"65 ve üzeri yaş grubunda sosyal dışlanma riski arttı.
Türkiye'de yoksulluk veya sosyal dışlanma* riski altında bulunanların oranı, 2023'te önceki 2 yıla göre 0-17 ve 18-64 yaş gruplarında azalırken; 65 ve üzeri yaş grubunda artış kaydetti."
Basından 03.03.2024
* Hem siyasi yönetim, hem de millet ( toplum ) tarafından imkân verilmemesi gereken "Sosyal Dışlanma" fenomeninin kaynaklardaki tanımı şöyledir.
"Sosyal Dışlanma, normal şartlar altında toplum içinde farklı bir grubun üyelerinin sahip olduğu ve toplumla sosyal bütünleşme için temel olan barınma, çalışma, sağlık, medeni haklar, demokratik süreçlere katılım ve eşit yargılanma hakkı gibi çeşitli haklara, olanaklara ve kaynaklara bazı bireylerin ya da grupların erişiminin sistematik olarak engellenmesi, hatta tenkile ( uzaklaştırmaya ) maruz bırakılma sürecidir."
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Sosyal_d%C4%B1%C5%9Flanma
Yukarıda "65 yaş ve üstüne bir kötü haber daha" manşeti ve "Yaşlı adam" görseliyle verilen bu haber, sunumu itibarıyla bilgilendirici olmaktan ziyade "belirli bir eğilimi telkin edici" yani bilinçaltında "sosyal dışlamaya yönlendirici" nitelik arzetmektedir. Zira toplumsal bir sorunu yansıtan böyle bir "kötü haber"! esasen tüm toplum için "kötü haber" olarak konumlandırılmalıdır. Ancak dikkat edilecek olursa sanki ortada 65+ yaş grubundan kaynaklanan bir sorun veya onların bir suçu varmış da bu nedenle "sadece onlara kötü haber oluyor" algısı oluşturulmaktadır. Dolayısıyla haber manşetinin kendisi zaten ayrıştırma ve Sosyal Dışlanma sürecine katkı! vermektedir.
Ayrıca ilginçtir ki! rapora göre 64 yaşındakilerin Sosyal Dışlanma riski azalırken 65 yaşındakilerin yani sadece 1 yaş daha büyük olanlarınki artmaktadır.
Küreselciler, insanın en verimli ve en olgun yaş dönemi olan 65 yaş ve sonrasını sanki en gereksiz ve en atıl dönemiymiş gibi algılatmaya çabalamaktadırlar. Bu algı operasyonu ve kitlesel telkin stratejisi pandemi sürecinde de uygulanmıştır.
Nimeti gasp etmek suretiyle insanların, ömürlerinin büyük bölümünü, şirket adı verilen şirk ( kula kulluk ) merkezlerinde "köle" olarak geçirmelerine ve bu esnada diğer insanların da köleleştirilmelerine ve fakirleştirilmelerine dolaylı olarak katkıda bulunmalarına neden olan ancak insanların bu durumu farketmemeleri veya göz ardı etmeleri için türlü hipnoz unsurları ( maaş, ünvan, makam ) kullanan küreselciler emeklilik yaşının 50, 55 veya 60 değil de 65 olarak belirlenmesinin de kök sebebidirler.
Bir başka deyişle küreselciler, kitlesel tahakküm amaçlı olarak kurdukları şirketler kanalıyla insanların özgür ve sınırsız düşüncelerini belirli bir yaşa kadar bloke etmekte, belirli bir yaş ( 65 ) sonrasında ise onların artık olgunlaşmış ve özgürleşmiş düşüncelerinin topluma olumlu yönde tesir etmesini engelleyebilmek için toplumun onlara itibar etmemesini, onların düşüncelerini dikkate almamasını ve onları dışlamasını sağlamaya çalışmaktadırlar.
Son yıllarda, bu stratejiyi telkin eden ve yaşlıları toplumsal bir risk, bir sorun gibi ve hatta "zombi" gibi göstermeye çalışan bazı Hollywood filmleri de çekilmiştir. Örnek: Old People 2022
Oysa 65 yaş ve sonrası, insanların, deneyimlerini ve bilgilerini kendi ilgi alanları doğrultusunda ve toplum yararına olacak şekilde geliştirip kullanabilecekleri, kolektif bilincin tesisine ve kitlesel tekâmüle katkı verebilecekleri en etkin dönemdir.
İsra suresinin 23. ayetinde yaşlıların değeri ve onlara gösterilmesi gereken hürmet vurgulanmaktadır.
17/23 Ve kada rabbuke en la ta'budu illa iyyahu ve BİL VALİDEYNİ İHSANA İMME YEBLUĞANNE İNDEKEL KİBERA EHADEHUMA EV KİLAHUMA FELA TEKUL LEHUMA UFFİN VE LA TENHERHUMA VE KUL LEHUMA KAVLEN KERİMA
( Ve Rab’bin, "Sadece O’nun haricindekine kulluk etmeyin ve ABA BABAYA İYİLİK EDİN. ONLARDAN BİRİ VEYA İKİSİ İNDİNDE YAŞLILIĞA ERERSE SAKIN ONLARA "ÜFF" DEME VE ONLARI AZARLAMA VE ONLARA FAYDALI SÖZLER SÖYLE." diye hükmetti. )
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2022/10/yasllar-isimli-film.html?m=1
No comments:
Post a Comment