Çeviri

Thursday, November 18, 2021

Atatürk kelimesindeki etimolojik ve nümerolojik gizem

Bu bölümdeki konuya önyargılı ve yüzeysel yaklaşmanın, derindeki bilgilerin ve gerçeklerin keşfedilmesini engelleyeceğini hatırlatmakta fayda bulunmaktadır. Zira bu bölümde, aynı yüzyılda yaşamış olmalarının dışında birbirleriyle hiçbir ilgisi yokmuş gibi görünen iki şahsiyetin ismi geçmektedir. Ancak ilahi nizamda birbiriyle ilgisi olmayan hiçbir varlık bulunmamaktadır.

Aleister Crowley isimli şahıs, 1875 yılında İngiltere'de doğmuş, okültizm, spiritüalizm ve maji konularında nam salmış bir satanisttir. Crowley, Hermetic Order of the Golden Dawn ( Altın Şafağın Hermetik Düzeni ) cemiyetine üye olmuş ve daha sonra da Ordo Templis Orientis ( Doğu Tapınağı Düzeni ) isimli gizli cemiyetin başkanlığını yapmıştır. Gizli ilimler üzerine derin faaliyetleri olan Crowley 20. yüzyılın şeytanı olarak anılmaktadır.

Gizli ilimler başlığı altında toplanan okültizm, mistisizm, kabalizm, maji ( büyü ), astroloji, havas vb. gibi Allahu Teala'nın rıza göstermediği ancak sınav kıldığı tüm spiritüalist faaliyetlerin temel ilim kaynağı yine Kur'an ve diğer kutsal kitaplardır. Zira başka bir ilim kaynağı yoktur. Bu husus Bakara suresinin 32. ayetinde meleklerin söylemi vasıtasıya bildirilmektedir. 

2/32 Kalu subhaneke la ilme lena illa ma alemtena inneke entel alimul hakim

( "Yücesin sen. O bize öğrettiğinin haricinde bize ilim yoktur. Kesinlikle sen bilensin hakimsin." dediler. )

İlmin, bilimin nötr olduğu ancak ilmi kimin hangi amaç ile kullanacağının önemli olduğu gerçeği de daima hatırlanmalıdır. Zira, Allahu Teala'nın izni ve rızası doğrultusunda, Kur'an ilmi vasıtasıyla sihir uygulamaları yapılabildiği gibi şifacılık uygulamaları da yapılabilmektedir. 

Aleister Crowley'nin oğluna "Atatürk" ismini vermiş olması batini bir hususa dikkat çekmekte olabilir. Zira okült spiritüalist faaliyetlerin temel metodu harflerin, kelimelerin ve sayıların birbirleriyle ilintili olarak kullanımına yani etimolojiye ve nümerolojiye dayanmaktadır. Dolayısıyla acaba Crowley, "Atatürk" kelimesiyle ilgili bazı spiritüel gerçeklerin farkına mı varmıştı? Bu kelimedeki bir mistik gücü mü keşfetmişti? 

Ayrıca Crowley'nin, 1945'te yayınlanan Oriflame adlı şiir kitabındaki "Gone are the Ghosts and Gods" ( Gidenler Hayaletler ve Tanrılardır ) şiirini Mustafa Kemal Atatürk ve oğlu Alaister Attaturk Crowley'e ithaf etmesi de konu bağlamında dikkat çekmektedir.

Esasen "Atatürk" kelimesi hem etimoloji, hem de nümeroloji itibarıyla okült spiritüel ilimler açısından ilginç bir kelimedir. "Atatürk" kelimesi, okültizmdeki kritik sayılar olan "7" ve "11" sayılarını içermektedir. İlahi kozmik nümerolojide 7 sayısı "Tamamlanma, Bir Döngülük Frekans, Döngü Sonu" kavramlarını, 11 sayısı ise "Düalite, Döngü, Boyut Portalı, Halden Hale Geçiş" kavramlarını sembolize etmektedir. 

"Atatürk" kelimesi 7 harften oluşmakta ve bu kelimeyi oluşturan harflerin Türk, İngiliz ve Arap alfabesindeki sıra numaraları toplamları 11 ve 111 sayılarına ilişkin nümeroloji ( 92 ... 9+2 = 11, 83 ... 8+3 = 11 ) içermektedir.


Ayrıca "Atatürk" kelimesinin kök ayrışım analizi şöyle olmaktadır.

Ata * = Verildi, ATıldı, Getirildi ( "ATmak" fiilinin kökü )

Turk = Türk

Atatürk = Verilen Türk, Getirilen Türk, ATılan Türk 

* "Ata" kelimesinin "Önceden gelenler" anlamı da bu kök anlama dayanmaktadır. Arapçadaki "Ata" fiili de aynı anlamı yansıtmaktadır. Örnek: 3/170 .... ATAhumullahu  min fadlihi ( ... Allah onlara üstünlüğünden VERDİ. )

Kur'an'da geçen "Seb'an minel mesani" ( İkililerden Yedi ) kavramı da 7 ve 11 sayılarının önemine dikkat çekmektedir. Bu husus evvelce "Yedi ve İkili Yedi ile uyumlu ayetler - kelimeler" başlıklı bölümde ve diğer birçok bölümde incelenmiştir.


No comments:

Post a Comment