Çeviri

Monday, May 16, 2022

Antik eserlerdeki nümerolojik sembolizm ( 1, 10 ve 11 ) ?!

"10" sayısı, nümerolojik değerinin "1" olması sebebiyle ezoterik nümerolojide Allah'ın birliğini, tekliğini ( Vahdet ) simgeleyen bir sayı ve çok önemli bir nümerik semboldür. Vahdet kavramı aynı zamanda tüm yaratılmışların tek bir yaratılış bütünün bileşenleri oldukları anlamını da taşımaktadır. Bilindiği üzere 11 sayısı ise bu muhteşem yaratılıştaki düalite ve döngü prensibini temsil eden diğer bir önemli nümerolojik semboldür. ( Halden hale geçişin ve boyutlar arası portal açılışının sembolü olan 9/11 ifadesinin kökeninde bu bilgi yer almaktadır. )

Allahu Teala'nın kelamının, ilminin, yaratışının mükemmelliğinin vurgulandığı aşağıdaki ayetlerde "10" ve "11" sayılarına ilişkin nümerolojik durum göze çarpmaktadır.

10/38 Em (1) yekulune (2) iftera (3) h (4) kul (5) fe (6) e'tu (7) bi (8) SURATİN (9) misli (10) hi (11) ve (12) ud'u (13) men (14) isteta'tum (15) min (16) duni (17) allahi (18) in (19) kuntum (20) sadikin (21) 

( "Onu o uydurdu." mu derler? De ki: "Öyleyse, eğer doğrular iseniz, onun aynısından olan SURE getirin. Allah’tan başka kime istidatınız varsa çağırın." )

- Yukarıdaki ayet 10 numaralı Yunus suresine aittir.  
- Ayetin numarası 11'dir.
- Ayetin ilk cümlesinde 11 kelime bulunmakta olup, cümlenin son üç kelimesi olan "Suratin misli hi" ( Onun aynısından sure ) kelimelerinin sıra numaraları sırasıyla 9,10 ve 11'dir. 

11/13 Em (1) yekulune (2) iftera (3) h (4) kul (5) fe (6) e'tu (7) bi (8) AŞRİ (9) SUVERİN (10) misli (11) hi (12) mufterayatin (13) ve (14) ud'u (15) men (16) isteta'tum (17) min (18) duni (19) allahi (20) in (21) kuntum (22) sadikin (23) 

( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan ON SURE getirin. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

- 11 numaralı sure olan Hud suresinin yukarıdaki ayetinde Allahu Teala'nın ayetlerinin taklit edilemezliği ve "biricik" oluşu, 10 nümerolojisiyle vurgulanmaktadır.

- Ayette "Biz de ayet getririz." iddiasında bulunan inkarcı müşriklerin bunu asla başarayamayacakları "10" sayısı vurgusu ile bildirilmektedir. Ayette inkarcıların "On sure" getirmeleri istenmektedir. 

- Ayetteki "Aşri suverin" ( On sure-ler ) ifadesi, ayetin 9. ve 10. kelimelerinden oluşmaktadır. ( 9+1+0 = 10 ... 1+0 = "1" )

Bilginin semboller ( harfler, sayılar, şekiller ) ile ifade edilmesi yaratılışın kadim bir fenomeni olup, esasen tüm kültürlerdeki sembolizmin kökeni de ortak bir noktaya dayanmaktadır. Bu bağlamda muhtelif kültürlerdeki dillerin etimolojik, semantik ve morfolojik niteliklerinin benzeşmesi gibi, sembollerin de aynı şekilde benzerlik hatta özdeşlik arzetmesi son derece normaldir. 

Bilindiği üzere Göbeklitepe'nin keşfi birçok kadim ezoterik sembolün de açığa çıkmasına vesile olmuştur. Bunlardan dikkat çeken biri de Aborijin olarak anılan Avustralya yerlilerinin de taşıdığı bir sembol olduğu ortaya çıkan aşağıdaki semboldür.


Aşağıda ise bir Aborijin'in göğsünde aynı sembolün yer aldığı görülmektedir.

Bu sembolün ilahi bir kodlama, kozmik nümerolojik bir sembolizm olması kuvvetle muhtemeldir. Zira antik Mısır'ın sayı sisteminde yer alan 1 ve 10 sayılarının şekilsel ifadeleri yukarıdaki sembole benzemektedir.

Antik Mısır sayı sistemindeki 1 ve 10 sayıları Göbeklitepe'deki ve Aborijin'in göğsündeki sembollere benzemektedir.

Mısır'da bir tapınak duvarında yer alan, 1 ve 10 sayılarından oluşmuş gravürler.

Antik Mısır'daki sayı sistemi baz alındığında, Göbeklitepe'de ve Aborijin'in göğsünde yer alan semboller "10", "1" ve "10" sayılarını temsil etmekte olduğu düşünülebilir ki bu sayılar bölümün başında belirtildiği üzere "Yaratıcıyı, Yaratışın Mükemmelliğini ve Yaratıştaki Döngüleri" ifade etmektedirler.

                        
                                       Göbeklitepe'deki diğer benzer rölyef semboller

Göbeklitepe'deki bir başka monolitte yer alan yukarıdaki rölyef figürde ise soldaki ve sağdaki "10" sembollerinin ortasında "H" şekli yer almaktadır. İlginçtir ki "H" harfi, madde alemi kainatın özü olan ve kozmik veri tabanı niteliği arzeden suyun* da özü olan "Hidrojen" elementinin sembolüdür. "H" elementinin atom numarasının "1" olması, suyun formülünün H2O olması ( Su molekülünün atom numarası 10'dur. H2 (1x2 = 2 ) + O (8) = 10 ... 1+0 = "1" ) ve ayrıca "H" harfinin Türkçe alfabedeki** sıra değerinin "10" olması yukarıdaki figürün de "10", "1" ve "10" sembolizmini yansıttığı yönünde kanaat uyandırmaktadır. 

Sümerler'deki sayı sistemindeki 1 ve 10 sembolizmi de - köşeli olmakla birlikte - yukarıdaki şekillerle uyum arzetmektedir. ( 10 sayısı yine "kanca" veya "U" formundadır. )

Sümerler'deki sayı sistemi sembolleri

* 24/45 Vallahu haleku kulle dabbetin min ma' ... ( Ve Allah her debeleneni sudan yarattı. .... )

** Türkçe alfabe, sesli ve sessiz harf olmak üzere ağızdan çıkabilecek her ses için ayrı bir harf içeren tek Latin harfli alfabedir. Türkçe alfabede 29 ( 2+9 = 11 ) kelime bulunması da evvelki bölümlerde ayrıca incelenmiş bir husustur. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2017/09/gobekli-tepe-2-gobekli-tepe-mi-kopekli.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2018/11/gobeklitepe-2.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/09/kozmik-bilgi-kovastabuti-sekine.html




No comments:

Post a Comment