lakin Allah' ın azabı şiddetlidir. )
"O günü" yani döngünün sonunu konu alan ayetin kodu 22/2' dir.

"Allah'ın hızlı hesap gördüğünü" yani döngüleri hızlıca tamamlayıp, yaratışı döndürdüğünü ifade eden ilk ayetin kodu da 2/202 olup üç adet 2 içermektedir.

Bakara "2/202" - Ülaike lehüm nasıbün min ma kesebu vallahü serıul hısab ( İşte onlar, onlara o kazandıklarından nasip vardır. Allah hızlı hesaplayandır. )

* Kur'an'daki ayet adedi 6236 olup, bu sayının nümerolojik değeri 8'dir. ( 6+2+3+6 = 17 ... 1+7 = 8 )

* Kur’an’da döngüyü en kısa olarak bildiren Yunus suresinin 10/56 kodlu ayeti “8” kelimeden oluşmaktadır.
Yunus 10/56 - Hüve (1) yuhyı (2) ve (3) yümıtü (4) ve (5) iley (6) hi (7) türceun (8) (O diriltir, öldürür ve O'na döndürülürsünüz. )

* Döngü sonu olan "Yevmed Din" ( Din Günü ) kavramının açıklandığı İnfitar suresinin 17. ( 1+7 = "8" ) ve 18. ayetlerinin ikisi de "8" kelimeden oluşmaktadır. Böylelikle "88" nümerolojisi ortaya çıkmaktadır.

İnfitar 82/17 - Ve (1) ma (2) edra (3) ke (4) ma (5) yevm (6) ed (7) din (8) ( Ve din gününün ne olduğunu sana ne kavratıp idrak ettiririr? )

İnfitar 82/18 - Sümme (1) ma (2) edra (3) ke (4) ma (5) yevm (6) ed (7) din (8) ( Sonra din gününün ne olduğunu sana ne kavratıp idrak ettirir? )

Kur’an’da “88” ayet içeren ikinci ve son sure olan Sad suresinin 88. ve son yetinde döngüye ilişkin bilgi verilmesi ve bu ayetteki kelime adedinin “8” olması da “Döngü” nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir. Ayetteki “8”. ve son kelime de “Döngü” kavramıyla ilintili “Hıyn” ( Zaman ) kelimesidir.


Sad 38/”88” - Ve (1) le (2) ta'lemün (3) inne (4) nebee (5) hu (6) ba'de (7) hıyn “(8)” ( Ve "Onun haberini belirli zaman sonra bileceksiniz." )  

Tevrat'ın ilk suresi olan Genesis suresinin, döngüyü tasvir eden 7. ve 8. ayetleri döngüyü nümerolojik olarak da bildirmektedir.

1 Genesis 1/"7" Ve Tanrı gökkubbeyi yaptı. Ve gökkubbenin altındaki suları gökkubbenin üstündeki sulardan ayırdı. Ve öyle oldu.

1 Genesis 1/"8" Ve Tanrı gökkubbeye "Gök" adını verdi. Ve gece ve sabah ve ikinci gün oldu.

Yaratılış Döngüsü'ndeki 8 nümerolojisine digger örnekler;

1- İnsan vücudunda 206 kemik bulunmaktadır.


2- Kan Dolaşımı 8 aşamalı bir döngü arzetmektedir. 

1- Blood comes through the SUPERIOR and INFERIOR VENA CAVA and
2- enters the RIGHT ATRIUM: IS DEOXYGENATED and has a HIGH CO2 content
3- then moves into the RIGHT VENTRICLE
4- then pumped into the LUNGS, CO2 IS RELEASED AND O2 IS PICKED UP
5- back from the lungs into the LEFT ATRIUM
6- into the LEFT VENTRICLE
7- into the AORTA and out into the body and starts over again
"8"- VEINS BRING THE BLOOD BACK TO THE HEART and it starts again


3- Sindirim Sisteminde 8 Aşamalı Döngü bulunmaktadır.
1- Ağız / Dişler
2- Dil
3- Esophagus
4- Mide
5- Karaciğer / Safra Torbası
6- Pankreas
7- İnce Bağırsak
8- Kalın Bağırsak

4- Hamilelik 8 Aşamadan oluşmaktadır.


1- Fertilization ( Döllenme )
2 - Zygote ( Zigot )
3- Morula ( Morula )
4- Blastocyst
5- Implantation ( Tutunma )
6- Placenta Formation ( Plasenta Oluşmu )
7- Embryo ( Embriyo )
8- Fetus ( Fötüs )


http://www.conceiveeasy.com/get-pregnant/eight-stages-of-pregnancy/

5- İnsanın Psikolojik Gelişiminin 8 evresi bulunmaktadır.

1. Evre : Survival / Security ( Hayatta Kalma / Güvenlik )
2. Evre : Territorial/Emotional ( Yersel / Heyecansal )
3. Evre : Conceptual ( Kavramsal )
4. Evre : Social/Sexual ( Sosyal / Cinsel )
5. Evre : Bliss/Healing, Neurosomatic Feedback ( Şifa, Nörosomatik Geri Bildirim )
6. Evre : Psychic ( Ruhsal )
7. Evre : Mythical Intelligence ( Efsanevi Akıl )
8. Evre : OUT OF BODY EXPERIENCES, FACTOR X ( Vücut Dışı Deneyimi )


https://www.erowid.org/culture/characters/leary_timothy/leary_timothy_8-circuit.shtml

Müzikte "Sol Anahtarı" olarak bilienen ve "Treble Clef" olarak anılan "8" formundaki sembol de oktav sisteminde döngüyü sembolize etmektedir. Ayrıca, oktav değişimini yani ses döngüsünü ( alt veya üst oktav ) belirtmek için Sol Anahtarının altına veya üstüne "8" konulmaktadır. 8 notalık döngüyü ifade eden “Octave” kelimesinin kökünde “Sekiz” anlamına gelen “Octo” kelimesi yer almaktadır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder