Çeviri

Saturday, August 1, 2020

Vahiy, İlham, Tebliğ ve Teshir 

Varlıkların ilahi kozmik sistem ile iletişim ve etkileşim yolları dört ana kavram altında incelenebilir. Vahiy, İlham, Tebliğ ve Teshir

1- Vahiy

Vahiy, Allahü Teala'nın doğrudan veya vazifeli varlıklar kanalıyla diğer varlıklara ilettiği bilgi içeren frekans tesirleridir. Vahiy bilinegeldiği gibi sadece Allahü Teala'nın haberci resullere ilettiği bilgi ve emir frekansları değil kozmik sistemden tüm varlıklara iletilebilen veya varlıkların birbirlerine iletebildikleri frekanslardır.

Bu durum Kur'an ayetlerinde belirtilmiştir. 

6/112 - Ve kezalike cealna li külli nebiyyin adüvven şeyatınel insi vel cinni YUHIY BA'DUHÜM İLA BA'DIN zuhrufel kavli ğurura ve lev şae rabbüke ma fealuhü fe zerhüm ve ma yefterun
( Ve her haberci için insan ve cin şeytanlarını işte böyle düşman kıldık. ONLAR BİRBİRLERİNE aldatıcı süslü sözler VAHYEDERLER. Şayet Rab’bin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları ve o uydurduklarını bırak. )

6/121 - Ve la te'külu min ma lem yüzkerismüllahi aleyhi ve innehu le fısk ve inneş ŞEYATINE le YUHUNE ila evliyaihim li yücadiluküm ve in eta'tümuhüm inneküm le müşrikun Ve üzerlerine Allah' ın ismi hatırlanmamış olanlardan yemeyin.
( Kesinlikle o günahkarlıktır. Kesinlikle ŞEYTANLAR DOSTLARINA, sizinle mücadele etmeleri için VAHYEDERLER. Eğer onlara itaat ederseniz kesinlikle siz ortak koşanlar olursunuz. )

16/68 - Ve EVHA rabbüke ilen NAHLİ en ittehızı minel cibali büyuten ve mineş şeceri ve min ma ya'rişun
( Ve Rab’bin BAL ARISINA dağlardan, ağaçlardan ve o kurduklarından evler edinmesini VAHYETTİ. )

2- İlham

İlham kelimesi "Lehm" ( Bir seferde yutmak ) kökünden gelmekte olup vahiy kavramına benzemektedir. İlham da varlıkların kalplerine iletilen manâ frekanslarıdır. Kur'an'da "İlham" kelimesi sadece 91/8 kodlu ayette geçmektedir.

91/7 - Ve nefsin ve ma sevvaha
( Ve nefis ve onu düzenleyip şekillendiren. ) 91/8 - Fe ELHEMEHA fücureha ve takvaha
( Böylece ona kötülüğünü, günahını ve sakınmasını İLHAM EDEN. )
91/9 - Kad efleha men zekkaha
( Onu temizleyen kimse iflah oldu. ) 

3- Tebliğ

Tebliğ kelimesi "Belağ / İblağ" ( Bildirmek, Ulaştırmak ) kökünden türemiş olan ve "Bildirme, Ulaştırma" anlamına gelen bir kelimedir. Tebliğ, haberci resulün kendisine vahyedilen bilgileri diğer insanlara iletmesi eyleminin ismidir. Ayrıca üst plan ( boyut, alem ) varlıkları ile iletişim amacıyla ve medyum vasıtasıyla yapılan spiritüel celseler esnasında bu varlıkların ilettikleri bilgiler de Tebliğ olarak tanımlanmaktadır.

5/92 - Ve etıy'ullahe ve etıy'ur rasule vahzeru fe in tevelleytüm fa'lemu ennema ala rasulinel BELAĞul mübın
( Ve Allah’a itaat edin ve resule itaat edin. Ve çekinin, korkun. Eğer yüz çevirirseniz, artık bilin ki, kesinlikle o resulümüzün üzerine olan apaçık ULAŞTIRMADIR. )

4- Teshir 

Teshir kelimesi "Sihr" ( Büyü, Büyülemek ) kök kelimesinden türemiş olan ve "Büyüleme" anlamına gelen bir kelimedir. Sihir olgusu, bir varlığın diğer bir varlığı kontrol altına almak, yönlendirmek ve etkilemek amacıyla Kur'an'daki kelime ve sayıları kullanmak suretiyle yaptığı negatif frekans iletisidir. 

6/7 - Ve lev nezzelna aleyke kitaben fı kırtasin fe lemessuhü bi eydıhim le kalellezine keferu in haza illa SIHRUN mübın
( Ve şayet sana kağıtta yazı indirsek de ona elleriyle dokunsalar, o inkarcılar "Bu kesinlikle apaçık SİHİRDİR." diyeceklerdir. )

7/132 - Ve kalu mehma te'tina bihı min ayetin li TESHARAna biha fe ma nahnü leke bi mü'minın
( Ve "Sen bizi SİHİRLEMEK için ayetten her ne getirirsen getir, biz sana inananlar olmayız." dediler. )

23/89 - Seyekulune lillah kul fe enna TÜSHARUN
( Allah için." diyecekler. De ki: "O halde nasıl SİHİRLENİRSİNİZ?" )

No comments:

Post a Comment