20 Mart 2024 Çarşamba

DNA'daki "Nokta"lar ve DNA kelimesi

Üçer nükleotidden oluşan Kodonların, belirli bir amino asidi kodlayan veya protein sentezinin sona erdiğini (durdurma sinyalleri) işaret eden genomik bilgi birimi niteliğindeki DNA veya RNA dizileri olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti. 

DNA, 4 adet baz nükleotidinin ( A, T*, G, C ) permütasyonlarından oluşmakta olup bu nükleotidler DNA'da A,T ve G, C olmak üzere iki adet ikili ( 2 ve 2 ) halinde bulunmaktadırlar. Yani esasen varlıkların yapıları "harflerden" oluşmaktadır. 

* RNA'daki U ( Uracile ) , A (Adenine ) ile eşleşerek DNA transkripsiyonu sırasında T (Thymine )'in yerini alır.


A,T ve G,C ikililerinden oluşan DNA

"Çekirdek/ / Çekirdekçik" anlamına gelen "Nucleotide" kelimesinin kökündeki "Nuc" kelimesi, Arapçadaki "Nukta" ( Türkçede de "Nokta" ) kelimesinin kökünde de yer almaktadır. Harfler ile simgelenen ve "ikili ikililerden" ( 2 ve 2 ... 22 ) oluşan DNA nükleotidleri ( noktaları ) ile Arap alfabesinde yer alan harflerde toplam 22 adet "nokta" bulunması arasında batıni bir ilişki olabilir mi? Zira Allahu Teala'nın her şeyi kelimeleri ile yanı nihayetinde harfler ile yarattığı malumdur. Sembolünde nokta bulunan harfler ve nokta adetleri aşağıda yer almaktadır.

ب ( Be ) 1 
ج
( Cim ) 1
ز ( Ze ) 1
ي ( Ya ) 2
ن ( Nun ) 1
ف ( Fe ) 1
ق ( Kaf ) 2
ش ( Şın ) 3
ت ( Te ) 2
ث ( Se ) 3
خ ( Hi ) 1
ذ ( Zel ) 1
ض ( Dad ) 1
ظ ( Zi ) 1
غ ( Ğayn ) 1

Aşağıdaki tabloda da yer aldığı üzere, DNA'da 64 adet Kodon permütasyonu bulunmaktadır. 

64 Kodon Tablosu

64 sayısının nümerolojik değeri olan 1 sayısı Rab'bin birliğini, tekliğini, yaratma kudretini ve her şeyin 1'den türeyip 1'e döneceğini simgelemektedir.

DNA kelimesi "DeoksiriboNükleikAsit" kelimesinin kısaltması olsa da, insanın yaratılış kodunun D, N ve A harfleri ile temsilinin, her olgu ve olayda olduğu gibi, batıni bir sebebi olması kuvvetle muhtemeldir.  Zira;

- Kökü, DNA kısaltmasındaki harflerden oluşan "Edna" ( Alçak, Aşağı ) kelimesi olan ve insanın yaşam planını ( habitatını ) temsil eden "Dunya" kelimesi Kur'an'da 460 kere tekrarlanmaktadır. 460 sayısı, hem 46 kromozoma işaret ediyor olma ihtimali, hem de nümerolojik değerinin 1 olması açısından dikkat çekmektedir.

- Kök olan "Edna" ( دْنَى ) kelimesinin ebced değeri ise 64 olup, bu sayı DNA'daki Kodon adedine eşittir. ( Dal 4 + Nun 50 + Ya 10 = 64 )

- DNA kelimesinin İngilizce alfabeye göre kelime değeri ( harflerin alfabedeki sıra numaraları toplamı ) 19 olmaktadır ki Kur'an'ın temel kodlarından biri olan bu sayının nümerolojik değeri 1'dir.

Öte yandan DNA kelimesinin Türkçe alfabeye göre kelime değerinin 23 olması da 23 adet kromozom çiftine batıni bir işaret olabilir.

Ayrıca bkz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder