21 Kasım 2018 Çarşamba

Göbeklitepe 2

Göbeklitepe konusu evvelki bölümlerde, "Göbekli Tepe ... Köpekli Tepe" başlığı altında detaylı olarak incelenmişti.



T Şeklindeki Monolitler


Göbeklitepe'nin yıldızı kutsal addeden Sabii'lerden kalma bir tür tapınak olması kuvvetle muhtemeldir. Kur'an'ın Şuara suresinin 26/128 kodlu ayeti Göbeklitepe ilintili olarak düşünüldüğünde gerek nümerik ve gerekse semantik açıdan ilginç bir durum sergilemektedir.


26/128 E (1) TEBNUNE (2) bi (3) külli (4) RİY'IN (5) ayeten (6) ta'besun (7)

( Her TEPEYE ayet YAPI kurar da abesle iştigal edip eğlenir misiniz? )

26/129 Ve (1) tettehızune (2) MESANIA (3) lealle (4) küm (5) tahlüdun (6) ( Ve ebedi olacağınızı umarak SAĞLAM YAPI mı edinirsiniz? )

- 26/128 kodlu ayette "Tepelere işaret olacak şekilde yapılar inşa etmekten" bahsedilmektedir. Bu ifade Göbeklitepe kelimesiyle örüşmektedir.

- Ayet kodunun nümerolojik değeri 19 sayısını vermektedir. ( 2+6+1+2+8 = 19 ... 10 ... 1 )

- Sure numarasının ( 26 ) nümerolojik değeri 8 sayısını vermektedir. Sirius yıldızının ait olduğu Canis Majoris ( Büyük Köpek ) Takımyıldızı 8 yıldızdan oluşmaktadır. Göbeklitepe tapınağının yapımında yıldızların konumlarının baz alındığına da evvelki bölümde değinilmişti.

- Ayet numarasının ( 128 ) nünerolojik değeri ise 11 sayısnı vermektedir. ( "Göbeklitepe" kelimesi 11 harften oluşmaktadır. Göbeklitepe'yi keşfeden arazi sahibi Şafak Yıldız'ın ismi de 11 harften oluşmaktadır. Mısır mitolojisinde "Sirius yıldızının" "şafakta" görünmesi yeni bir döngünün, yeni bir yılın başlangıcı olarak kabul edilirdi. Kaşifin isminin Şafak Yıldız olması bu noktada ilginç bir durum arzetmektedir. )

- "Yapılar" ile ilgili 26/128 ve 26/129 kodlu ayetlerdeki kelime adetlerinin de ( sırasıyla 7 ve 6 ) dikkate alındığı nümerolojik hesaplamalar 8 sonucunu vermektedir.

2+6+1+2+8+7 = 26 ... 2+6 = "8"
2+6+1+2+9+6 = 26 ... 2+6 = "8"

- İlahi yaratış sisteminin temel kavramlarından olan Döngünün ve Düalitenin sembolü olan 8 ve 11 sayılarının tezahürü dikkat çekmektedir. Ayrıca bu nümerolojik analizlerde "88" sayısı da göze çarpmaktadır. ( 8 x 11 = 88 ve her iki ayet kodunun kelime adedini de dikkate alarak hesaplanan nümerolojik değerleri 8 ve 8 )

8 ve 11 sayıları yeni döngü başlangıcı, sonsuz döngü ve farklı boyuta geçiş portal kavramlarının nümerolojik sembolleridir. 8 ve 11 sayılarının toplamı da 19 sayısını yani nümerolojik olarak “1” ( 1+9 = 10 … 1+0 = 1 ) sayısını vermektedir. 1 sayısı da üniteyi ( vahdet ) sembolize eden sayıdır.

Avustralya'daki Aborijinlerin kullandıkları 8 sayısını andıran bir sembole, Göbeklitepe'deki monolitlerin üzerinde rastlanmıştır. Bu sembolün ortasında yer alan yatay çizginin üstünde ve altındaki "U" benzeri figürün, düalitenin bileşenleri olan pozitif ve negatif frekansları simgelediği, ortadaki yatay çizginin ise üniteyi simgelediği düşünülebilir.



