15 Kasım 2021 Pazartesi

T harfindeki mesaj

"T" harfi gerek şekli, gerek temsil ettiği ezoterik anlam itibarıyla yaratılışta çok önemli bir yere sahip olup, "Geçiş" ve "Dönüşüm" kavramlarının sembolü niteliğindedir. Batı dillerindeki "Trans" kökünden türemiş "Transition" ( Geçiş ), "Transformation" ( Dönüşüm ), "Transfer", "Travel" ( Seyahat ), "Trouver" ( Bulmak ) kelimelerinin, Türkçe ve Arapçadaki "Tanrı", "Tanım", "Tekvin"* ( Yaratılış, Oluşum ), "Tezahür"* ( Açığa çıkma ) kelimelerinin de "T" harfi ile başlaması dikkat çekmektedir.

* Arapçada fiil veya sıfat olan kök kelimenin başına gelen T harfi o fiili isim yapmaktadır. Örnek : Kevn ( Var olmak ) - Tekvin ( Var oluş ), Zahir ( Görünen, Açıkta olan ) - Tezahür ( Ortaya çıkma, Açığa çıkma )

Sirius ile ilintili olan Göbeklitepe'de yer alan "T" şeklindeki monolitler de "dönüşmüş, geçiş yapmış varlıkları" simgelemekte gibidirler.


Göbeklitepede'ki T şeklindeki bir monolit


Göbeklitepe'deki "doğum yapan kadın" figürü de boyutlar arası geçiş portalı sembolizmi içermektedir. Ayrıca kadının kafasının "T" şeklinde olması da dikkat çekmektedir.

1983* yapımı "The Keep" ( Kale ) isimli filmde bir geçit, bir boyut portalı niteliğinde olan, ölüme ve şifaya vasıta olan mağaramsı yapının duvarlarında yer alan T şekilleri de geçiş ve dönüşüm sağlamaktayadı. ( 1983 sayısının nümerolojik değeri "Ruh" kelimesinin sembolü olan 21 ( 1+9+8+3 = 21 ) sayısını vermektedir. Ayrıca 19 ve 83 sayılarının nümerolojik değerleri de 1 ve 11 sayılarını yani birlikte 111 sayısını vermektedir.



Ayrıca filmde bu mağaramsı yapıyı "Türklerin yapmış olabilecegi" söylenmektedir. ( Türk ... T, Türs, Tiras, Sirius )

Mağaraya hapsedilmiş şeytani varlığın açığa çıkmasını engellemeye çalışan insan görünümündeki farklı boyut varlığının "Ben bir gezginim." demesi de ilginçtir. Zira vazifeli varlıklar ( melekler ) spiritüalizmde "Gezgin" olarak tanımlanırlar. Hz. Yusuf'u kuyudan ( boyut portalından ) çıkaranlar da "Seyyârat" ( Seyyarlar, Gezginler )'dır. Filmde mağaranın duvarlarındaki T harflerinden ışınlar çıkmakta ve portal açılmaktadır.


Şeytani yaratıkı geri göndermek için T formundaki tılsım kullanılmaktadır.

Kur'an'da "T" harfi ile başlayan 11 sure olması ve sıra itibarıyla T harfli son sure ( 11. sure ) olan Tebbet suresinin numarasının 111 olması da 11 sayısı ve onun simgelediği "Düalite", "Döngü" ve "Halden hale geçiş" kavramları açısından ilginçtir.

9 Tevbe 129 ayet
20 Taha 135 "
52 Tur 49 "
64 Tegabun 18 "
65 Talak 12 "
66 Tahrim 12 "
81 Tekvir 29 "
86 Tarık 17 "
95 Tin 8 "
102 Tekasur 8
111 Tebbet 5 "

Aşağıdaki kelimeler de "T" harfi ile başlamakta ve "Yüksek yer, Kule, Döngü, Geçiş, Türeyiş" anlamlarını yansıtmaktadır.

Tower ( Kule ) ( İng. )
Tour ( Kule ) ( Fra. )
Tür ( Kapı ) ( Alm. )
Tor ( Gol ) ( Alm. ) ( Gol kelimesi de kaleden geçişi ifade etmektedir. ) ( Door ( Kapı ) ( İng. ) ( "Tür" ve "Tor" kelimelerinin bir tezahürüdür. )
Tur ( Dağ, Kule ) ( Ara. ( Tall ( Uzun, Yüksek ) ( İng. )
Tul ( Uzunluk, Yükseklik ) ( Ara. )
Tür ( Türemiş olan, Yükselmiş olan ) ( Tür. )

Kur'an'da ilk "T" harfi baştan 29. ( 2+9 = 11 ) kelime olan "nesTein" ( isteriz ) kelimesinde geçmektedir. 
1/1 Bi (1) ismi (2) allah (3) er (4) rahman (5) er (6) rahim (7)
1/2 El (1) hamdu (2) li (3) allah (4) rabbi (5) el (6) alemin (7)
1/3 Er (1) rahman (2) er (3) rahim (4)
1/4 Maliki (1) yevme (2) ed (3) din (4)
1/5 İyya (1) ke (2) na'budu (3) ve (4) iyya (5) ke (6) NESTEİN (7)

Kitab-i Mukaddes'te ( Tevrat ve İncil ) "T" ile başlayan son sure 56. ( 5+6 = 11 ) sure olan "Titus" suresidir.

Doğumun yani portalden geçişin gerçekleştiği organ olan ve bir nevi yaşam planı ve geçiş portalı niteliğindeki "Uterus" da T formundadır.  Tam T formunda olan Uteruslarda bulunmakta olup bunlar "T Shaped Uterus" ( T Şeklindeki Uterus ) olarak isimlendirilmişlerdir. Arapça "Türs" kelimesi ( çoğulu "Tiras" ) "Kalkan, Koruyan" anlamında olup "Uterus" ile "Türs" aynı kökene sahip kelimelerdir. Zira "Uterus" da bebeği koruyan, ona kalkan olan ve geçiş sağlayan biyolojik bir ortam niteliğindedir. ( Sirius, Türs ( Tiras ), Türk ve Uterus kelimeleri fonetik ve semantik köken ilintisine sahiptir. Ayrıca tıpta, vücudun baş, kollar ve bacaklar hariç olan "kalkan" şeklindeki kısmına "Torso" denmektedir. )





Uterus formları

"Türk" kelimesi ile "Türs" kelimesi aynı kökenden olup, "Kalkan, Üzerinde yükselerek koruma oluşturan, Yükselen, Türeyen" anlamını içermektedirler. Zaten "Kalkan" kelimesi "Kalkmak", "Yükselmek" anlamını doğrudan yansıtmaktadır.

Arapça "Terakiye" kelimesi ise "Köprücük Kemiği" anlamında olup, "Türk" ( Yükselen ) ve "Terk" ( Yükseliş ) kelimeleriyle köken ilintisine sahiptir. Ayrca "Köprü" de geçiş sağlayan bir olgudur. Clavicula Salomonis ( Süleyman'ın Köprücük Kemiği ) isimli sihir kitabının ismindeki "Clavicula" kelimesi de "farklı boyuta geçiş, halden hale geçiş" anlamları itibarıyla önem arzetmektedir.

Not: İngilizce Clavicle = Köprücük Kemiği 

Evvelki bölümlerde incelendiği üzere "Timüs" organında bulunan "T hücreleri" lenfositlerin bir alt kümesini oluşturmakta olup bağışıklık ( immünite ) yanıtında önemli bir yere sahiptir. Bu hücrelerin, isimlerini Timüs organının baş harfinden almaları ve "T" harfini yansıtmaları da ilahi nizamın muazzam bir tezahürüdür.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder