"Davud
Yıldızı" veya "Süleyman'ın Anahtarı" olarak bilinen ve içiçe
geçmiş ters yönde iki üçgenden oluşan "Altı Köşeli Yıldız" figürü ezoterik
okültizmde aşağıdaki anlamları ihtiva eder.
1- Yaratılıştaki Düalite
2- Boyutlar ( Alemler / Frekanslar ) Arası Geçiş
Sembol aşağıdaki şekilleri içermektedir;
- 6 küçük üçgen
- 6 küçük üçgenin toplam 18 kenarı
- Ortada bir adet altıgen
- 2 adet 8 formu...88
- 2 adet 8 formu...88
İbrani alfabesindeki harf adedi ve "Davud" ve "Süleyman" kelimelerinin Kur'an'daki sayısal istatistikleri yukarıdaki sembol ile ilginç bir nümerolojik uyum sergilemektedir.
- İbrani alfabesinde 22 baz, 5 türev harf olmak üzere toplam 27 harf bulunmaktadır. ( 2+7 = "9" )
- "Davud" ve "Süleyman" kelimelerinin Kur'an'da ilk kez geçtikleri ayetlerdeki sıra numaraları "9"'dur. İki sıra numarasının toplamı 18 sayısını vermekte olup, bu sayının nümerolojik değeri de "9" olmaktadır. Altı Köşeli Yıldız'da da toplam 18 üçgen kenarı bulunmaktadır. ( 1+8 = "9" )
2/102 - Ve (1) ittebeu (2) ma (3) tetlü (4) eş (5) şeyatınü (6) ala (7) mülki (8) SÜLEYMAN (9) ............. ( Ve o Süleymanın mülkünün ve hükümdarlığının üzerine o şeytanların okuduğuna tabi oldular. .......... )
2/251 - Fe (1) hezemu (2) hüm (3) bi (4) izni (5) allahi (6) ve (7) katele (8) DAVUDÜ (9) calute ....... ( Böylece Allah’ ın izni ile onları hezimete uğrattılar. Davud Calut’ la savaştı. ....... )
- Altı Köşeli Yıldız, İbrani alfabesindeki 27 ( 2+7 = "9" ) harfi içermektedir. ( 27 sayısı, düalite ve boyutlar arası geçişi ifade eden "İkili Yedi" kavramının sembolü durumundadır.
- Kur'an'da "Davud" kelimesi 16* kere, "Süleyman" kelimesi ise 17 kere tekrarlanmaktadır. İki kelimenin toplam tekrar adedi "33" sayısnı vermektedir. ( 3+3 = "6" ... Altı Köşeli Yıldız. )
* Altı Köşeli Yıldız'ın solunda ve sağındaki ikişer üçgen iki adet 8 yani 88 formu oluşturmaktadır. 8+8 = 16 = Davud kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi. Ayrıca Kur'an'da "Melek" kelimesi 88 kere, "Şeytan" kelimesi de 88 kere tekrarlanmaktadır. Altı Köşeli Yıldız'daki iki adet 8 formu "İyi" ve "Kötü" düalitesinin sayısal bir tezahürü niteliğindedir.
- Ortaya çıkan ve şekil olarak birbirlerinin tersi niteliğinde olan "6" ve "9" sayıları "Düalite" kavramına işaret etmekte gibidir. Zira Uzakdoğu ezoterizminde yer alan ve 69 sayısına benzeyen "Yin Yang" figürü de "Düalite" kavramını sembolize etmektedir. ( İçiçe geçiş olan iki üçgenden oluşan Altı Köşeli Yıldız da "Düalite" kavramının sembolüdür. )
- Kur'an'da "Sitte" ( Altı ) (7) / "Sadis" ( Altıncı ) (2) kelimeleri "9" kere, "Tis'a" ( Dokuz ) kelimesi ise "6" kere tekrarlanmaktadır. "Altı" ve "Dokuz" kelimelerinin sırasıyla tekrar adetleri olan "9" ve "6" sayıları da düalite fenomenine işaret etmektedir.
No comments:
Post a Comment