9 Mart 2024 Cumartesi

Ölüm medyası!?

Evvelki bölümlerde, insanların frekansını düşüren, immün sistemini zayıflatan ve dolayısıyla psikolojik ve psikosomatik hastalıklara ortam sağlayan ve topum sağlığını bozan dehşet ve ölüm içerikli haberlerin medya vasıtasıyla adeta insanların gözüne sokulacak şekilde sunulduğuna, üzücü dehşet videolarının sanki eğlenceymiş gibi "tıkla izle" formatına indirgendiğine, dizi filmlerin odağını da suç ve dehşet unsurlarının oluşturduğuna ve bunun, küreselcilerin bilinçli ve planlı aksiyonunun medya segmentindeki yansıması olduğuna değinilmişti. Ayrıca son dönemde yaygınlaşan rap müziğinin odağında da şiddet ve suç unsurları bulunmaktadır.

Zaten yeterince felaketin ve ölümün var olduğu bir dünya ortamında medya kanalıyla yapılan bu abartılı dehşet bombardımanı, gerçekleşen tüm bu olumsuz olayların bilinçaltı kodlanma sebebiyle bir kısır döngü halinde artarak devam etmesine katkı sağlamaktadır. Örneğin "Dünya Kadınlar Günü" olan 08.03.2024 tarihindeki manşetlerde kutlama yerine "Kadın ölümü" haberleri vardı.


Yine güncel bir örnek teşkil etmesi açısından, aşağıda sadece bugün ve sadece tek bir basın kuruluşunun internet haber sitesinde şu ana kadar "manşetten yayınlanan" dehşet haberleri yer almaktadır.









Önemli not: Nihayetinde medyanın, gerçekleşen olayları haberleştirdiği yani "işini yaptığı" düşünülecek olsa ve toplumda da ahlaki dejenerasyonun söz konusu olduğu dikkate alınacak olsa da haberlerin sunum formatı ve dizi filmlerin odaklandığı temalar anılan dejenerasyonu körükler niteliktedir.

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/medyadan-dehsete-dolayl-destek-2.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/02/medyadan-dehsete-destek.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/02/dizilerle-toplum-kodlama.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder