Arapça alfabede 28 harf bulunmakta olup, harfleri ve nümerik değerlerini ( sıra numaraları ve ebced değerleri ) gösteren tablo aşağıdadır.
- Alfabedeki tek sesli harf olan "Elif" harfinin ebced değeri 1'dir. Geriye 27 sessiz* harf kalmaktadır. Harf bazında 1 ve 27 sayılarının bu şekilde ayrışması, "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısı açısından dikkat çekmektedir. Zira nümerolojik değeri 1 olan ve Allah'ın birliğini, tekliğini simgeleyen bu sayıda da 1 ve 27 sayılarının aradaki 0 ile ayrıştığı görülmektedir. ( Ayrıca 1 ve 27 sayılarının nümerolojik değerleri olan 1 ve 9 ( 2+7 = 9 ) sayıları vasıtasıyla da 19 sayısı tezahür etmektedir. )
* Bilindiği üzere, Arapçada sesler ( a,e,i,u ), sessiz harflerin üstüne veya altına konan harekeler ( fetha, kesra, damma, şedde ) vasıtasıyla oluşmaktadır.
- Alfabenin 1. harfi olan "Elif" harfi fonetik açıdan "El" hecesini içermektedir ki bu kelime "Allah" kelimesinin bir başka temsilidir. Zira "Cibr+il" ( Allah'ın zorlaması ), "Mika+il" ( Allah'ın sevgisi ) gibi kelimelerin sonundaki "il" son eki esasen "El" kelimesini yani "Elif + Lam" ( EL ) harflerini temsil etmektedir.
- 1 ile 28 arasındaki ardışık sayı dizisindeki sayıların toplamları olan 406 sayısının nümerolojik değeri de 1 olmaktadır. Böyle bir dizideki son sayının nümerolojik değerinin, dizideki sayıların toplamına eşit olduğu durumlar sadece dizideki son sayının nümerolojik değerinin 1 veya 9 olması halinde tezahür etmektedir. Bu durum da 1 ve 9 sayıları vasıtasıyla, nümerolojik değeri 1 olan ve Kur'an'daki önemli kodlardan olan 19 sayısına işaret etmektedir.
- 1 ile 28 arasındaki ardışık sayı dizisindeki sayıların toplamları olan 406 olması insandaki kromozom adedi olan 46 sayısı ile de ilinti arzetmekte gibidir.
- Yukarıda anılan sayı dizisinin ilk ve son sayılarındaki ( 1 ve 28 ) rakamların toplamı 11 ( 1+2+8 ) sayısını vermekte olup, 1-11 arası sayıların toplamı ise, "Allah" kelimesinin ebced değeri olan 66 sayısını vermektedir.
- Arap alfabesini oluşturan 28 harflik harf dizisi, ebced değeri itibarıyla 1'den ( Elif ) başlayıp 1000'de ( Ğayn ) sona ermekte olup, bu durum "1'den 1'e" uzanan bir döngüye yani 11 sayısına işaret niteliğindedir.
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2023/11/alsimik-alfabe.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/ucer-nukleotidden-olusan-kodonlarn.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/elif-lam-mim-ra-ve-genetik-kodlama.html
Allah gerçekten masum canlıların insanlar tarafından katledilmesini helal kıldı mı? İneklerin koyunların kesilmesini emretti mi? Bu konuyla alakalı ayetler manipülatif olarak bilinçli olarak yanlış mı çevriliyor yoksa Allah gerçekten böyle bir dünya mı istemiş?
ReplyDeletehttps://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/dunyann-gercek-yuzu-cehennem.html?m=1
ReplyDelete