Ayrıca Göbeklitepe'de monolitlerden birinin üzerinde yer alan "H" formundaki sembol de dikkat çekmektedir. "H" harfi yaratılışın özü olan Esir maddesinin de özü olan Hidrojen ( H ) atomunun sembolüdür.



"H" harfi dillerde 3. tekil şahıs "O" zamirinin karşılığıdır.

He / Him ( İngilizce )
Hu / Hüve ( Arapça )
IHn / IHm ( Almanca )

"O" zamiri uzakta olanı ifade eder. Bu bağlamda "H" harfi ile başlayan aşağıdaki kelimeler de "Uzakta, Yüksekte! olanı" ifade etmektedir. "O" zamiri uzakta olanı ifade eder. Bu bağlamda "H" harfi ile başlayan aşağıdaki kelimeler de "Uzakta, Yüksekte! olanı" ifade etmektedir. “İlaH” ( O’na doğru ) kelimesindeki “H” harfi de bu işlevi görmektedir. ( H harfinin 11 sayısıyla olan benzerliği de ayrı bir husustur. )

High ( Yüksek - İng. )
Haut ( Yüksek - Fra. )
Hoch ( Yüksek - Alm. ) Havaî ( Havaya, Yükseğe ait - Ara. )

Göbeklitepe'nin bulunduğu şehrin ismi "Urfa" ( Arf ve A'raf kökü ) olup bu kelime "Yükseltilmiş" anlamına gelmektedir. Ayrıca "Göbeklitepe" kelimesinin 11 harften oluşması da boyut portalı ve halden hale geçiş kavramlarına işaret etmekte gibidir. 

Helios ( Güneş - Yun. ) ( Güneş'i oluşturan Helium gazı ve Hidrojen de konuyla ilntilidir. )

Monolitlerden birinin üzerinde yer alan "Çanta" / "Kova" figürleri de Annunaki rölyeflerindeki "Çanta" / "Kova" figürüyle benzeşmektedir. Bu figür "Tabuti Sekine" ( Sükunet sandığı ) / Ahit Sandığı'nın sembolü olabilir.


Soldaki Göbeklitepe monolitinin üst kısmında 3 adet "Çanta" / "Kova" figürü görülmekte olup, benzer figür ortadaki iki Annunaki rölyefinden birinin sağ elinde, diğerinin ise sol elinde görülmektedir.

Göbeklitepe’de bulunan ve halen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmekte olan Alien kafası formundaki ( ters damla formu ) kafa heykelleri dikkat çekmektedir.



Göbeklitepe'deki daire şeklindeki alanlardaki T formundaki monolitler ( Dikiltaşlar, Nüsub ) ve dairesel alanı çevreleyen sıvı kanalları ( Adak kanının akması için mi ? ) buranın satanik kan ritüelleri için kullanılan bir tapınak olması ihtimalini de ortaya koymaktadır. Maide suresinin 3. ayetinde üst süptil boyut varlıklarını simgeleyen dikilitaşlar için adak verilmesinin haram olduğu bildirilmektedir.

5/3 - Hurrimet aleykümül meytetü demü ve lahmül hınzıri ve ma ühille li ğayrillahi bihı vel münhanikatü vel mevkuzetü vel müteraddiyetü ven netıyhatü ve ma ekeles sebüu illa ma zekkeytüm ve ma zübiha alen NÜSUBİ ve en testaksimu bil ezlam zaliküm fisk el yevme yeissellezine keferu min dıniküm fe la tahşevhüm vahşevni el yevme ekmeltü leküm dıneküm ve etmentü aleyküm nı'metı ve radıytü lekümül islame dına fe men idturra fı mahmesatin ğayra mütecanifin li ismin fe innellahe ğafurun rahım

( Ölü, kan, domuz eti, o Allah’tan başkası için kesilmiş, boğulmuş, vurulmuş, yukarıdan düşmüş, boynuzlanmış, canavarın yiyip yırttığı o diri iken kesmedikleriniz, DİKİLİTAŞLAR üzerine o boğazlananlar ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar günahkarlıktır. Bugün inkarcılar, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. O halde, onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size, dininizi kemale erdirdim, üzerinize nimetimi tamamladım. Size din olarak islamı, teslimiyeti istedim. Günaha istekle yönelme haricinde, açlıktan zorda olup mecbur kalana kesinlikle Allah affedendir, merhametlidir. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder